Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 893
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе
Едно интересно интервю.
https://akcent.bg/article/74470

# 676
Някой скоро да е бил в Боряна? Четох отзиви от тази година, но са доста различни. Хубава ли е храната, басейнът топъл ли е, хигиената на ниво ли е? Има ли в момента щипалки на плажа? Знам, че е писано, но моля , ако някой е бил скоро да отговори. Благодаря!
Здравейте!
От 08.08. ще сме в Боряна и ще пусна отзив след почивката ни.

# 677
Тези, които сега сте в Албена, моля споделете има ли в морето медузи и щипалки.

Щипалки няма, водата е топла, но мътна. Следобедите - червен флаг. От години за пръв път морето не е чисто...но каквото - такова. Липсва ми кристалната вода - да виждам рачета по пясъка, песъчинките....и морето да е "тепсия" - да лежа отгоре....но това са глезотии...Не вярвам на твърдението, че "запълняемостта" на Албена е на 90%. Хотелите Орхидея и Магнолия имат по 3 "блока", от които запълнени имат само по 1. И храненето е само в ресторанта на Орхидея и за двата хотела. Хайде да не лъжат тия директори на комплекса. Нищо общо отпреди години. Персонала са от ...гестан- страните, но нямам забележки към работата им. Храната е без забележки. Не ми харесва манталитета на някои от почиващите - в ресторант да влезеш по бански.... Да им се размятват "подробностите" на някои докато се храниш...Не е плажна барака все пак...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:19 от petya91

# 678
Днес флага беше зелен,следобед жълт,вчера жълт.Водата е перфектна кристална с рибки,тук там някоя медузка,щипалки няма за разлика от миналото лято

# 679
Здравейте!
Някой почивал ли е в Калиопа тази година? Моля за информация всякаква. Чудя се за един уикенд там.
Бях в Калиопа преди 3 години, но предполагам няма голяма промяна. Основното му предимство е близостта до плажа. Не е реновиран, стаите са малки, ползва съседния ресторант на Малибу. Но за ограничен бюджет или за един уикенд е добра възможност.

# 680
Здравейте!
Някой почивал ли е в Калиопа тази година? Моля за информация всякаква. Чудя се за един уикенд там.
Бях в Калиопа преди 3 години, но предполагам няма голяма промяна. Основното му предимство е близостта до плажа. Не е реновиран, стаите са малки, ползва съседния ресторант на Малибу. Но за ограничен бюджет или за един уикенд е добра възможност.
Ние бяхме в Калиопа преди 5 години по време на пандемията. С едно дете бяхме настанени в просторна стая със спалня, диван (не фотьойл) и двуетажно детско легло. На първия етаж. Близостта до плажа е незаменима.

# 681
Най- големият му минус е липсата на паркинг. Има места , но се делят от посетителите на Сенди, Малибу и Калиопа

# 682
Тези, които сега сте в Албена, моля споделете има ли в морето медузи и щипалки.

Щипалки няма, водата е топла, но мътна. Следобедите - червен флаг. От години за пръв път морето не е чисто...но каквото - такова. Липсва ми кристалната вода - да виждам рачета по пясъка, песъчинките....и морето да е "тепсия" - да лежа отгоре....но това са глезотии...Не вярвам на твърдението, че "запълняемостта" на Албена е на 90%. Хотелите Орхидея и Магнолия имат по 3 "блока", от които запълнени имат само по 1. И храненето е само в ресторанта на Орхидея и за двата хотела. Хайде да не лъжат тия директори на комплекса. Нищо общо отпреди години. Персонала са от ...гестан- страните, но нямам забележки към работата им. Храната е без забележки. Не ми харесва манталитета на някои от почиващите - в ресторант да влезеш по бански.... Да им се размятват "подробностите" на някои докато се храниш...Не е плажна барака все пак...
Не стата ясно за кой хотел всъщност пишете отзивите си. Може ли да уточните къде сте отседнали!

# 683
Привет от Арабела!
Хотелът си е същия както преди 4 години, когато бях тук. Храната продължава да е сравнително  оскъдна, но пък вече е по-вкусна. Като горе-долу бюджетен хотел на първа линия в Албена е топ.

# 684
Тази година семейната ни почивка в Албена се превърна в пълна подигравка с времето и парите ни. На път съм да зачеркна целия курорт заради малоумния персонал в х. "Мура". По-скапана почивка в живота си не съм имала. По-измислена all inclusive програма никога не съм виждала. Мислех, че отивам в хотел 4 звезди, а попаднах на нещо, чиято хотелска услуга не може да си заслужи и 1. Бясна съм!

За 6 дни нито веднъж не бяха сменени чаршафите. Преговори на жестомимичен език трябваше да водя, за да получа чисти кърпи от обслужващия етажа.

Уж за всяка стая се полагали по чадър и два шезлонга, а аз 6 дни не можах да намеря свободно място на плажа. Трябваше да се моля като просяк на рецепцията да ми се осигури това, за което съм платила. На 100 места имаше разлепени листи със забрана да се резервират шезлонги, а никой не го контролираше това. Нямам представя защо въобще се плаща заплата на мениджър на хотела при положение, че човек с такава функция категорично отсъства.

На втория ден по време на закуската в ресторанта трябваше да пия буквално една студена вода, защото нямаше кой да зареди машините за кафе и сок. Извинете, диспенсърът за ябълков сок беше пълен, но само заради това, че беше задръстен и нямаше кой да го почисти, та да заработи. А кифлите на бара вдигнаха рамене и обясниха, че няма да ми дадат нищо от бара, понеже той щял да заработи след час. Като за 150 лв. на човек на ден, какво повече мога да искам!? Естествено, че за тия пари е нормално да ям макарони и изсъхнали краставици. Сигурно е нормално и за палачинки да има 40 човека опашка, щото от какъв зор да ги приготвят по-рано? Естествено, че ще започнат да ги правят 30 минути след началото на закуската и най-бързият печели. Не знам дали в тази държава продължава да има ХЕИ или както се казва приемника на тази институция, но ресторантът на хотела не е бил посещаван от тях. Иначе нямам обяснение защо за 6 дни, х3 хранения на ден, аз не можах да открия маса, която да не ми лепне под ръцете. Пълна трагедия! Абсолютна подигравка!

И ако някой се чуди защо все пак съм останала: 1) това беше единствената отпуска, която можехме да изкопчим по това време на годината; 2) планирахме първият рожден ден на детето ни да бъде на обичано от нас място, а именно на морето; и 3) не вярвам, че някой щеше да ни възстанови парите, а пред свършен факт къде по дяволите можеше да се преместим в топ сезон? Толкова съм бясна, че чак ми се плаче.

# 685
Никога не съм почивала в тези хотели. Но аз съм много доволна от Сенди и Малибу за почивка с малко дете. Не е лукс, но поне има всичко необходимо. Шезлонги на морето винаги имаше. На басейна ..не.

# 686
Аз след 10 дни отивам на виличките и ще дам отзиви.

# 687
  • В.Търново
Аз след 10 дни отивам на виличките и ще дам отзиви.
Дано всичко е наред! че с този коментар за хотел Мура....Същото беше в Боряна през 2020г.

# 688
Вятър и мъгла, много неприятно, още повече за повода на детенцето((
Трябвало е да звъннете на телефона там централния и да им се оплачете или искате преместване настоятелно от този хотел в подобен. Та то нищо не е било нормално. И в Малибу една сутрин или вечер беше нямаше сокове, ама поне ябълковия въреше, а палачинки имаше кой -колко иска и ставаха за нула време цели купчинки, изобщо опашка не се образуваше. Как в едни хотели може, а в други не. Трябвало е на място да реагирате и се обадите в кол центъра им.

# 689
Папунка, аз на място въобще не знаех как да реагирам - цялата ситуация беше напълно абсурдна. Работата ми е свързана с много пътуване и престои по хотели - буквално половината си живот съм прекарала на чуждо място и такова чудо никога не ми се беше случвало. Подготвям си оплакването до ръководството и общото събрание на акционерите, защото държа да разберат всички замесени защо този иначе прекрасен курорт запада брутално. Мен буквално ме изгониха, за да си освободят ресурс за румънците, които да рекетират спокойно. Кракът ми повече няма да стъпи там. За тези пари в Турция ще получа много повече. То просто в България няма място, на което да си заведа детето и да прекараме добре семейна почивка без някой да твори брутални простотии, било то персонал или други гости.

Общи условия

Активация на акаунт