📦Абонаментни кутии в България - Тема 3️⃣1️⃣

• 63 010
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Гуудбокс наистина са прекалено "тихи" за този вид бизнес. Трябва повече реклама,снимки,хвалене от рано,не когато всички други кутии са обявили вече тяхните продукти.
Ако кибрит обявят хубав шампоан,който искам,аз ще си поръчам кутията без да чакам какво ще изкара Конкурента от неговия ръкав. Неговата "оферта" може дори да е по-добра от тази на Кибрит,но заради лошия тайминг на промотиране и вече инвестираната сума другаде,аз няма как да купя по-добрата кутия.

Или заради летните ваканции са му отпуснали края или тази кутия отива към закриване(много се надявам да не съм права,защото Гуудбокс беше една от първите кутии,които поръчах и то по времето на онези розовите Пинк бокс,ако някой тук ги помни..може да сметнете Гуудбокс колко години са вече на пазара.

# 46
  • В морето
GoodBox още от кутия Август говорят за "възстановяване" - и там има маска, серум, крем, лосион за тяло и още нещо. После пускат специална кутия, на която целта е "да се възстановяваме" - и какво има - маска, серум, крем, лосион за тяло и още нещо - маска за коса. Сега обявяват Септември и каква е целта - естествено "възстановяване" за който не се възстановил след август и специалната. И какво ще има в новата - естествено маска, серум, крем, лосион за тяло и... маска за коса. Според мен ще е повторение на специалната, само че с други брандове или +/- 1 или 2 различни по вид продукта, обявена на по-висока стойност иначе, но всъщност се продава на по-ниска от специалните, така че да могат и дамите на абонамент, които не са взели специалната също да се "възстановят".
Но така е, нека който може повече - да  направи сам кутия. Аз за жалост нямам идея как ги правят тези фокуси с 450 лв., а само за 30 и нещо..., така че и толкова не мога да предложа, затова си купувам като ми допадне нещо, дори и един продукт да е в кутията.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 15:54 от Taffta

# 47
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Щом толкова години съществуват,значи приходите им са повече от разходите.Никой бизнес не работи за загубата (освен тези,които перат мръсни пари).
Изненадана съм,че все още има хора,които се връзват на маркетингови номера.Няма такова нещо като 450 лв.
Щом продават кутия за 40 лв,то тя им избива разходите,че дори са на плюс.Може да си направите груба сметка колко пари дават за козметичните продукти (+ разходи за заплати,доставки,опаковане,реклама тн)

# 48
Никой продукт не струва колкото обявената му цена. Една от причините корейските продукти да забият целият свят в земята, е именно достъпните цени. Предлагат прекрасни продукти, с активни съставки почти за без пари, и редовно правят намаления. Сега чакам един серум с 0.2% ретинал за 24лв. Е, къде го има това? В Европа ще струва над 100лв със сигурност.
Всякаквите марки с трицифрени цени да ме извиняват, но с абсолютно нищо не си оправдават цените. Съставките не струват толкова, плащаме за някакво име.

# 49
  • В морето
Нямам представа дали има хора, които се връзват на 450 лв., аз цитирам какво са обявили от GoodBox, лично на мен ми е обидно и точно затова го оприличих на несериозно в предишен пост. А точно вие ги обявихте като "кутия с доказали се марки", значи въпреки всичко може да се очаква вътре да има продукти на доказали се марки и стойност - обявената. Нищо, че от GoodBox са ги взели по 4 лв. примерно. Дори и безплатно да са ги взели мен не ме вълнува това, те са си на пазара - предлагат, който иска ще си купи. Обидното е великите стойности и уауу видиш ли взимаш нещо за под 10% от стойността му, което... еми всички казвате няма как...
Тук наистина само българската кутия не попадна в този плен, те показват продукти от реално съществуващи български брандове, със сайтове, виждат им се цените, друг е въпроса за селекцията.

# 50
Абсолютно правилно.. което ми напомня, че е време да се насоча към нов ретинол за зимата Thinking

# 51
И доста от българските брандове не остават по-назад с цените. Толкова измислени, че няма накъде. Тези дни във ФБ попаднах на снимка с два продукта на Елфея във физически магазин, с цени от 5-6лв. Същите на сайта им са по 50-60лв. Смешна история.

# 52
  • В морето
Оо да, това също е небивалица. Може някой да си продава нещата от кутиите в магазин...

# 53
Като например  прескъпото Mazzilo...някакви две момиченца ,събират билки и ги бъркат на илачи както бабите им са ги бъркали...WTF ...😐

# 54
Като направиш разбивка на продуктите от кутиите, те пак излизат по-скъпи от 5-6 лв. Най-вероятно това им е реалната цена.

# 55
  • В морето
Някой в предишна тема беше писал, че Mazzilo са свързани с Кибрит, затова май и само в тяхна кутия са били, аз лично не съм попадала, а и техните кутии (на Кибрит) не "лъжат" като им обявят стойността, тъй че пасват им напълно като цена за кутия - всеки продукт от 100 и нагоре лева.

# 56
Като например  прескъпото Mazzilo...някакви две момиченца ,събират билки и ги бъркат на илачи както бабите им са ги бъркали...WTF ...😐

Едва ли те ги събират, стриват, бъркат.
Маската за лице е отлична, поне на мен така ми действа. Олиото за почистване на грим върши работа, но - люти на очите, което не е ок. Както и, понякога, при нанасяне (на суха кожа, преди добавяне на вода) много неприятно замазва - може би ако беше с по-тънка консистенция, нямаше да е така. Кремът за лице е с приятна текстура, ухае на природни съставки, обаче нанесеш ли по-голямо количество или друго след него - сънскрийн, фон дьо тен, ела да видиш - свлича се всичко. Единствено олиото за лице не съм ползвала и тонера им. А че цените са (много) завишени, факт.

# 57
Те май са били част само от една Коледна кутия на Кибрит, която също събра доста критики заради високата си цена. А 100+лв за почистващ продукт, ми звучи като пълен абсурд. Няма никаква причина да струва толкова, да не говорим, че заминава директно в канала след няколко минути.

# 58
Да, били са единствено в онази кутия на Кибрит.
Сега присъстват като марка в Pick N Dazzle, но в непълен асортимент - най-често са налични за поръчка олиото за лице и почистващото грим олио. Маската се появява отвреме-навреме.
Те са малък бранд, това сигурно е една от причините за скъпото производство. Но си имат достойнства -  философията, стъклени бурканчета и шишенца, картонени опаковки, всичко - напълно рециклируемо, без жестокост над животни при тестването и т.н. Независимо от негативите, които отбелязах по-горе, аз ги харесвам.  Просто трябва да поработят още над формулите. И да обмислят цените.

# 59
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За мен има марки,които са се доказали да,сигурно някои продукти са по- хубави от Ланкоми,Диори и компания на ниво състав,но са с непопулярни имена,пласират се по кутии и ми звучи нагло да сложиш етикет 170 лв за крем за лице,при факт,че не си стигнал на нивото на средния и висок клас,които слагат тези цени.
За Кутия за 450 лв ще очаквам само Ланком и Татча.

Общи условия

Активация на акаунт