Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 854
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
На мен ми харесва така.
Готино е, и зеленото е свежо.
Аз не бих променила нищо.
В момента си мисля, че сгрешихме, защото не взехме столове като на горната снимка, а една идея по-големи и сега може би ще ни дойдат една идея големи.
И при нас се очертава подобна близост с маса и диван и се чудя как ще стои.
Ама докато не дойде кухнята нищо не мога да мисля.

# 406
  • София
Аз въобще не съм решила още кое къде ще е точно. Засега има три положения на дивана, които са възможни...
Имам едно място за секция, но може и да сложа дивана там, въобще и аз чакам кухнята.

# 407
Да обсъдим тогава спалните, че както е тръгнало, ние май тях първи ще обзаведем.
Аз харесах спалня поне.
Тази е, на Ирим. Няма да бързаме,ще я видим на живо.
Принципно имам идеята да вземем леглото, гардероба и скрина. Нещо нощните шкафчета не ми допадат. Та, приема идеи от вас за цветове на нощни шкафчета, завеси, осветление, аплици, аксесоари, всичко.
Като цветове си представям нещо такова

Ще кача снимки на стаята тези дни.
Имах някъде, но не ги откривам.
Колебанията са ми дали завеси и акцентна стена да са бордо(коралово) или само текстила.
И не ми се иска цялото обзавеждане да е еднакво. Та се чудя нощни шкафчета какви да сложа.
Мисля си, че би трябвало да има бели елементи някъде, с оглед на вярата.
Не, знам, дайте съвети.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 14:08 от Caroline_Bingley

# 408
  • Street of Dreams
Аз отлагам интернета за последно, ама май ще бера грижи...
Ох, поду ми се главата от мислене.
Поне съм платила кухнята и леглата, та съм наясно с бюджета.
Нещо такова се очертава в хола:

Субективно комбинацията на бяло и това зелено ми идва много изострена и неспокойна - трябва му повече цвят, в меки и топли нюанси. Предполагам кухнята, масата и столовете вече са закупени в бяло (с дървесно много щеше да ми хареса), така че поне цвета на стените бих променила, или стената зад дивана.

# 409
Съгласна съм с последния пост, добавям само, че за мен и черното допълнително изостря. Ако се замени с месинг, дори и друго да не се пипне, ще се стопли и омекоти съществено атмосферата.

# 410
  • София
Масата ми е бяла. Но плота и гърба на кухнята са дървесни, точно защото целя омекотяване. Стената срещу кухнята е едно перлено, което в началото много ми хареса, а сега се чудя как да го омекотя. Но като се сложи всичко, включително завеси и осветление под горните шкафове в кухнята, вероятно всичко ще се промени.

# 411
Масата ми е бяла. Но плота и гърба на кухнята са дървесни, точно защото целя омекотяване. Стената срещу кухнята е едно перлено, което в началото много ми хареса, а сега се чудя как да го омекотя. Но като се сложи всичко, включително завеси и осветление под горните шкафове в кухнята, вероятно всичко ще се промени.
Да, голите стени изглеждат съвсем различно, когато стаята вече е обзаведена.
Мисля си също, че ако много ти идва бялото, на това тъмно зелено повече отива крем, пясъчно, бежово (но точен нюанс за твоето зелено), дори светъл карамел - така контрастът не е много силен.

# 412
  • София
Ами то си е и въпрос на вкус, някои така по-остри съчетания обичат, други по-меки.

# 413
Ами то си е и въпрос на вкус, някои така по-остри съчетания обичат, други по-меки.
Да, затова съм писала условно - ако й идва много бялото. Ако не, както иска, така ще го направи. Но щом човек пита, по-скоро не е наясно. Аз например, ако обичам някакво съчетание и съм наясно със себе си, ще си го сложа и толкоз, хич няма да питам.

# 414
  • София
То аз не съм наясно тя всъщност за кое не е сигурна, за цветовата комбинация, за разположението на мебелите, за нещо друго... Това е снимка от нета, 100%не е точно както ще е при нея, та вс е малко условно така... Нещо такова се очертава... Ама колко такова... Защото малките разлики, може на финал да дадат по-различно усещане на цялото.

# 415
Ами, да си каже питащата, ама след като слага снимката за илюстративна с текст, че нещо такова се очертава, значи коментираме снимката, нямаме друго.

# 416
  • София
Тя и за секция говори, еддна секцоя и нещата върху нея също много могат да променят, дори само усветлението да е по-топла светлина, може да има съвсем друг облик стаята. Та не знам така зададената ситуация ми е трудно да коментирам, лично на мен. Иначе за снимката е хубаво, но никак не е моето... Дори самото зелено, а аз обичам зелено, но точно в това има някакъв нюанс,който ме натоварва повече.
За толкова черно и бяло, аз лично бих сложила по-топъл диван по принцип, но тя май каза, че е купен. Може би едно кресло в топъл тон ще обърне нещата.

# 417
Разговорът стана излишен - ама какво щяло друго да има, ама какво щяло да се промени и да изглежда по друг начин...
То въобще от тая снимка може и нищо да не остане, но на, жената нея е сложила за модел, нея обсъждаме.  Като сложи друго, ще обсъждаме него. 
Питала е за мнение въз основа на снимката, казала съм го в тези рамки.

# 418
  • София
Ти почна разговора, аз всъщност изобщо не съм коментирала твоето мнение.

# 419
  • София
Диванът ще е ето този. Да, по-меко зелено е и мисля, че ще понесе бяло и може даже бежови или розови възглавници, ще ги реша после.
https://videnov.bg/uploads/live/styles/product_image_only_compre … .jpg?v=1674647812

Общи условия

Активация на акаунт