Кандидатстване в София/ Специалност компютри

• 1 774
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
В чужбина ще намериш и без дипломи, и то хубава работа в ИТ сферата.

# 31
Винаги искат дипломи при назначаване, освен ако не работи във фабрика или като продавач в някое квартално магазинче.
Остана само държавните структори.
Частника не държи на диплома

# 32
В частните не искат дипломи.
А и не знам дали сте забелязали особено обслужващия сектор - София се е напълнила с украинци, казахстанци и монголци. По някаква програма за заетост.
Седят и работят като гламави.
С един монголец се заговорихме. Научил е български да говори. Ако се откаже от работата, ще го депортират обратно.
Та с диплома, без диплома, се стягайте, защото първо много се подбиват заплатите като наемат чужденци и второ накрая да не стане така че българинът няма да може да си намери работа в собствената страна покрай тези програми за обмен..

# 33
Работа има много, ама хората е България не искат да работят. Поне не легално. Всеки иска големите пари, ама с нула усилия и затова на никаква работа не се хваща. Едва 40% от хората в България декларират някакви доходи от труд и половината от тях да в държавната администрация.
А тази тема е чудесна илюстрация на проблема.

# 34
След време ще трябва да се състезаваме с изк. интелект, които правят някои неща в пъти по-бързо от хората. Дипломите ще се обезсмислят.

# 35
Винаги искат дипломи при назначаване, освен ако не работи във фабрика или като продавач в някое квартално магазинче.
Остана само държавните структори.
Частника не държи на диплома
На мен в частна (финтех) фирма ми искаха дипломата.

Общи условия

Активация на акаунт