Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 992
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Има недостиг на персонал, камериерките не успяват да почистят навреме.
Поне има камериерки и чистят и след първата нощувка.
Влязох в сайта на хотелски комплекс в Шкорпиловци, който е почти на брега на морето. Там пише, че стаите се почистват след третата нощувка.
Бяхме в хотел Джордаш в Шкорпиловци. Чистота горе-долу, но хавлиите бяха раздрани и опърпани, леглата твърди и отвратителни, а ресторанта на покрива е доста скъп.
Ето затова, догодина пак в Албена.

# 91
Някой който е в Албена сега да каже Оазис работи ли,,? За едно септемврийско море го мисля в началото на месеца.

# 92
Работи. Поне така видях. За теб снимки няма обаче оттам, защото си знаеш хотела от сайта и друго не те интересува към момента. Между другото всички знаем, че снимките са ориентировъчни, а стаите са от най-добрите сложени в сайтовете на хотелите, ама...
Ще дам довечера подробен отзив за Албена и каквото искахте да знаете. Писането ми е стихия, ама не от телефон.
А, да. Мецан да не мисли, че не съм го прочела, че оставил само едно човече там на мнението си.
Сложих снимки с храна от хотела и ресторанта, та...да не се отметне, ще храни котето пред Лагуна Гардън, точно до стълбите стои към Марето които са от ресторанта и лобито там масите отвън да знае. Може и други да се включите. Всяка сутрин е там милото, много е красиво, на снимките не е излезнало така и гладничко.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:25 от Анонимен

# 93
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Оазис работи в момента.

За който питаше за яйцата във форма на кръгче - ето ги Wink

# 94
Вали ли в момента? Изстина ли водата?

# 95
Някой който е в Албена сега да каже Оазис работи ли,,? За едно септемврийско море го мисля в началото на месеца.
Разгледайте добре и прогнозата за времето на Вашите дати. Определено познават-четвърти ден гледаме морето от балкона само.

# 96
Оазис работи в момента.

За който питаше за яйцата във форма на кръгче - ето ги Wink

Супер изглеждат яйцата!
Трябва да почнат да предлагат и диетични яйца,тоест без мазнина. Как не са се сетили досега. Баба ми правеше такива печени яйца. Чукваше едно яйце върху вестник,слагаше го на печката и го печеше. Yum Сега продават и хартия за печене...

# 97
Здравейте,  ще правя ранна резервация за 2025, но не съм ходила в Албена от 1996г. 😃, спрях се на Калиакра бийч и Калиакра маре.  Иска ми се да е хотел на плажа с добра база и  храна . И дали ще предлагат по-добра отстъпка от тези 10%? Та въпросите ми са да изчакам ли с резервацията и кой хотел да избера?

# 98
Виж на камерите в Албена))) Там се вижда времето дали води, а водата колко е спокойна))
Прибирам се, довечера ще пиша, ама камери като няма...то нали не било важно.
Лошо е времето, не става за плаж. Вчера на прибежки, но беше и студено, миналият ден се къпахме, водата беше хубава, спокойна и топла, но слънце почти нямаше, отделно после доста заваля, та...ако има камери човек няма да се чуди, а и вижда населеност, разпределение на чадъри и т.н., бе полезно е, ама за Албена скъпо се оказа май-май да се харчат, че и хората не настояват.
ПП. Бих избрала Калиакра Бийч определено. Маре е бивша Добротица, не изглежда добре , поне на мен не ми харесва.

# 99
Днес не е валяло все още. За водата не мога да кажа нищо, последно във вторник се радвахме на слънцето. Оттогава 4 дни въобще не е за плаж, уви. Има някакви ентусиасти, които се пекат на облаци и са в морето, въпреки червеното знаме. Но аз не виждам смисъл.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 17:41 от Lady B

# 100
Ама и флагът ли е червен?
А щом във вторник е било хубаво, оттогава няма 4 дни😀
Айде, аз отивам на концерт на Ед Шийрън.

# 101
Да дам отзив сега по-спокойно и обстойно от почивката в Албена.
Както бях писала не отивах с големи надежди, по-скоро да си припомня спомени и преживявания преди доста години. Посещавала съм Елица и Нона тогава, сега бях в Лагуна Маре. Исках да съм до морето, но и до центъра близо, бях за Лагуна Бийч настроена, но не стана. Все пак те са съединени и съм доволна ,че не бях в Гардън, който си е почти до Добруджа хотела и на по-шумно място.

