Отговори
# 690
Ох ,нищо ново няма и страстите около Джентълмена ще утихнат.

Новият ТВ проект ще е зимният сезон ,както "Гаддара". Харесван или Йок и критикуван сериала оцеля. 20 епизода са достатъчно за да се продаде в чужбина . Не мога да си кривя душата  има много неща в сценария, които трябваше да доразвият и не бяха написани добре. Дахан раздаваше справедливост по свой начин и разбиране.  

За новото дизи още избират каст и партньорка. Любопитно е и кой ден ще ни сложат ,каква ще е конкуренцията и с кой канал ще се договорят. Вярвам, че ще изкара сезона и си е опекъл нещата и работата. С тоя рекорден хонорар няма как иначе.. След като му плащат толкова му имат доверие и разчитат и на голямата фен база и подкрепа. Повечето такава е международна  и турците го гледат. Зависи и от сценария. Новият ни сценарист мъж е много хвален от най- добрите с опит. Актьорите харесват началната идея и сценарии в началото, но  го има и момента, че нещата се променят в движение. Рядко се пише докрай сценарии.  Не е като на дигиталните платформи от - до и да знаеш как ще завърши. Вече не мойш разбра и вкуса на туркиш зрителите на всичко се пренаситиха.

Помните ли Диди преведе буквално и точно заглавието на проекта "Почтен Сън"  името идва от арабското Ашраф. Имената винаги имат значение и не ги измислят случайно. Ешреф - "Почтен"
Руя - "Сън ,Мечта". Сега не ми се рови да търся в рекордната тема на ОС сме обсъждали значението на това , като почнеш от Емир -принц . Толкова да му отиваааа това . Истински принц мечта не само в сериала , но и в живота.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:52 от femmi2

# 691
Здравейте, дами!

Късно е за кафе, та ще се почерпим с чай.
Поутихнаха страстите около "Истински джентълмен" и феновете отправиха взор към новия проект на Чачо.
Помните ли Диди преведе буквално и точно заглавието на проекта "Почтен Сън"  името идва от арабското Ашраф.
Имената винаги имат значение и не ги измислят случайно. Ешреф - "Почтен" 
Руя - "Сън ,Мечта".
Феми, един съвет от мен - когато правиш новата тема недей да пишеш в заглавието българския превод на Eşref Rüya, за да не се получат недомислици като при Джентълмена.
Заглавия на филми, книги и песни не се превеждат буквално, а се адаптират, за да звучат адекватно на съответния език. Търси се смисълът, а не буквалния превод.
Преводачът трябва да разбира всяка дума от изходния текст, за да успее да предаде изцяло смисъла му.
Преводът изисква добро познаване на семантиката на езика, на който/от който ще се превежда. Употребата на многозначни думи е недопустима, превод на лични имена също не се допуска.

Нека лошото време да не помрачава доброто ви настроение и не скрива усмивките!
Весел ден и много слънце в душите ви!

# 692
Привет момичета🌺

На мен също ми е много интересен замисъл на Esref Ruya. Какъв тип продукция? Коя партньорка? Чакам с нетърпение повече подробности. От това, което изтече като инфо, разбрах, че не съм разбрала първоначално сюжета аз😀 Мислех, че ще има 2 жени, а то била една, която нашия почтен герой си я кръстил Руя😀 А тя всъщност носи друго име, което години по-късно той разбира. Но тя явно си остава неговата Руя/мечта/сън.
Не ми се че клиширана любовна история, но ще видим.

Пращам ви едно клипче от гримьора Ергюн. Това е нашия Гюкхан от Гаддар и от Кюбра (забравих там вече как се казваше героя). Не знам какво празнуват, ама са много готини😀

И Ахсенчето

Прекрасен ден☀️🍀❣️

# 693
Аз имам голямо питане понеже си останах без Х за не знам колко време някой реши да се прави на хакер ама не му се получиха нещата та гледам ,че започнаха да качват Медчезир с прекрасно качество ако почна да пускам гифки на Яман и ЯМира проблем ли ще е ?

# 694
Диди:hibiscus: разбирам защо питаш не го тачим много сериала и колежката. Насила не се получава да харесаш нещо или някого. Тоя сериал не ми е по вкуса и ми е лигав казвам си го направо. Сериала има фенове така че който влиза и ни чете и харесва Ямира и Яман ще му е приятно да ги види. Не е проблем всеки може свободно да пуска и коментира каквото желае. Твойте гифчета са страхотни не знам как ги обработваш..

Еми Flowers Hibiscus и аз мисля да е само турското заглавие на проекта. Преди модератор се опита да сложи и преведено като ''Мечтата на Ешреф'' и не се събра цялото. Може и по нататък да пробваме пак. Не се знае дали в последствие заглавието няма да претърпи промяна от продукцията.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 19:27 от femmi2

# 695
Еп. 1 Яман Копер

Яман и Мира - еп.1

# 696
Еп. 1 Яман Копер

Скрит текст:

Яман и Мира - еп.1

Диди, страхотни гифки си направила на Яман и Мира. И няма смисъл да питаш дали да ги качваш.
Знаеш, че в нашата тема няма цензура и всеки свободно изказва мнението си, без да бъде тормозен вербално.
Ценители на красивото сме и умеем да бъдем толерантни!
Яман е персонаж от проект на Чачо и е съвсем нормално да бъде качвано всичко, над което той е работил. А още по-нормално е всеки от нас да има предпочитания към определен сериал, роля или партньорка на нашия красавец.
По-важното е, че Чачо е нашият всеобщ любимец, другото са подробности.

# 697
От ИГ на Хазал

# 698
# 699
Да сложа още веднъж Хазалка, че много ми хареса на тази снимка.
azisiq, благодаря ти!

За настроение и спокойна нощ...

# 700
Здравейте петъчно☕☕☕🍰☀️☀️😀🏵️🏵️🍁🍁

Не съм влизала в социалките още има ли нещо ново или ще я караме на спомени..

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:42 от femmi2

# 701
Добро утро, сладурки🌺

Покрай Чачо нищо ново.
Пращам ви малко кадри от сериала на Хазал и Чаалар. Отзивите в Х да добри.

Хубав ден, момичета❣️

# 702
Здравейте, дами!

Няма нищо ново из сайтовете, но "Истинският джентълмен" винаги е на наше разположение.
Поздравявам ви с това красиво видео от Ali Av.

"Един хубав ден не зависи от това, колко слънце има навън, а от светлината, която носим в себе си."

Щастлив и споделен да е днешният ни ден!

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:23 от Emiliya

# 703
Момичета, първия епизод на Sorgu е в Youtube. Има автоматичен превод. Останалите за момента ги няма, но ще ги изкарат скоро😊

# 704
Момичета, първия епизод на Sorgu е в Youtube. Има автоматичен превод. Останалите за момента ги няма, но ще ги изкарат скоро😊

Благодаря за епизода, Ани!
Надявам се и Нерон да преведе Sorgu и да можем да го изгледаме на спокойствие.
Интересен ми се видя сценария.

Общи условия

Активация на акаунт