Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 51 977
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
В момента уширявали терасите.
За Боряна имаме резервация от 03.06.25 г. и се надявам наистина да сме там, а не преместени, защото още ремонта не е завършен, а и си го продават за месеца, така че нямам търпение да видя крайния резултат.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 21:53 от Polina238

# 316
В Албена сме били няколко пъти с децата, може би 2 или 3 пъти в Мура и 2 в Гергана. (Роналд, вземаш ли комисионна? Simple Smile)
Комарите никога не са ни били проблем.
Стаите си имат комарници, но и по принцип навън не са ни хапали.
Две от тези почивки се прецакаха заради  стомашните вируси и за тази година нямам настройка към курорта поради тази причина.

# 317
В Албена сме били няколко пъти с децата, може би 2 или 3 пъти в Мура и 2 в Гергана. (Роналд, вземаш ли комисионна? Simple Smile)
Две от тези почивки се прецакаха заради  стомашните вируси и за тази година нямам настройка към курорта поради тази причина.
Навсякъде по морето може да се хванат стомашни вируси, няма гаранция. Навремето моя приятелка се разболя от хепатит А в Китен, не в Албена. Миналата година скъсаната фекална тръба между Кранево и Албена повиши опасността от стомашни вируси определено. Дано няма повече такива произшествия.

# 318
  • Русе
Навсякъде по морето може да се хванат стомашни вируси, няма гаранция. Навремето моя приятелка се разболя от хепатит А в Китен, не в Албена. Миналата година скъсаната фекална тръба между Кранево и Албена повиши опасността от стомашни вируси определено. Дано няма повече такива произшествия.

https://money.bg/economics/kak-albena-napravi-vazmozhni-vik-proe … miliona-leva.html

Това е добра новина.

# 319
Точно миналата година нямахме вирус за разлика от предни години.

# 320
Аз като си говорих с една от камериерките, тя като доста запозната ми каза, че всички били така - втория ден нещо им става! Сега, не й вярвам на 100 %, но явно в Гергана имаше вирус.
Аз затова харесвам ранно море, юни, до средата на юли, а в последните години не успяваме за това време. Тогава някак ми се вижда по-чисто. Август вече сякаш занижават стандартите за хигиена навсякъде....

# 321
През август има повече туристи и до голяма степен те са виновни за разпространението на вирусите, защото не спазват хигиенните норми.

И аз харесвам да ходя на море в началото на сезона, защото няма навалица. Също и началото на септември е хубаво.

# 322
Точно тези вируси ме спряха да резервирам почивка в Египет на доста сносна цена.
Обикновено ходим на Албена в началото на август.

# 323
  • В.Търново
Точно тези вируси ме спряха да резервирам почивка в Египет на доста сносна цена.
Обикновено ходим на Албена в началото на август.
А аз за Тунис.

# 324

https://money.bg/economics/kak-albena-napravi-vazmozhni-vik-proe … miliona-leva.html

Това е добра новина.
Мда, татко ще ви купи колело, ама друг път! Да, има един измислен предварителен договор за покупката на станцията от ВиК Добрич със заем от ВиК Холнига, но никой още не се е съгласил с предварителната цена на станцията. Красито иска 8 млн., а те му обещават 4.5 макс! По проект са одобрени само тези 4.5 млн. лева и кой мислите, че ще покрие останалите, никой защото ВиК Добрич от години е предприятие в затруднено положение и се капатилизира някакси само със заеми, коит обаче вече не са възможни и безкрайни. И да има одобрен проект на ВиК Добрич, и има пуснати обществени поръчки, но се очаква всичките да бъдат прекратени, защото има сериозно разминаване между одобреният бюжет на проекта по Програма Околна среда 2021 - 2027 и стойностите на тези поръчки. Дори всико това да се случи благополучно, то най-ранният срок за приключване на проекта е 2029 г. Така че бая още време ПСОВ няма да работи ефективно, за да пречиства от оспаднити води на Албена.

# 325
Де  е Мецанчо? Той отиде и май зимува сега на Албена. Дано поне котето храни, никакъв не се появи да даде отзив накрая((
Аз се чудя за Калиопа ли беше там на първата линия със закуска и вечеря. Не мога да понеса и обяд и други неща, за пиене...аз поне не пия, та...е може биричка, ама.. мен инклузива ми идва много (просто не го ползвам, прескачаме обяда) Ама не съм гледала цените какви са , то май и в други хотели може вече само закуска и вечеря. За Фламинго знам и там Парадайс Блу ли беше, ама не ме искат(((

# 326
  • София
И в Тунис и Египет ли има стомашни вируси, или си ги носим ние, туристите от Бг?

# 327
2 пъти съм била в Тунис и 2 пъти в Египет, никакви вируси не ме срещнаха.

# 328
Навсякъде по земното кълбо, където има струпване на хора, има и условия за разпространение на такъв тип вируси. Вече защо един хваща, друг - не, е отделен въпрос.

# 329
Четох по английските групи, че има неприятен вирус в Египет и това ни отказа, все пак сме с малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт