Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 913
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми ще е на лагер в Бригантина Албена от неделя и понеже е много злояда и сигурно няма да и хареса храната в лагера, има ли в близост нещо като дюнери, пици и може ли да се плаща с карта. Да знам какви пари и да и давам. Благодаря.

# 736
От Професия турист са направили видео за Албена:

https://www.youtube.com/watch?v=668LTWVXsGs

# 737
  • пустинята Гоби
Ако съм разочарована от хотел/ курорт, дотолкова че да не желая да стъпя там, уискито и бирата ще са ми най-малкия проблем. По принцип е добре човек да има малко по-реалистична представа къде отива. Албена от над 15 година, сигурно и повече е известна с блудкавия си алкохол, сега ли открихте топлата вода? Кафето им беше по-отвратително преди, обикаляли сме целия курорт за да намерим прилично срещу заплащане и не намерихме, а вече има.

От Бригантина до плажа са 10 минути пеша. За мен не е нормално да се коментират шатъли, особено ако иде реч за млади хора, които могат да идат до плажа пеша за отрицателно време. Точно там сандвичи няма, ама наблизо е центъра, там храна има. Не знам за колко голямо дете иде реч, но щом не яде всичко, не пречи да му се прати по-голяма сума. В Албена е доста скъпо принципно.

# 738
А някога пиехме Бейлис, който отваряха пред и имаше поне 4 вида. Сега същия този хотел тъне в бурени. Сега има хубави кафе машини, които мелят кафето и правят никак не лошо кафе в ресторанта на закуска. Храна има за всеки вкус, стига да не очакваш плата с морски дарове всяка вечер.

# 739
Мецане, помня, беше доволен от Ралица миналата година. Какво стана?

Тази вечер е българска вечер в Арабела. Качвам малко снимки, извинявайте за лошото качество.

# 740
  • Sofia
Хъм..интересна е тази трансформация при Мецан! Щом аз, която рядко влизам помня "одите на радостта", с които заливаше темата. 😀 Оставете човекът, решил е, че не иска да "изплюе камъчето", нека уважим решението му! 😆

# 741
В Арабела е в пъти по-добра кухнята от Малибу.
Там за българската вечер имаше някакво месо на маса на входа и режеше една жена малки парченца, сирене, кашкавал. На входа питка, мед, шарена сол. Май това беше. По принцип вечерята беше еднообразна, десертите -пастички малки, плодове, готвено ...нямаше сърмички, боб веднъж видях (май българската вечер, но не запечен така) Много се чудя изобщо заслужава ли си вечеря включена, времето също ограничено и малко ми се вижда след плаж бързаме за вечеря, че изпускаме часа до 21 ч ми е рано на мен . Май 35 лв е калкулирана една вечеря на човек, еми сори ама аз толкова ни изяждам , ни пия, ни нещо има. Сложена риба , ама...пише само риба-каква е не се знае. Миди имаше веднъж, други морски дарове нямаше (аз и не обичам, но има хора обожават) Та..на Арабела е в пъти по-добре поне по снимки.

# 742
Честно казано, Арабела никога не съм го гледала. Той не е ли по- встрани от " централната" част. Заради малкото гледам по- централни хотели.
Прави ми впечатление, че тази година в Калиакра Маре готвят разнообразно и вкусно. По снимки във Фейсбук.

# 743
Арабела е последният хотел в северна посока.
Аз се изненадвам от положителните коментари за хотела, които се появиха в последните две-три години. Помня една потребителка, която преди доста години показа снимки от Арабела със старо и счупено обзавеждане. Браво за промяната! Може стаите да не са широки в един хотел, но поне обзавеждането да е прилично.

# 744
Тази година в Калимера Ралица храната е една и съща вече 5-ти ден, от салати, супи до основни и разядки... не е и никак вкусно.
Аквапарка ако не предприемат мерки за адекватна подръжка скоро ще го затворят.
Анимацията, която я хвалят толкова много, че е най добрата в Албена вече 4-та година една и съща програма 6 дни в седмицата 1:1 дори помня репликите, танците и дрехите. Имате половин година измислете нещо ново, откраднете нещо ново от някъде, голям персонал с изтъркана програма на поне 4 години.Четири години съм тук но повече няма да се върна, в Албена може би но в Ралица не!
Разчитат на немски туристи от dertur, за които цената е по ниска от тази на сайта на Албена и не ги бърка за негативни отзиви и обратна връзка от хората, ако изобщо има такава. В момента българите в Ралица сме не повече от 4-5%.

# 745
  • Sofia
За съжаление, тази тенденция в Ралица не е нова. След като направиха аквапарка, ходихме поредни години с огромно удоволствие и радост, и ние и децата. Кеф ти плаж, кеф ти чисто нов аквапарк. Стаите в Супериора бяха фантастични, кухнята по-добра от Калиакра, шоуто иди дойди. Последната добра година май беше по време на пандемията и после тръгна всичко надолу, което се оказа тенденция. Странно е, защо не може да се удържи ниво, когато макар и бавно има ресурс да се инвестира в реанимация на други хотели.

# 746
Разхождат се хора с ризи и панталони, най вероятно управители/началници следят дали се спазва стандарта, но за мен няма такъв.
Всъщност типично българска работа защо да правиш нещо по добро като и така идват хора и си оставят парите. Тази година кърпите се плащат 5 лева еднократно ако ги сменяш всеки път по 5 лева... освен ако не си запазил към dertour което едва ли може да стане.
Нямам нищо против швабите по културни са от мамалигите но това делене не ми харесва!

# 747
В Арабела е в пъти по-добра кухнята от Малибу.
Там за българската вечер имаше някакво месо на маса на входа и режеше една жена малки парченца, сирене, кашкавал. На входа питка, мед, шарена сол. Май това беше. По принцип вечерята беше еднообразна, десертите -пастички малки, плодове, готвено ...нямаше сърмички, боб веднъж видях (май българската вечер, но не запечен така) Много се чудя изобщо заслужава ли си вечеря включена, времето също ограничено и малко ми се вижда след плаж бързаме за вечеря, че изпускаме часа до 21 ч ми е рано на мен . Май 35 лв е калкулирана една вечеря на човек, еми сори ама аз толкова ни изяждам , ни пия, ни нещо има. Сложена риба , ама...пише само риба-каква е не се знае. Миди имаше веднъж, други морски дарове нямаше (аз и не обичам, но има хора обожават) Та..на Арабела е в пъти по-добре поне по снимки.

Абсолютно същото мисля и аз - трима човека по 40 лв, ами ако не ядеш много и не пиеш алкохол, просто не си струва. И да бързаш от плажа да хванеш вечерята - не и не. Ние днес пристигнахме, утре ще дам отзив за вилата, че съм скапана, ноооо лично на мен много ми харесва. До гората сме, хладно е, няма комари !!!! Рай Simple Smile

# 748
Здравейте, плажуващи в Албена. Някой може ли до сподели къде предлагат блок маса срещу заплащане за обяд? Преди имаше такава опция в Амелия. Нещо.. мнения и инфо от тази година?

# 749
Ресторант Рай на плажа

Общи условия

Активация на акаунт