Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 362
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
В друг период стаята ми беше в бледо бананово.
Сега, като ходех на огледи, понеже исках почти готово, та като видех кафява дограма и врати и бежови или жълти стени, направо се отказвах.
Бяло, сиво и лек акцент праскова става. Аз мислех да сложа розов или прасковен диван на бяло-сивата стая. Но тъй като синът ми ще е там, цветът ще е някой вариант на синьо или зелено.

# 166
  • SF
Синът ти няма да е вечно там. Сложи си розов диван!
Ох, Rockstar, точно такива цветове харесвам - сиво, бяло, повече бяло, отколкото сиво, и един розов диван. Simple Smile

# 167
  • София
Есме, не ми пали фитилите! Моята стая ще е така. Вече купих пердета в "пепел от рози". Видях и една розова спалня в Икеа оставените стоки, обаче трябваше да я вземем цялата веднага.
Първото е хола, второто е стаята /за съжаление, пакетът с пердетата не се вижда добре/. Третото са пустите перлени стени.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 12:52 от Rockstar

# 168
  • SF
Ще покажеш ли снимки. Аз само мърморя, че трябва да правя ремонт, но не мога да взема решение нито от къде да започна, нито кой да го направи, нито дори дали искам гранитогрес или ламинат в коридор, тоалетна, дрешник, хол и кухня. Само знам, че искам да е еднаква настилката, без никакви преходни лайнички и т.н.

# 169
Рокстар, същият ми е цветът на стените. Много е хубав, мисля да сложа и аз бели первази. Бях се засилиха за МДФ, но консултант в Практикер ме разколеба и ме посъветва да взема ПДЧ.
И вратите ви са много красиви.
Лейди Ейприли на мен са ми на сърце теракотените цветове и също обмислям за спалнята ни, която е същото изложение.
Аз си обичам есента и нейните багри.
Другите цветове, които ми харесват са пролетните, меки, натурални, пудра,бледо розово и зелено, пастелните цветове.
Говорих с колежката ми-хидожничка, която ще ми рисува картините за жилището.
И тя ми даде много ценни съвети за цветове, за големината на картината спрямо стени и помещение.
Посъветва ме да сложа пейзаж или цветя, а да не са образи на жени и подобни каквото исках.
Даде ми идеи и за цветовете, кое за къде е подходящо.
Каза ми неща, които изобщо не бях помислила, а които са важни.
Изобщо друго си е да имаш съвети от различни специалисти в различните области.
Ето и майсторите ни се оказа толкова готини и ни дадоха много полезни съвети.
И в строителните магазини все попадаме на изключително любезни и компетентни хора, които си разбират от работата.
Толкова различно си го представях този ремонт, а се оказва, че всичко ни върви така гладко и бързо, което изобщо не очаквах.
Направо на златен майстор попаднахме.
Сега ни редят плочките в коридора, тази седмица ще слагаме пясъчната мазилка и банята е на финала.
До две седмици ще приключим с основния ремонт и започваме обзавеждане.
Възхитена съм от това, което направиха.
Детето днеска хареса тъмносин петролен диван 🤣
Междудругото в Практикер имаше трапезни столове на много добри цени и много добре изглеждаха.

# 170
  • София
И аз клоня към тъмносин диван.
Вратите са много красиви, да. Имат и текстура.
Аз като общо се чудя дали да не изчакам майстора за кухнята. Познат ми е, има усет. Може и той да даде акъл за цветовете на диван, пердета, самата кухня.

# 171
  • SF
А ти после ще дадеш майстора за кухнята. Няма как - трябва да си помагаме. Simple Smile

# 172
Като казахте праскова и бананово се сетих за соца. И ранната демокрация. Изобщо за всичко преди и малко след 2000 година.
Такива бяха модите.
От години това са цветовете във всяка къща.
На мен ми се повръща от тях и никога не бих си сложила.
На комшиите всичко им е бяло и тъмно синьо.
Всяка една стая е бял гланц, с тъмно сини акценти.
На мен категорично не ми допада тази комбинация.
Но тъмно синьо е страхотен цвят сам по себе си.
И ще сложа или маслено зелено или някакво меко бордо.
Току що се връщам пак от Практикер. Купихме всичко за банята. И тази седмица ще е готова.
Буквално нямам търпение!
Утре майстора ще маже пясъчната мазилка и се разбрахме да сме там за да пробваме различни техники и да видим коя ще ми допадне най-много. Аз вече избрах де,но няма да го оставя да работи без надзор.
Защото много се притеснявам ако направи всичко и не ми хареса после.

# 173
Съмнявам се в периода за който говоря, да е имало особен избор така или иначе. 2-3 цвята и айде, да са доволни там паплачта.. един вид кухненско, 2-3 вида секции с орнаментчета, еднакви плочки в няколко нюанса с връзки..
У нас беше същото, разбира се.
Е, стените можеха да бъдат всякакви цветове, както и текстилът - дамаските, килимите, завесите...нали от стените тръгна думата, та тях имах предвид главно. В къщи мама често ги сменяше сезонно и все беше различно, тя обичаше цветовете.
От плочките и аксесоарите за баня наистина нямаше голям избор. 
Корпусните мебели в масовите магазини и сега са или имитация на дърво, или често в бяло, както и комбинации от тях. Точно при тях, ако изключим моделите по поръчка или внос на класически модели (такива има и някои производители като Еврика - Габрово), буквално е още по-страшно и еднообразно положението. Когато търсех мебели, обръщах десетки и десетки страници с еднообразни мебели с дизайн като кутии за обувки, но някои от тях - снабдени с дръжки. Качеството и издръжливостта не обсъждам.

# 174
Бингли, какви са тези ПДЧ первази? Пвц ли имаш предвид?

# 175
Бингли, какви са тези ПДЧ первази? Пвц ли имаш предвид?
Офф, да. ПВЦ са. Обърках се.
Каза ми човека, че са по-добрият вариант.

# 176
  • Street of Dreams
Пластмасата никога не е добър вариант. Вярно другите по-трудно се слагат, но разликата оптически е огромна.

# 177
Не само пластмасата, изобщо первазът като перваз не е добър вариант в последните години. Но е трудно за реализиране. За съжаление когато ремонтът не е тотален с преправяне на стени така че да се реализира безпервазна визия pvc-то е оптималният вариант когато има по-сериозна технологична фуга.

Абе за тези топ цветове на сезона, на годината... не знам. За мен това е по-скоро като отправна точка да преоткрия красотата на даден цвят, независимо като акцент и аксесоари или като цвят за стени. Но не и да се водя по сезонната повеля на Pantone задължително за стени.

На мен пък ми изчезна находката с онази табуретка, която показвах преди време. Тъкмо бях решила да жертвам сумата и те я махнаха от сайта.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 07:52 от Защо ме търсиш?

# 178
Ауу, пък аз се надявах да си я поръчала веднага. Търси я по снимка някъде другаде. Успех!
Аз пък харесвам первази, и то високи, не пластмасови, разбира се. Ама пък и стиловете, около които гравитирам, го предпоставят. 

# 179
Каква е тази "безпервазна визия"? И как се постига, така че да има фуга за разширението на настилките и стената да не се цапа, когато се мие пода?

Общи условия

Активация на акаунт