Стая и хигиена

Снимки от стаята бях качила, то такива са и на сайта, та... Иначе за снимките знам, че винаги хотелите слагат от най-хубавите си стаи, по-хубав ъгъл на снимане на места и т.н. За мен е важно и реални снимки и си мислех, че и за повечето тук е така, но явно съм сбъркала. В Елица преди много години още тогава имаше реновирани стаи и ние бяхме настанени в такава, на висок етаж, фронтално море и сутрин сякаш морето е под теб, не е нужно да ставаш , за да го видиш от леглото. Много по-добре обзаведена стая и сякаш по-голяма беше от Маре. Терасите бяха същите мисля-просторни с масичка и два стола, сушилник за дрехите и това е.
В Маре стаята бях в лек шок, толкова бедно и постно обзавеждане, не че не бях виждала снимките , но... прекалено оскъдно , после обаче свикнах някак. Както писах нищо общо с Елица в стаята дето бяхме, в Нона беше старо, но пак по-добре от това в Лагуна Маре. Стените бяха за боядисване, от две нощни лампи само едната светеше, другите лампи работеха обаче. Най-впечатлена бях от вратата към терасата обаче. Аз такова високо-технологично съоръжение не бях виждала. Първо се дърпа вратата към теб със сила близо две педи (има лепенка на дръжката за прости хора като мен) , после обаче идва проблема с избутването, защото трябва да легне на едни лайсни по които да се движи и да ги уцелиш, че и да тръгне с избутване разбира се)) Като влак на релси един вид)) Имаше и комарник, и той се движеше , ама поне го буташ само по релса. Та това нещо го проучвах поне 10 минути и недоумявах как да излезна на терасата, защото се заех с багажа да кача и подредя. Мисия невъзможна за мен и слезнах да търся някой за помощ (една от чистачките дойде) Нашата стая добре се оказа, но на познати релсите нещо се разминаваха с вратата , та...беше си изпитание, отделно аз не затварях вратата вечер и така си остана (чистачката обаче ми правеше номера и винаги затваряше) Проблем беше май в повечето стаи , защото сутрин най-вече , а и по друго време се чуваше отвсякъде някакви тътени и тропане, това ми беше ясно какво е))
Банята на снимките я видяхте, но не знам дали обърнахте внимание , че имаше и откачено пано от тавана и висеше точно над мивката, като имаше и дупка (там ме беше страх да няма някакви животинки) Нямаше душ кабина, нито вана, за разлика от Елица, където беше вана със стъкло отделена , а в Нона имаше мисля душ кабина или поне някакво стъкло, но не и пердета. Отдолу от плочки направено корито за водата. Душа работеше нормално и мивката, в другата стая мивката беше запушена. Не беше чисто при настаняването, но след няколко къпания се позачистиха плочките и фугите (не знам дали е била обитавана тази стая, не ми се вярва да е била свободна, но ..) За осветлението знаете как е с ключа . Това е недоразумение пълно за мен, ама си го знам и си имам номер, просто махам ключа и оставя пластината в контакта.
Чистене. На третия ден ми смениха спалното бельо, ама завивката не я сложиха в плик, а само оставен на самообслужване. Приех го и се заех ентусиазирано, вместо да се разправям, но той се оказа 2 и повече педи по-къс от завивката, вдигнах кръвно и бойно отидох при чистачката, която бях видяла, че е на етажа. Обясни ми се, че те не слагали пликовете, а само оставяли , нямаше зареждане на шампоанчета и сапунчета, само тоалетна хартия сложила. Е..взех си шампоани, като просяк, ама ядосана си исках нарочно, а за плика я викнах да го види и ми даде друг, та отново се заех, този път успешно го напъхах и беше точно. Това да ти оправяли леглото сутрин, да ти правят патици и лебеди...забравете)) Ама за 4 звезди хотел...сигурно нормално и това да си слагаш сам завивките. Мда, чершафа долния (беше спалня, не две отделни легла), та той беше малък. Ако от едната страна покриеше матрака, от другата не стигаше да завие , какво остава да го напъхаш и опънеш. Никакъв шанс и двата пъти, ама поне на мен смениха бельото, защото другите не получиха тази екстра етаж надолу.  Пепелник не се миеше и изхвърляше, бях оставила на терасата нарочно да видя един фас, еми стоя си . Аз по принцип си оправям при излизане всичко, ама да видя какво все пак се върши. Пода беше плочки, не се миеше, само третия ден нещо беше пометен. За Нона това си беше постижение, като пък знам там каква борба беше , че имаше мокет и не беше приятно хич. Тънките пердета бяха мръсни и имаше убита муха (снимала съм я) залепена и размазана, отделно петна, може би и от предишните гости, но мръсни бяха много. Плътните нямам забележка, поне петна нямаха. Матрака беше удобен иначе, спалня, гардероб и шкафчета, че и бюро (то това май всичко, а и разтегателен фотьойл ) това е на повече от 30г. сигурно, това съм го виждала мнооого отдавна някъде, сега такива ...просто няма.Всичко е от соц. времето, както е било обзаведено някога и са купени хотелите. Телевизорът беше плосък обаче и голям, ама в единия ъгъл на леглото и за да го гледаш трябва да се кривиш , не е фронтално на стената поне поставен. Закачалки имаше, което е важно. Двата стола на терасата бяха с пукнати облегалки и двата, но поне не много и не пречеше. Масичката с петна и отвратителна, ама аз си нося винаги покривка, за мен терасата е важна на почивка и приоритетна , много държа на нея и също да не се гледам от съседите, ама това не може там, само главата да си подаде човек и вижда стаята точно леглото на съседа, въпреки, че бях в по-хубавата част, назъбената. Другите в правата са все едно на обща тераса, по-малки са, нямат никаква изолация за видимост и бе поне там не бях. Общите части бяха добре и се чистеха . Има 3 асансьора не се чака много, не са големи. Мисля на 7 етажа е Лагуна Маре, аз бях на 6. Не е много високо ,нито толкова народ мисля, не знам.
Имаше някакъв спортен празник и по едно време дойдоха много поляци с екипи футболисти. Пристигнаха и рейсове с германци, имаше и на руски език май, българи също доста имаше. Други не разбрах какви бяха, то и аз не стоях долу и не съм се оглеждала.

Храната

Лагуна Маре няма собствен ресторант и гостите се хранеха в Лагуна Гардън. Както разбрах от сервитьор там изхранвали 800 човека по повод на места за маси. В някои моменти нямаше къде да седнеш, рядко, но се случваше. За навън аз , като пушачка винаги почти намирах място на закуска, че почти отварях ресторанта, на обяд не можех да ям (аз на почивка много уважавам закуските, а иначе почти не закусвам, но..) Та на обяд нямах място освен за някоя супа и десерт. Дините бяха много хубави, пъпешите обелени и на парчета имаше винаги и на закуска, на обяд и вечеря, грозде, сливи, цитруси разни и т.н. Супите винаги бяха 3. Таратор и зеленчукова постоянно, а третата се сменяше с пилешка и супа топчета. Салами, сирена много и различни, кашкавал май по-малко. Хляб много видове, ама нещо все не уцелвах хубав и мек. Скара този път имаше и опашки за нея, ама поне за всички имаше, ако имат търпение (аз не бях от тях, веднъж взех от любопитство , еми ..не ми хареса пържолата беше ми сурова и жилеста) Зеленчуци на скара имаше винаги и бяха хубави и на обяд, и на вечеря. Пасти и тортички много ми харесаха, май не ги правят там, но бяха хубави и накрая умишлено се въздържах, щото прекалих.
Месо-пилешко, свинско и най-лошото агнешко (не знам как душа им дава , че и ядат като невидели) риба не някаква супер, ама имаше и печена, маринована, бе някаква (аз не съм по рибата много, но нямаше някаква панирана или на скара хубаво направена..) , калмари имаше няколко пъти, това миди, скариди и таквиз неща нямаше. Имаше наденици, кюфтенца и сърмички (много хубави) , пълнени чушки (ама ги изпуснах) печени чушки с доматен сос , мусака, по принцип готвените ястия им липсваха и не бяха много 2 вида най-много. Паста имаше, винаги пържени картофки (с особен вкус за мен и не ми харесаха изобщо) Салати винаги имаше няколко вида и се зареждаха от закуска до вечеря, маслини и т.н. Закуската беше най-добре за мен, защото имаше пържени филийки, сандвичи с кайма и кашкавал, със сирене запечени, сладки от тези маслено-ронливите , аз ги обожавам , два вида кекс -тъмния много хубав и постоянен. Много сладка -от боровинки, ягоди, портокалови корички, най-хубав беше кайсиевия (само един ден го имаше май), мед има много и с купи си слагат как изяждат толкова не знам, течен шоколад при палачинките сложен (добър е) , салами писах ли вече -шунка, някакви други, бе имаше различни, отделно кренвирши варени или какви бяха в топлата витрина те бяха , яйца бъркани, на очи и те такива неща, кроасани (ама не от онези хубавите с масло отпреди години) едни мижави не ми харесаха. Вечер имаше броколи , ориз със зеленчуци, някакви такива неща, тиквички май видях...
Хората много се тъпчат, нереално просто, един искаше да сяда на нашата маса, защото "неговите хора" били на съседната (с 4 места, а те 3 човека) ама няма място за чиниите. Като му посочих свободна съседна маса се развика, че това там до нас са неговите хора и той трябва да седи до тях, ама не е мой човек, та се обиди и седна с гръб на съседната, щото съм неразбрана)) Сладолед винаги имаше на вечеря, но всеки бъркаше и се мъчеше, правеше се опашка и т.н. Деца не видях да бъркат и опипват, много възпитано се държаха, когато си сипваха и избираха в интерес на истината. Иначе караха тротинетки някои в стаите, но ..в ресторатна не мога да кажа лоша дума, много възпитано се държаха, а доста ги оглеждах какво правят, че да знам да не пипам там. Дори по-добре от възрастните се държаха в това отношение.

