Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология?
Как да избера лекар, който да следи бременността ми и болница, в която да родя?
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология?
Феталната морфология е ултразвуково изследване, което се провежда около началото на 4-ти месец от бременността, за да се оцени физическото развитие на плода и да се идентифицират всякакви вродени дефекти. По време на този преглед специалистът по паталогична бременност оценява структурата и развитието на органите, броя и позицията на крайниците, наличието на всички допълнителни структури (като опашка) и цялостното благосъстояние на плода. Обикновено се препоръчва 3D ултразвук за по-добра визуализация. Извършването му в специализирани центрове като МЦ Фемина гарантира точен резултат и възможност за проследяване на развитието на плода. Този преглед е от решаващо значение за ранното откриване на потенциални проблеми в развитието на бебето, позволявайки навременна намеса и подобряване на резултатите за майката и детето.
-
Как да избера лекар, който да следи бременността ми и болница, в която да родя?
Изборът на лекар и болница за раждане е важен. Можете да потърсите препоръки от приятели или семейство или да проучите мнения във форуми онлайн. Важно е да изберете лекар, на когото имате доверие и с когото се чувствате добре. Също така проверете репутацията на болницата, в която планирате да родите. Някои болници са специализирани в определени области и услуги, които може да са важни за вас. Уверете се, че сте доволни от избора си и се чувствате уверени в грижите, които ще получите.
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?
Амниоцентезата е диагностична процедура, извършвана по време на бременност за оценка на риска от вродени дефекти и генетични аномалии при плода. Обикновено се провежда между 15-та и 20-та седмица от бременността, но може да се направи и по-рано или по-късно в зависимост от индивидуалния случай. Извършва се чрез изтегляне на малко количество околоплодна течност, която след това се анализира за наличие на аномалии и определяне на пола на бебето. Важно е да се отбележи, че амниоцентезата не е рутинна част от бременността, а само за жени с висок риск от вродени дефекти или генетични нарушения.
-
Как да кача снимка във форум?
-
Какви изследвания трябва да се направят по време на прегледа на 09.03.?

Колко голям е станал, вече нямам тъпение да отида отново да видя и мойто
И честита прическа! А за БСХ не знам....на теб доктора какво ти каза точно? И задължително ли се прави това изследване?
Аз следващия път ще говоря с мойта докторка да видим какво ще каже...
Хем тръгнах малко по-късно за работа, за да изпусна задръстванията и пак беше ужасно. Стана ми топло и едвам се държах на краката си, чантата ми тежеше ужасно. Отворих си поне прозорчето за да влезе въздух, но като ми не причинерня, а "побеля" очите, не можех даже хората да различа, започни да ми бучи в ушите и нищо не чувах от шума наоколо и добре, че спря най-сетне автобуса и едва слязох на една спирка и намерих пейка да сетне преди да падна....просто ужас, така се стреснах, че не мога да се контролирам, че ще изпадна в безсъзнание, ще стане нещо на бебо....
Не може ли малко по-уголемен да го пуснеш?
стига да може. Дори се хвали, че видял бебето преди докторката.
, и с настроението. Като че ли започва да ми се гади по-малко, но към храните продължавам да съм капризна.
. За съжаление тук на работа не ми отваря снимките, но вкъщи здължително ще ги видя. Аз от последния път с моите притеснения забравих да попитам ние как вървим като ръст, но следващия път на контролния няма да пропусна.

ще я напиша, а за оформлението и аз като Мамма - миа ще го оставя за някой друг.

според мен не е нормално толкова рано да ми расте корема ...значи дебелея
а там виждам някакво кафеникаво, розово зацапване...нямам болки само ми се вие свят и обичайното
и си викам БОЖЕ ДОКАТО ЧАКАМ ДА НЕ СЕТАНЕ БЕЛА... и такмо вече си мислех да търся друг ДОКИ и едно бременно момиченце ИСКАМ ДА И БЛАГОДАРЯ
видя ме, че съм притеснена и ме пусна пред нея...Забравих да я питам дори как се казва, но и пожелавам едно хубаво бебче!
аз със моята предна неуспешна бременост..../кухо яйце предния път/ ми идеше да скоча върху ДОКИ и да го запрегръщам....направо щях да ревна.Зацапването спря ама ще си пия хапчетата..незнам дали е от дуфастона ама сякъш спря да ми се гади...