Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 408
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Ами ето едно видео каквото намерих така по-подробничко разказано, но за съжаление е на руски (сори)

Момчето се опитва да обясни  по-детайлно с какви проблеми са се сблъсквали през годините с техническата страна на тази както аз я нарекох "безпервазна визия". Ми не се сещам за подходяща дума и това ми дойде на акъл.

На който не му е приятно рускоезично видео, под "безпервазна визия" имах предвид този тип.
Скрит текст:

С уговорката, че това подхожда на по-минималистични интериори. Както Кубратова казва - има такива, на които пък обратно - точно перваз им отива.

И малко снимки от самото видео, касаещи чисто техническата страна на въпроса.
Скрит текст:

Точно това изпълнение имам предвид в горния си пост, от няколко години е сравнително популярно в Русия точно с името "скрит перваз", някои дизайнери горещо го препоръчват, но и там не всички го харесват. И аз не го харесвам Simple Smile
Апропо, странно ми звучи болдваният израз - да е неразбираемо за някой - да, но неприятно? Защо?

# 196
Е, ами заради политически разбирания, как защо.
Кубратова това не може всички да го харесват, най-малкото защото не всеки може да си позволи дотолкова да разбута стените и пода. Мани, не е за всеки тая работа
Тя е права Чи Лу, че е много работа

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 17:57 от Защо ме търсиш?

# 197
Какво да чистя? То като е опряно в пода, няма да влезе мръсотия или поне, не повече отколкото под нормални первази.
Аз ще имам една стена 5 м с панели от мебелни плочи и ще са до земята. Отдолу ще има черен метален обкантващ профил. И все пак ще внимавам с мопа покрай тях😆

# 198
Е, ами заради политически разбирания, как защо.

В тема дори за интериор?  Поне тук не намесвайте политика, моля...
А табуретката я потърси, дано излезе другаде, наистина е много елегантна и впечатляваща. Цената наистина е за колебания, но след 2-3 години няма да помниш дори, че си ги дала, а табуретката ще те радва всеки ден.

# 199
Какви мебелни плочи? Става дума за два слоя гипсокартон в честия случай. Отгоре със съответната мазилка, боядисване. Отстоянието от пода е за да минеш с нещо пода без да мажеш по стената.

Просто е някаква линия в интериорния дизайн. Която да, не е лесна работа, повечето дизайнери я слагат по проектчетата си заедно с онези врати дето им казват "тапетни", но нямат и идея как да я направят и колко усложнения влачи.

Кубратова, потърсих. Ами... трудна работа - все някакви чужди сайтове. И си казах - значи не е било за мен.

# 200
Просто е някаква линия в интериорния дизайн. Която да, не е лесна работа, повечето дизайнери я слагат по проектчетата си заедно с онези врати дето им казват "тапетни", но нямат и идея как да я направят и колко усложнения влачи
Е, да де, дойдохме си на думата.

# 201
Ох, аз като харесам нещо и знам, че е То за точно определено място, стая или дори сервиз да е или прибори (и те са част от всичкото), земята изравям пак да го намеря, един път не си казах, че не е било моето, ами следващия път бързам с поръчките и не се помайвам Simple Smile
И то е, откакто пропуснах едно нещо, което вече не видях дори и в чужди сайтове (килим беше, ама размерът свърши, в чуждите сайтове намерих само от друг размер, който вече имам). Щом много ти е допаднала, значи е имало и къде да "легне", помисли я още, пък дори и от чужд сайт има начин.

# 202
Такава табуретка не може ли някой кожар или читав мебелист/фирма да направи по поръчка? Наистина изглежда много ефектен акцент.

Бяхте споменали преди няколко страници син/"петролен" цвят диван - точно с такъв цвят ни е диванът в дневната, с яркожълти възглавници. На фона на светли стени и все в този тон завеси и мебели, много добре се вписва. Дори без жълтите възглавници е перфектен за допълващ цвят в светло помещение.

# 203
Бингли, виж тези:
https://bauhaus.bg/podov-pervaz-arbiton-vigo-80/p/110642
Аз още не съм стигнала до первазите, но съм запазила тези, нещо из ФБ ги бяха хвалили.
Много благодаря. Изглеждат точно каквито искам.

# 204
  • София
Имам готов гардероб-дрешник. Аз си купих една книжка с цветове и май си избрах схема за хола/кухнята вече.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 09:42 от Rockstar

# 205
У дома сме с бели МДФ первази и няма да крия, че изискват специално внимание в големи количества. Проблемът е че в града е не просто прашно, а че прахта е една такава мазна. Съответно за да е бяло бялото изисква не просто специално минаване с прахосмукачка, а периодично миене, което е на ръка. И понеже на втория ден  личи, а на третия вече дразни си е голяма занимавка, която расте пропорционално за всеки линеен метър перваз седмица след седмица година след година.
 В този ред на мисли и ако бюджетът го позволява, не бих се отказала нито от ''сенчест'' перваз, нито от вграден в стената. От гледна точка на почистването в отвора ще влиза в пъти по-малко прах сравнено с открития перваз у дома и въобще няма да изисква ръчно миене на колене, а само прахосмучене със съответния накрайник на прахосмукачката.

# 206
  • София
Ние в предното жилище бяхме сложили бели первази в антрето. То всъщност беше моя идея, защото исках да внеса свежест и да съчетая несъчетаеми неща.
Та - за нула време се замърсяваха.
Чак сега се загледах, че в новия коридор са баш бели пластмасови!!!

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 10:26 от Rockstar

# 207
Ролята на перваза не е декоративна, а практическа - пази стената при чистене, покрива луфтовете към стената при паркет или ламинат, поема удари и ритания... Вече ако може и да е красив е супер, ама не може това да е водещото. Бял пластмасов никога няма да си сложа.
Където имам плочки отстрани имам цокъл от плочката, като отгоре завършва с лайстна за ъгли, а не замазано. Нито се цапа много, нито е проблем чистенето. А където имам паркет със с дървени первази. И с тях е същото. Имат само един недостатък - ори крива стена остават луфтове, но те се запълват с акрилен силикон с цвета на паркета и нищо не се набива на очи.

# 208
  • SF
Когато много се зацапа, не може ли да се почисти с кърпа? Не се ли подменят лесно, на щипки?

# 209
  • В заешката дупка
Аз имам тънък дървен перваз с цвета на паркета. Така взехме жилището и мислех да го сменям с широк и бял, че ме дразнеше. Но му свикнах. Не се замърсява лесно и не изисква никакви по-специални и редовни грижи.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт