Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 399
  • 825
  •   1
Отговори
# 765
СРДЧ означава точно, че лигавицата на червата няма увреждане, а просто човек има оплаквания, но няма органични промени. Хемоглобина преди никога не е бил нисък, проблемите с червата не съм коментирала с АГ. Може би ниския общ белтък е проблем повече, но защо с желязо ще оправя нещата не знам...
По симптоми не съдя за нещата, умора си имам почти от самото начало, сега не е повече от тогава.

# 766
Здравейте и от мен отново
АГ ми отсъства до понеделник.
Тази нощ около 4ч. Се събудих от болки ниско в корема не особено силни, и също така болки високо в корема там вече по-силни, имах чувството че немога да си взема въздух на моменти.
Корема ми беше подут и твърд целият
Но успях да заспя и сега се събудих към 8ч. Отново болките и горе и долу си ги имаше, мислех да взимам душ и да тръгвам към спешното, но с извинение отидох на тоалетна по голяма нужда и болките долу спряха, остана само това горе, но поносимо. Бременна съм в 8 месец - 33седмица
Дали да ходя към спешното вече след като болките след тоалетна преминаха или да изчакам ако евентуално пак се появят

# 767
  • Варна
В момента май има някакъв вирус с повръщане и стомашни колики. Аз бях така един ден, дори се шашнах че е от някаква храна и отидох да си пусна фекална проба за изследване, което още чакам. Дано и при теб да е нещо такова. Болеше ме целия корем в деня, когато повръщах и на следващия ден с остри спазми.

# 768
Не знам, но нали всичко се притиска и пренарежда... И мен ми се е случвало да имам болки, дискомфорт ниско долу и като отида до тоалетна ми минава. Аз го отдавам на някакво претискане или стомашни спазми.

# 769
То и не бременна, ако не си ходила няколко дни по голяма нужда, си боли някъде там долу. Но плюс, че едно вече голямо бебе (в 8ми месец си е почти готово 😃 ) притиска всичко, нормално е да боли.

# 770
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросът се повтаря. Искам да ви попитам, вие кога казахте на близките си, че сте бременни? При нас ситуацията е по- деликатна, имахме проблем, наложи се инвитро, съответно родителите ни знаят и очакват резултата. Мислехме на тях да кажем в началото, на другите след 3ти месец, ако дай Боже всичко е наред. Вие какво мислите, вярвате ли в "суеверията" за  трите месеца?

# 771
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросът се повтаря. Искам да ви попитам, вие кога казахте на близките си, че сте бременни? При нас ситуацията е по- деликатна, имахме проблем, наложи се инвитро, съответно родителите ни знаят и очакват резултата. Мислехме на тях да кажем в началото, на другите след 3ти месец, ако дай Боже всичко е наред. Вие какво мислите, вярвате ли в "суеверията" за  трите месеца?

Аз на майките ни казах доста бързичко, както и на една приятелка, но и тя беше прясно забременяла и се подкрепяхме. Другите след 3ти, или няколко седмици по-рано, защото много подозрително изчезнах и се появиха въпроси. Това за 3те месеца го има предимно по нашите ширини, и има защо, в първите 3 месеца са най-много загуби.

# 772
На близките казах и преди третия месец, на колегите малко след третия месец, на други чак в осмия. Както го чувстваш, според мен, спрямо хората. Не се затормозявай със суеверия. 😊

# 773
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед. Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
С този дълъг пост целя да ви изразя личното си мнение за това “светило” и да ви предпазя от такива смешни ситуации.
Благодаря за вниманието.

# 774
За казването - според мен на родителите не е нужно да се чака 3тия месец.  Важно е вие как го усещате като двойка. Както и за приятели и колеги - казвате когато усетите Simple Smile

# 775
Здравейте има ли някоя ит вас, при която нухалната транслуценция е била завишена, а всичко друго е било нормално.

# 776
На родителите ни казах още след положителния кръвен тест... От останалите се опитвах да крия до 12та седмица, а за други - и много след това.
За морфологията съм доволна от център Фемина и д-р Славкова.

# 777
До 12 седмица има най-много риск от аборт, за това повечето избягват да казват, за да няма после тъжни погледни и съжаление. На родителите може да кажете, за колеги и приятели, изчакайте да минат критичните седмици.

# 778
Това за д-р Стратиева го чета за пореден път. Има много други подобни коментари във форума, явно не е прецедент. За същата сума, правят ФМ в Марковс, аз съм много доволна от д-р Димитрова. Много кадърна, млада лекарка, която във всяка една минута обяснява какво наблюдава, въобще не претупва. Получава човек много повече информация, не само, че бебчето е много красиво.
Много неприятна ситуация, на мен също не би ми било приятно да очаквам преглед при нея, и да ме прегледа някой друг, тя само да довърши...

# 779
До 12 седмица има най-много риск от аборт, за това повечето избягват да казват, за да няма после тъжни погледни и съжаление. На родителите може да кажете, за колеги и приятели, изчакайте да минат критичните седмици.
То донякъде е така, защото и самите лекари не гледат сериозно на бременността (не във всички случаи), но това е отделна тема.

Общи условия

Активация на акаунт