Препоръки за таблет

• 1 548
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Тази година започвам университет и отдавна си мисля как един таблет би ми бил много полезен при учене и водене на записки.
Бюджет- 1500лв

Мислех си за Samsung Tab, но ми идва леко скъпичък, тъй като искам да е с памет до 500GB.
Дали е добра идея да го взимам втора ръка?

Ако има някой, който е ползвал таблет с такава цел ще се радвам да ми даде препоръки!🤗

# 1
Какво ще учиш, ще ти трябва ли специализиран софтуер? Ще пишеш ли курсови работи, есета и проекти на него?

# 2
Аз обмислях подобен подход като студент, но се отказах. Послв пробвах да записвам с телефон и после да правя транскрипция, но беше твърде много усилия и се отказах.
Имах доста колеги, които опитаха подобени подходи и на никого не му се получи така както очакваха.

Та ако наистина ще купуваш само с тази цел, а не искаш просто да си имаш таблет, го обмисли хубаво.

Алтернативно:
1. Разпитай в групите на специалността в социалните мрежи, често по основните предмети има записки от студенти от предни години, които са добри. Редактирани и разширени през годините.
2. Някои преподаватели споделят техните лични записки със студенти под условие да не се разпространяват.
3. Ако преподавателя е издал учебник, лекциите често са 99% "литературно четене" на този учебник.
4. Най-лесният начин за записки е да запишеш видео или звук от лекцията и после да го прослушваш. Вече има и безплатни софтуери, които правят добра транскрипция, дори и за български език. Трябва обаче да имаш съгласие от преподавателя и той да държи микрофона близо до себе си. Телефоните и таблетите са много зле със звук идващ от повече от 2-3 метра.
5. Ако все пак ще правиш ръчно записки, удобната клавиатура е най-важна, а не таблета или лаптопа на който се ползва. Голям лаптоп вероятно ще е по-удобен за това.
6. Има таблети / електронни четци, на които може да се пише със специален молив(стилус) и даже могат да разпознаят ръкописен текст. Някои са доста близки до хартията като натоварване за очите, но са скъпи. https://remarkable.com/ мисля, че са най-добрите в момента. Ако наистина ти е само за учене, то търси втора ръка, че са скъпи.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 18:41 от bboiko

# 3
Ще уча Медицина. Доста от горните курсове са с таблети и казват, че им е много удобно.

И да точно таблет с писалка търся, също и ще си купя малка клавиатура, която да свържа с таблета, за да стане като мини компютър.

Искам да си взема таблет, а не лаптоп, тъй като смятам да го нося навсякъде с мен- на лекции, упражнения, в библиотеката и т.н. Лаптопа ще ми е прекалено голям и тежък, за да е винаги под ръка.

# 4
С две ръце препоръчвам таблет Xiaomi pad 6. Незаменим помощник ми е (учител съм). Имам и писалката, а от скоро и калъф с клавиатура на марката. В началото мислех, че няма да свикна да пиша на нея, но е прекрасно удобство. Батерията държи доста часове, зарежда се бързо. Самият таблет работи много, много бързо, няма зацепване.

Изключително доволна съм и не спирам да го препоръчвам.

# 5
И да точно таблет с писалка търся, също и ще си купя малка клавиатура, която да свържа с таблета, за да стане като мини компютър.
Писалките на евтините таблети работят доста зле и са неудобни. За редовно писане ръчно по екрана си трябва от високия клас като iPad или Microsoft Surface. Има и таблети, които са проектирани специално за писане или рисуване, като на Wacom или тези който писах в предното мнение. Там технологията на екрана е по-различна, но обикновено и те са по-скъпи защото са ориентирани повече към професионалната употреба. Но в никой случай не е като да пишеш на хартия.

Та ако ще го ползваш интензивно за записки, обмисли по-висок клас и гледай да го тестваш в някой магазин, как ти пасва за писане на по-дълъг текст.
Винаги се прави компромис с нещо - колкото по-малък и компактен е един таблет/компютър, толкова по-неудобен е за използване.

Общи условия

Активация на акаунт