Басейн

Лагуна Маре няма басейн, ползва на Гардън, който на снимки изглежда голям , но не е толкова. Бива обаче, водата не е минерална, шезлонги винаги имаше свободни ,хванах водната гимнастика и разбрах кога е, ама само веднъж бях, пода беше с пясък, не се пазеше чисто от самите хора. Можеше и волейбол в едната част да се играе, имаше мрежа и чужденци си играеха, аз се присъединих плахо, ама не бях желана и си свих перата и отплавах.

Инклузив

Това за мен не е ол инклузив, единствения плюс е , че си близо до плажа , съвсем близо почти, но там няма бар да си сипваш какво искаш , лежиш на шезлонгите и пиеш. В Елица си поръчвах биричка, спрайт с ментичка и лед, може да не е било качествено, но разхлаждащо и приятно .Тук нямаш тази опция, трябва от бара да взимаш и носиш чаша чак до плажа, което е абсурдно. Та инклузив е вятър работа и за там не си заслужава. Такъв на първите дори и Лагуна Бийч не става за плажа. Боряна, Нона, Елица и там до Гергана сигурно биват, но другите включително Калиакрите мисля нямат барчета на плажа вече.  Пепелници в Гардън нямаше, защото били ги откраднали. В ресторанта и в лобито, където и да е , на басейна, няма. Взимаш чаша и така слагаш вода и ползваш за пепелник. Сервитьорът каза , че всички били откраднати уж, както и лъжици, вилици, ножове, масово се крадяло. По този повод чашката с водичка на котето изчезна, защото някой го мързеше да ходи да си направи пепелник и взе на котето чашата от пода при лобито навън((
Междинни закуски нямах място просто, не мога да поема толкова храна, аз обяда пропусках понякога, че да мога да вечерям, какво остава и междинно. Ябълков сок имаше  някакъв, но на мен не ми хареса, май не беше албенския, за алкохол не мога да дам мнение, айрян обаче нямаше. Ходех с една чаша да си сложа кисело мляко от една купа, после ходя до машината за вода и с една вилица си отивам до масата разбърквайки и привличайки внимание, но аз много обичам .

Хотели

За мен Албена запада. Това пък горните хотели не знам , те все едно са на планина с басейни. Как слизат до плажа и се прибират ми е мираж на мен. Вярно има някакви ескалатори, тези бусчета не разбрах как работят, бе изобщо не са ми в обсега на желанията. Ралиците са добре и хубави басейни, ама...дотам. Та те са до автогарата, абсурд да отида там. На плажа само Маритим Парадайс Блу май или нещо такова ми хареса, снимах го, огледах го, одобрих го, представих се ..той е на закуска и вечеря. Имат за пастички и напитки бар в хотела и са на нормална цена -примерно паста (хубава, снимала съм ги) е 7-8лв парчето. За кафето не знам, но поне е качествено и не вярвам да е над 3 лв .

Мда, бях на пицария срещу Лагуна Гардън)) Ми няма такова чудо, нито предлагат някакви подправки, поне шарена сол, нито нищо, но са по 20 лв, вярно големи, наливна бира 8лв)) Поръчах пиперони и се чудя на вкуса, направо отвратително и нещо не е както трябва, докато разбрах  ,че има...червен лук обилно. Не се лъжете там.

