Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 910
  • 825
  •   1
Отговори
# 375
Аз не мога да кажа дали сте закъснели и какви са последствията. Говорете със следящия ви доктор. Предполагам, че всичко ще е наред. Може би ще трябва да пуснете и другите щитовидни хормони, за да има по-ясна картина АГ и ендокринолога.

# 376
Няма да има проблем с плода. Моето ТСХ беше 44 и всичко е наред Simple Smile

# 377
Здравейте ! Искам да попитам някой от Пловдив раждал ли е в болница Селена и ,ако да на какви цени ви е излезнало всичко ? За раждане секцио става въпрос
2300, тази пролет.

# 378
Здравейте, момичета и от мен.
Понеже от няколко дена съм с леки менструални болки, разни бодежи, включително и чести позиви за уриниране, болки в кръста, днес бях на преглед. Бебето е наред, матката няма скъсяване или разкриване.
Пиех досега но шпа 3х2, Алеракт 2х1 и магнезии 3х2.
Докторът ми изписа Кордафлекс и каза да пия него, че е най-ефективно. Обаче ме притеснява, първо, защото съм с ниско кръвно, а сега покрай бременността често пада под 90 горна и второ, защото пише, че активната съставка не трябва да се приема от бременни. Дали някоя от вас е пила Кордафлекс за контракции?
Аз изкарах един стомашно-чревен вирус, който мина в гастрит после и имам чувството, че от тогава нещо стана. Честно казано, коремът още ми е зле ш не мога да различавам дали са контракции или просто ме свиват червата (преди малко много ме сви, ще ми подут коремът и ме хвана разст.).
Доста съм се заплашила, аз съм с болки от началото. Сега съм 21 г.с. и всичко беше наред от поне месец и какво пак стана...

# 379
КРР, аз бях на Коринфар (същото като кордафлекс, но с друго търговско име) именно заради контракции. Той ме овладя, а не магнезият. Макар че четох, че някои жени ги пият заедно, но с отстояние от няколко часа. Не се притеснявай, че пише, че не е за бременни. Както каза моят АГ - това на запад е най-често използваното лекарство за токолиза. По отношение на артериалното налягане - при мен изобщо не се получи понижаване.
Спокойно, пий си хаповете и всичко ще бъде наред.

# 380
Щом е имало разстройство или дори само ходене по голяма - от червата е. И на мен ми се е случвало последните месеци и най-вече по това различавам, че не е матката, а червата.

# 381
Явно още не може да ми се възстановят червата. Днес пак ме боцка и се чудя матката ли е, червата ли са. Къркорят доста те. Даже, като кашлям и ме наболява/придърпва. Коремът ми, иначе досега не се е втвърдявал, единствено много се надува, като ям повече и тогава почва пак лека болка. Но дори и тогава е мек. Вчера през деня нищо ми нямаше, като болка, но и коремът ми беше наред.
Въпреки, че вероятно е възможно проблемите с червата (като се раздуят) до притискат матката и да контрахира. Иначе шийката ми е 40 мм. Забелязвам, че мисля ли го и започват болките, явно се влияе от емоциите, затова ще го карам по-спокойно и няма да мисля лоши неща.

Ще взема и хаповене и ще ги пия, ако трябва в началото ще взема половинка за тест. Док каза до 4 таблетки на ден.

Green, а ти ходила ли си регулярно на прегледи да следят шийката и дали не се получава разкритие? Аз до момента ходя през месец, само вчера бях извънредно. Следващият ми час е чак октомври.

# 382
Здравейте ,момичета ! Има ли някоя от вас ,която скоро да е родила при д-р Краевска или при д-р Велевски от Пловдив ? И ако да какви са ви мненията за двамата лекари ? Много се чудя при кой от двамата да раждам ,макар че д-р Краевска като отношение е разкошна

# 383
Гастритът боли горе при стомаха, на мен Гавискон ми помогна. Като ми се беше раздуло черво също ме болеше горе, вдясно, болката беше тъпа. Бодежите са остри и рязки, и матката е долу, поне в началото. Аз 2 и 3 месец бях така, но бях и със зацапване, та затова уж ме болеше. Хората казват, че е нормално, някои си ги боли цяла бременност, важно е да се следиш и да си пиеш хапчетата💐 и за стомаха е важно да спазваш режим, на мен ми отне около месец докато се оправи.

