Давах двойна доза антибиптик

• 1 507
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте. Притеснена съм. Детето на 3г и 6м направи пневмония, уж вирусна ама то и бактериална можело да е, хайде антибиотик и инхалации с пулмикорт и вентилни. Добре ама аз обърках и вместо да давам 7мл от готова субстанция от прах и вода от общо достигнато количество 100мл, отмервах със спринцовката 7мл сухо вещество и добавях вода и антибиотик взе да свършва, звъннах  на лекаря и лошо ми стана: давала съм двойна доза, изписана от тази за кг на детето. Започнах да смятам и да обръщам мг и грамове и съмненията чи се потвърдиха. Това го правих в сряда вечер, четвъртък и сутрин и вечер и петък сутрин докато се усетя и сега вечерта пропуснах понеже реално съм дала дозата и за деня. Долу обаче искаше да дам дозата. Някой друг лато мен с подобни терзания.

# 1
Звучи зле ,свържете се с лекаря и вижте какво ще ви каже ,аз също бих се притеснила

# 2
  • София
Не, не звучи чак толкова зле и нищо фатално не е станало.
Довършете си антибиотика с дозата, която е предписана, и това е.

# 3
Звучи зле ,свържете се с лекаря и вижте какво ще ви каже ,аз също бих се притеснила
Свързах се. Каза да продължавам с вече нормалната доза и дори и вечерта да й дадем, ние обаче с моя мъж преценихме да пропуснем този прием вечерт в предвид натрупаното количество до момента и защото на листовката пише, че е дозата за 24часа, която пбилновенно се дава на две през 12 часа, един вид сме дали вече дозата за деня. Дано да сме били прави

# 4
За да й дадете нормалната доза, трябва да купите нов антибиотик и да го разредите така, както е по листовка.Щом сте “вадили” сухо вещество, то вече няма как да го разредите правилно.Това лекарката не Ви ли го обясни?

# 5
Свързах се. Каза да продължавам с вече нормалната доза и дори и вечерта да й дадем, ние обаче с моя мъж преценихме да пропуснем този прием вечерт в предвид натрупаното количество до момента и защото на листовката пише, че е дозата за 24часа, която пбилновенно се дава на две през 12 часа, един вид сме дали вече дозата за деня. Дано да сме били прави
Не сте прави, защото антибиотика има цикъл на действие в/у бактериите, който трябва да се спазва. Прочетете листовката и не се правете на лекари, ами слушайте тези, на които това им е работата.

# 6
Първо какъв е антибиотика?
Ако в съставът му се съдържа Амоксицилин- тоест лекарства с търговско наименование: Аугментин, Амоксиклав, Оспамокс, то въпреки, че не невъзможно, но ще ви е доста трудно да натровите детето с него. Ппц амоксицилинът е с добра поносимост дори и в по- високи дози, освен ако детето няма алергия към пеницилини, но щом 3 дни сте го давали и е нямало реакция, значи всичко е наред.
Второ- както по- горе споменаха дозата вече е компроментирана, щом сте изкарвали от сухото вещество със спринцовка и ще трябва да ви изпишат нова електронна рецепта за нова опаковка.
Трето- ако е Амоксицилин- той е с време- зависимо действие- тоест дава се на равни интервали от време, за да може да повлияе на бактериите. Затова звъннете на лекарката възможно по- бързо за нова рецепта и дайте нормалното изписано количество възможно най- бързо тази сутрин, иначе рискувате да създадете една резистентна бактерия.

# 7
След като има предозиране е редно да коментирате с ЛЕКАР. Същият ще прецени има ли нанесена вреда, следва ли хоспитализация. След като нямате такива насоки, спрете с мислите по темата. Купете нов АБ, прочетете добре листовката и пригответе и съхранявайте според указанията. Давате си приемите по предписаната схема. Това е. И в бъдеще никога не давайте медикамент без изрично са сверите дали изписаната доза съответсва на кг на детето, как се приготвя и как се съхранява. В крайна сметка всеки може да сгреши, на мен ми се е случвало и лекар да предпише грешна доза, затова се чете листовката винаги. Бързо оздравяване.

# 8
За кой антибиотик става въпрос?

# 9
Първо какъв е антибиотика?
Ако в съставът му се съдържа Амоксицилин- тоест лекарства с търговско наименование: Аугментин, Амоксиклав, Оспамокс, то въпреки, че не невъзможно, но ще ви е доста трудно да натровите детето с него. Ппц амоксицилинът е с добра поносимост дори и в по- високи дози, освен ако детето няма алергия към пеницилини, но щом 3 дни сте го давали и е нямало реакция, значи всичко е наред.
Второ- както по- горе споменаха дозата вече е компроментирана, щом сте изкарвали от сухото вещество със спринцовка и ще трябва да ви изпишат нова електронна рецепта за нова опаковка.
Трето- ако е Амоксицилин- той е с време- зависимо действие- тоест дава се на равни интервали от време, за да може да повлияе на бактериите. Затова звъннете на лекарката възможно по- бързо за нова рецепта и дайте нормалното изписано количество възможно най- бързо тази сутрин, иначе рискувате да създадете една резистентна бактерия.

+1
Направете както е казала дамата, звъннете за нова рецепта.
Също, след като няма кой знае какви последствия не се самобичувайте.
Понякога поради стрес, поради недобра комуникация и ред други неща може да се сгреши.
Важното е, че детето е добре и сте говорили с лекар.
От тук насетне обаче Стриктно спазвайте указанията на лекаря.
Концентрирайте се върху оздравителният процес, освен с лекарства и с положителни емоции.
Всичко, надявам се, ще се развие добре и детето ви ще се оправи.
В паниката се случва, но нека ви е обеца на ухото.

# 10
В събота няма кой да напише нова електронна рецепта за нова опаковка. Аптекарите без нова рецепта няма да дадат нова опаковка. Какво се прави в тоя случай, не знам

# 11
Много е тъпо това с електронните рецепти!
Личния ѝ лекар няма ли договор с някаква неотложна служба, в която се ходи като има нужда от преглед в събота или неделя?

# 12
Ксимебак. Извинявам се, забравих да напиша. Още вчвра в петък взех нов, разредих го вече както трябва и тази сутрин й дадох предписаната доза от 7мл. След 12 часа ще дам пак. Незнам обаче дали от инхалациите не стана по-зле. Ползвах инхалатор с три степени, сложих го ма втора: така ми каза лекар с пулмикорт и вентулин. В понеделник се чуваха леки хрипове и след инхалациите в сряда вече се чуваше много и ни пратиха на снимка и беше с пневмония. Аз се шашнах яко и може и затова да обърках дозите. В предвид натрупването, на своя глава пропуснах един вечерен прием снощи. Още повече, че лекарят коментира, че пневмонията е вирусна и я чужбина затова не давали антибиотик. Добави, че сигурно има и бактерия насложена. Тя реално от антибиотика се подобри. Изследвания не пусна. Аман…

Общи условия

Активация на акаунт