Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • SF
Да, може ли някакви примери със снимки. И на мене ми стана интересно.

# 181
Не знам дали точно безпервазно оформление е думата, но напоследък има едни т.нар. скрити первази. На мен лично не ми допадна визията. Ако става дума за нещо различно, съфорумката ще поясни.

# 182
Каква е тази "безпервазна визия"? И как се постига, така че да има фуга за разширението на настилките и стената да не се цапа, когато се мие пода?
Бях виждала едни алуминиеви. Всъщност това плоско профилче е Г-образно и се защраква във фугата с едни гъвкави пластинки като крилца.

# 183
Това крие фугата, ама не пази стената.
То всякакви варианти може, въпросът е доколко са функционални.

# 184
И аз съм малко скептична, въпреки че изглежда готино.
За г-образен алуминиев перваз вероятно и стената ти трябва да е алуминиев панел - ултра права. Simple Smile

# 185
Ауу, пък аз се надявах да си я поръчала веднага. Търси я по снимка някъде другаде. Успех!
Аз пък харесвам первази, и то високи, не пластмасови, разбира се. Ама пък и стиловете, около които гравитирам, го предпоставят. 
А какви предлагаш да се сложат?
От какъв материал?
Защото и аз не ги харесвам много,много и търся варианти.

# 186
Бингли, виж тези:
https://bauhaus.bg/podov-pervaz-arbiton-vigo-80/p/110642
Аз още не съм стигнала до первазите, но съм запазила тези, нещо из ФБ ги бяха хвалили.

# 187
В селската къща са дървени первазите (по-стари са), предполагам, че и сега има такива. Може и от МДФ.

# 188
На вълна врати съм и гледам каталози, повечето снимки са с този безпервазен метод.

Скрит текст:

Не е моето, аз съм си фенка на первазите, имам и на пода и на тавана, без тях ми е някак голо Simple Smile

# 189
Това са картинки, не са истински снимки. С програми могат да се визуализират всякакви измислици. Дето вика моят мебелист: "тоя пинтерест трябва да го забранят"😆

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 15:41 от Чи лу

# 190
Напълно съгласна! Не знам защо снимки написах, картинки имах предвид, както ти си казала Simple Smile
Мисълта ми беше, че може от такива картинки да е тръгнал мита за безпервазен метод.

# 191
Ами ето едно видео каквото намерих така по-подробничко разказано, но за съжаление е на руски (сори)

Момчето се опитва да обясни  по-детайлно с какви проблеми са се сблъсквали през годините с техническата страна на тази както аз я нарекох "безпервазна визия". Ми не се сещам за подходяща дума и това ми дойде на акъл.

На който не му е приятно рускоезично видео, под "безпервазна визия" имах предвид този тип.
Скрит текст:

С уговорката, че това подхожда на по-минималистични интериори. Както Кубратова казва - има такива, на които пък обратно - точно перваз им отива.

И малко снимки от самото видео, касаещи чисто техническата страна на въпроса.
Скрит текст:

# 192
Гледах го. "Безпервазната визия" са стенни панели вдигнати на 10мм от земята. Мерси съм да бъркам в тясен улей да вадя боклуци. Защо да се вдига, не ми стана ясно, по-добре да си легне на пода, тоя 1см не спасява от мокрия моп. Пък и не може цялото жилище да се опаше с панели.
Другият вариант е да се отреже стената долу, да се пъхне первазът и да са в една равнина. Което не е "безпервазно". Много труд за нищо😆

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 17:42 от Чи лу

# 193
Съгласна съм с Чи Лу. Ние правим такива стени в моловете, една от марките, за които работя, е с такава фирмена визия. Но в мола всички вътрешни стени са "фейк". Всеки магазин си ги строи наново, прави по свой план гипсокартонени обшивки. После точно тази марка на много места ползва декоративни панели с различни текстури, които им отговарят на бранда. В едно жилище обикновено има стени, по-често даже са тухлени, декоративни панели почти не се ползват.

# 194
Защо да се вдига, не ми стана ясно😆
За да чистиш. А за това дали сантиметър или повече... той си каза, че спускането до 1 см е нагова си идея. Инак стандартно 2.

Да, това си е адски много труд. На старо строителство не става. Стесняваш стени и пр. Но дойде модата на вратите със скрит монтаж...Този тип врати са си просто една стока, която търговците внасят в страната. Хубаво, ама тя трябва да се върже с още доста други неща. Едно от които е скритият перваз.

Кубратова, не съм я поръчала. Ослушвах се, 500 и кусур беше и се чешех по кратуната в сериозен размисъл. Тъкмо замислих оправдание за харча "Имах юбилей наскоро" и тя взе, че зачезнА.

Общи условия

Активация на акаунт