Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 899
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • България
Здравейте! Отвори ми се възможност да отскоча до Албена за няколко дни сама с детето. Потърсих оферта с ползване на аквапарк на сайта на Албена. Показва ми, че има свободни двойни стаи Парк в Калимера Ралица, които се намирали в отделен корпус. Може ли да се включи някой с мнение/впечатление от този вид настаняване?
Бяхме в Калимера, стая делукс. Реновирана е. Почистваха всеки ден. Зареждането на мини бара е ежедневно - вода 1.5 л., пепси, бира и малък сок в картонена кутийка.
Почистването в общите части и в ресторанта куцаше. Храната не е особено разнообразна, но е вкусна. Имаше много големи опашки за яйца и палачинки сутрин, а на обяд и вечер - за пица. Правеха барбекю на двора. Свършваше бързо и ако се закъснее за вечеря може и да няма. Малък е ресторантът за всичките гости.
Няма паркинг - спира се в горичката до хотела или на улицата.
Има шатъл до плажа, но спира към 17 часа, което за нас беше прекалено рано.
Целта ни беше аквапарка и детето остана много доволно. За основна почивка не бих избрала Албена.

# 646
В Малибу съм вече седмица. Сутрин басейните слагат кърпи, но хората са там. Виждам ги на закуска. Доста хора май искат да го ползват и местата не достигат сигурно, но днес снимах и места имаше. Може би са си отишли предишните натрапници и сега е спокойно.

Днес съм снимала съв 8ч.

И тази

# 647
  • Русе
Прекрасно лято на всички! Някой скоро да е посещавал Калиакра Маре? Какво мнение имате за този хотел(храна, анимация, обслужване )? И дали може насоки по кой път е най - добре се шофира - Пловдив- Бургас - Варна или през Карнобат и после Шумен?
Айтос - Провадия пътя е страхотен и излизате на магистралата след Шумен на двайсетина километра от Варна. После през Аксаково и сте там.

# 648
  • Русе
От парковите хотели само .Ком и Алтея не работят, другите са си ОК, дори и нереновирани.
Вчера и днес, по Нова Спорт, предават пряко от Албена конните състезания, които се провеждат на поляната между Администрацията и Добруджа.

Панорама май също не работи.

# 649
В Малибу съм вече седмица. Сутрин басейните слагат кърпи, но хората са там. Виждам ги на закуска. Доста хора май искат да го ползват и местата не достигат сигурно, но днес снимах и места имаше. Може би са си отишли предишните натрапници и сега е спокойно.

А как е храната в Малибу и има ли хора в Албена към днешна дата?

# 650
Храната е еднообразна малко. Персоналът е любезен. Места се намират. Курортът е пълен, доста народ има. Най ме дразнят поляците мен и отчасти някои българи.

# 651
Хотела се изпразни в неделя. ( Малибу) Служителите казват, че има по- малко хора тази година

# 652
  • В.Търново
Така е по цялото Черноморие. Все повече хора или ходят за по-малко дни, а тези , които пък могат да си го позволят пробват Гърция, Турция, Тунис, Египет. Ето и ние за първи път пробвахме Турция. Ами хареса ни. Обслужването не е като в България. Храната е качествена и разнообразна. Могат да се намерят хотели на прилична цена с много добро качество.

# 653
Ехо, никой не пише вече. Има ли някой в Албена в момента?

# 654
  • В.Търново
Албена не е това, което беше преди 15-20г.

# 655
  • пустинята Гоби
Преди 40 си беше най-добре, ама…

# 656
Не е, естествено! Имам поглед за периода 2004 - 2007. Мизерни хотели без климатик, с мебелите от комунизма и малките стаи. Трето легло в стаята - разтегателно уж тип фотьойл, ама чист чукан.

# 657
Честно казано, най- дразнещото в стаята и около нея бяха комарниците. Това търкаляне и тряскане денонощно беше ужасно! Явно наоколо имаше пушачи, които до късно стояха по балконите и постоянно търкаляха тези комарници. Други ставаха рано около 6 и пак се почва търкалянето и тряскане на вратите. Една сутрин косиха тревата с машини под балкона ни преди 8ч. Наизлязоха хора по балконите да се чудят какъв е този шум рано сутринта. Камиона за боклук не го коментирам дори.
В стаите в Малибу е мрак. Има две работещи крушки на лампи на стената.
Трябва обаче да ги похваля ! Забравих си сандалите в стаята от бързане и реагираха много бързо и на другия ден след обаждане от моя страна ми ги изпратиха.

# 658
  • В.Търново
Не е, естествено! Имам поглед за периода 2004 - 2007. Мизерни хотели без климатик, с мебелите от комунизма и малките стаи. Трето легло в стаята - разтегателно уж тип фотьойл, ама чист чукан.
Първата реновация на някои хотели след комунизма започва 1996-1999г. Може да си била в хотели, които все още не са реноворани през 2007г, когато си била там. Ние бяхме 2010г в Добротица, днешна Калиакра Маре. Още тогава се виждаше, че хотела е реноворани на няколко години. Храната в ресторанта беше разнообразна и вкусна.

# 659
  • Русе
Започнаха лека-полека да правят и инвестиции в реновиране на хотели. Тази година бяхме в Боряна и мога да кажа, че са се справили великолепно. Реновирали са и още етажи в Гергана, като и за там отзивите от прятели са много добри. Чуваше се, че на есен започват да правят и Арабела.

Общи условия

Активация на акаунт