# 384
КПП, вземи си хубав пробиотик за стомаха и чревния тракт.

Аз също пих коринфар - почнах да качвам кръвно в 35-36г.с и той ми повлия добре и контракциите. Аз го пиех с магнезиев диспорал. Шийката ми я следиха постоянно, защото беше къса. Щом твойта е 4см е супер. То се гледа не само дължина, но и тенденция - как се държи във времето - стои ли същата или прогресивно намалява, омеква, прави фуния и т.н.
Почивай си повече и мисли позитивно, всичко ще е наред.

# 385
Здравейте ,момичета ! Има ли някоя от вас ,която скоро да е родила при д-р Краевска или при д-р Велевски от Пловдив ? И ако да какви са ви мненията за двамата лекари ? Много се чудя при кой от двамата да раждам ,макар че д-р Краевска като отношение е разкошна

Здравей!

Аз се следя при др Краевска и мисля при нея да раждам. Simple Smile

# 386
Момичета, имам една мисъл, която ми се върти в главата напоследък...Гледаха мъничето при АГ в 9 г.с. и всичко е наред, с изключение на леко отлепяне на сакчето...Но възможно ли е да съм бременна с двечки и още да не се знае? Едно време знам, че и до по-късно е можело да не се видят, но в днешно време с по-качествени технологии..Нямам никакви кой знае какви лоши симптоми, гадене имах около седмица и това е...Лека умора..Имате ли познати, родили наскоро близнаци (не преди повече от 5-10год), на които да не са им видели второто бебе отначало? Нямаме в рода близнаци.

# 387
Здравейте!
Търся мнения относно раждане и престой в 1АГ Света София (бившата Тина Киркова). Имала съм там една манипулация преди 6 години, но предполагам родилното отделение е друго. Ако някой има информация от първа ръка за отношение на акушерки, условия и най-важно бебето дали е при майката след раждането (естествено). И също дали са склонни да преминават към секцио бързо. Досега се следя в Щерев и първото ми раждане е там, но минаха няколко години доста неща са променени, цените също не са за подценяване и бих искала да разбера какви опции имам. Благодаря!

# 388
Аз също съм в 9 гс, с отлепяне на сакчето, нямам кървене. Тази мисъл и при мен мина, защото първия път много приличаше на второ сакче, но все пак технологията е доста напреднала, лекарите си разбират от работата. Мен лично двама лекари ме гледаха и двамата потвърдиха за отлепване.

Момичета, имам една мисъл, която ми се върти в главата напоследък...Гледаха мъничето при АГ в 9 г.с. и всичко е наред, с изключение на леко отлепяне на сакчето...Но възможно ли е да съм бременна с двечки и още да не се знае? Едно време знам, че и до по-късно е можело да не се видят, но в днешно време с по-качествени технологии..Нямам никакви кой знае какви лоши симптоми, гадене имах около седмица и това е...Лека умора..Имате ли познати, родили наскоро близнаци (не преди повече от 5-10год), на които да не са им видели второто бебе отначало? Нямаме в рода близнаци.

# 389
КПП, вземи си хубав пробиотик за стомаха и чревния тракт.

Аз също пих коринфар - почнах да качвам кръвно в 35-36г.с и той ми повлия добре и контракциите. Аз го пиех с магнезиев диспорал. Шийката ми я следиха постоянно, защото беше къса. Щом твойта е 4см е супер. То се гледа не само дължина, но и тенденция - как се държи във времето - стои ли същата или прогресивно намалява, омеква, прави фуния и т.н.
Почивай си повече и мисли позитивно, всичко ще е наред.

Бих какви ли не пробиотици, още повече ми дразнят и раздуват.
А ти къде си се следила?

Общи условия

Активация на акаунт