Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 51 960
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Била съм  и в двата хотела и в силен и в слаб сезон и мога да кажа, че изобщо нямам Вашите впечатления.

# 301
Била съм  и в двата хотела и в силен и в слаб сезон и мога да кажа, че изобщо нямам Вашите впечатления.
Ако е било спокойно, то трябва да е нямало румънци, което е малко вероятно.  Те са превзели цялото черноморие, където се предлага ОИ.

# 302
  • Русе
Ако е било спокойно, то трябва да е нямало румънци, което е малко вероятно.  Те са превзели цялото черноморие, където се предлага ОИ.
В сезон пик и в двата хотела почти няма румънци, защото Лагуна бийч е френски, а в Калиакра преобладават немски туристи. От тази година Албена са сключили договор с австрийски осигурителен фонд /доколкото разбрах като нашето НОИ/ и в началото и края на сезона април - май и септември - октомври в Гергана и Калиакра бийч ще има основно авсрийски пенсионери по програма за почивка. Със същия фонд Албена реновират и Боряна /50-50 участие/ и в следващите години по договор  в Боряна също ще се настаняват основно австрийци.
А относно румънците миналата година за Великден във всички отворени хотели за празника е имало основно румънци и е било ужасно шумно. Даже е имало румънски свещеник за да води литургията за празника на техния си език.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 20:41 от Polina238

# 303
Ние последните две години бяхме в хотел Магнолия, имат басейн с две неголеми пързалки, но децата се забавляват. Спокойно е. Хотелът е в парковата зона, близо до ескалаторите.

# 304
Здравейте. Не сме посещавали Албена досега и имам няколко въпроса. Гледам хотелите Калиакра бийч и Маритим Амелия имат различни опции за изхранване.  Интересува ме закуска и вечеря на блок маса ли са, като при UALL? Има ли наблизо заведения за обяд с добра храна?

# 305
  • Русе
Здравейте. Не сме посещавали Албена досега и имам няколко въпроса. Гледам хотелите Калиакра бийч и Маритим Амелия имат различни опции за изхранване.  Интересува ме закуска и вечеря на блок маса ли са, като при UALL? Има ли наблизо заведения за обяд с добра храна?
В Амелия храната също е блок маса като за обяд маое да се храните там срещу заплащане или https://albena.bg/bg/restoranti-i-barove.

# 306
  • Стара Загора
Здравейте, от много много години не съм била на северното черноморие, въобще на север от Бургас, доколкото разбирам Албена е за предпочитане пред Златни пясъци, но ме интересува възможно най-бюджетен вариант, според вас заслужава ли си само закуска и вечеря или по-добре да е ол инклузив?

# 307
Бюджетно закуска и вечеря Калиопа, ол инклузив Магнолия.
Това е от личен опит.

# 308
  • София
В хотел Гергана, първа линия, също виждам, че има вариант - само нощувка, или нощувка със само закуска или закуска и вечеря. Хотелът е хубав, на самия пясък.

# 309
За семейства с деца, които държат на първа линия, широк плаж, нощна тишина и алеи за разходки, Албена е супер.
Стомашно-чревните вируси, обаче, могат да са съществен и неприятен момент от почивката.

# 310
  • Русе
Да попитам при резервация през сайта, когато плащането е извършено на 100% издаваха ли някакъв ваучер за настаняване?

# 311
Здравейте на всички ! За семейната ни почивка тази година се спряхме на Албена, но ще сме за първи път там и не знам към какво да се насоча. Като хотели съм се спряла на Елица, Гергана, Нона и Фламинго. Най-добри отзиви четох за Герганата, но пък е към гората и ме притесняват повечето комари, които разбира се има навсякъде де. Четох също така, че има проблем с паркинга. Сякаш се спирам на Нона, но доколкото разбрах е без басейн и ползва басейна на Елица. Миналата година имаше проблем с пречиствателната станция, дали тази година вече ще е чисто за къпане ? Ще съм благодарна ако споделите всичко, което би ми било полезно.

# 312
  • Русе
Хотелите, които сте избрали са доста различни. Фламинго Гранд е най-хубав, но не работи Ол инклузив през летния сезон, като оппциите са със закуска или закуска и вечеря, а 4* Фламинго май е само със закуска. Гергана също е страхотел хотел, който работи на база UALL, а от тази година ще има и други опции за изхранване, на плажа е и има страхотен басейн и анимация. Нона не си заслужава парите - малък ресторант със не лоша храна, но еднотипна и без "екстри". Отделно няма басейн, а капацитета на басейна на Елица не е достатъчен за гостите на двата хотела. Елица не го гледайте изобщо, защото е пред разпад. Относно комарите навсякъде ще ги има, а и Гертана, Нона и Елица са доста наблизо един до друг, така че това не трябва да ви е водещото при избора на хотел. За паркинга се отнася същото, като ако изберете Гергана е малко по-различно и също така зависи къде искате да паркирате в комплекса и за колко пари. Мисля, че бях изчерпателна, но ако има още нещо питайте.

П. С. Вижте и коментарите за хотелите в Гугъл мапс.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 15:57 от Polina238

# 313
Да видим дали ще приключат навреме ремонта на Боряна. Определено имаше нужда от реновация.

# 314
В момента уширявали терасите.

Общи условия

Активация на акаунт