Разнообразие и атракции

Такива почти няма. Анимация вечер липсваше , на места някакви подскачания за малки деца, във Фламинго 3 момичета и 1 момче някакъв абсурден танц, то те и танцьори не знам дали са. В Гергана някакви се напъваха нещо да правят, ама нищо не излезе, бе изобщо...
От 1 до 6 септември ще има народна музика някакъв фестивал, снимала съм и съм ви показала, които ходят да знаят, но къде точно ще е това надпяване не знам, на плаката не пише, а и само пред Ралица го видях.
Цените са доста високи сувенири и др. неща по 2 пъти поне сравнено с други курорти същите неща.  Е..някъде там до Орхидея горе имаше такъв магазин и беше добре цените. На Орхидея съм харесала басейните, не на Вита парк. Много не ми станаха ясни горските отново, ама...аз не съм за там.

Море и време, шезлонги

Беше много топло като отидохме и се опържихме направо два дни. Водата разкошна, топла и чиста. После се поразвали. Да, слънцето на третия и четвъртия ден не печеше силно, но следобяд си правих плаж, а сутрин , къпех се в морето и повечето хора стояха вътре, то по-топло беше в морето и все едно си в минерален басейн, много приятно, ако отидеш, така отвън..наистина ти се струва, че не става , ама водата е топла, морето като тепсия, бе супер беше. Но и преваля няколко пъти, ако си в гората...по -добре там си стой, че...
Шезлонгите ме подигравахте тук, ама май всеки търси такива и никой не иска на ръбестите. На Лагуните бяха смесени, аз проблем не съм имала от хубавите да си намеря на 3-4 ред, ама аз съм кукуряк и сбъркана, малка конкуренция имам, не ходя за място, просто обичам да се разходя сутрин до  морето, да поседя, вместо в стаята, дори и да съм с изглед море и близо до него, друго си е усещането и разходка. Отделно е и полезно за йодните пари да дишаш, да видиш изгрева. Първите хотели и за по-мързеливите е полезно и това, че могат да дишат направо без да излизат и правят усилия някакви.

Еми това е. За мен Албена е прилична , но не и за тези пари. Отделно аз пощръклявам там. Като по-млада направо се ядосвах, ама и сега..пак ми тясно там. Сложили са обаче много пейки, хората седнали, приказват си, разхождат се възрастни двойки, преди нямаше пейки, няма къде да седнеш, майка например не искаше да ходи много, бяхме абонати на влакчетата по тази причина. А да..влакче 12лв направили. Корабче още има някъде май пак от Елица тръгва, видях го, но не съм се качвала.
Не знам някой ще го прочете ли, ама нали да пиша, еми ето-пиша))

ПП. Бездомничетата

Забравих да напиша, защото наистина всяко живо същество има право на живот. Та..богатата Албена изобщо толкова стиснати и бездушни, че кучетата са скелети направо, толкова наплашени и от почиващите, че.. Едно беше рано сутринта на сянка застанало, но отпред едно семейство заели място, още нямаше хора почти. Мъжът скочи и се развика на кучето на следващия ред полегнало и свило се. То изплака няколко пъти, не да го лае, толкова нещастно , отиде си. После видях, че семейството беше с малко кученце на плажа, изобщо домашни имаше всякакви породи и доста.
Това да се къпе куче в басейн да ме извинява камериерката на Боряна. Най-много да се е опитало водичка да пие, тях ги е страх да влизат в басейни, особено при море, на плиткото се разхлаждат, но вода не могат да пият солена. Котето , което си осинових същата работа, пиеше от локвите водичка, под стълбите, бяха му взели чашката. Та..камериерките да работят, вместо да говорят глупости и плашат хората. Точно 6 са там бездомните кученца, движат се в групичка почти, защото ги е страх, седят мирно и изобщо избягват да искат или молят нещо туристите.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:31 от Анонимен

# 102
  • Русе
Лагуна бийч има бар на плажа.

# 103
Лагуна бийч има на басейна, който граничи почти с плажа, но на самият плаж не видях бар аз . Не съм съвсем оглеждала, но щях да видя хора да взимат и да си носят оттам.

# 104
  • Русе
Има има не си обърнала внимание, а и при французите никога няма опашки.
https://maps.app.goo.gl/XxhT7QL5B5iTm8rL6

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 23:01 от Polina238

Общи условия

Активация на акаунт