Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 345
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
cvetyckies19 - Витекс са по хубави от Оргахим!

Но аз , след много ремонти и още повече бои, мога с ръка на сърцето да кажа че, "Бенджамин Мур"- "Е ово е стандарт"- няма по добри и издръжливи във времето. Цветовете ги тонират избора е без лимит. Ако нещо пръсне само с влажна кърпа/гъба се избърсва, не здържат мазно. Всички около мен на който съм ги препоръчвала са изключително доволни!
има програма можеш да си избереш стаята и да я "боядисваш " в цвета които си харесаш за да добиеш по добра зрителна представа как би изглеждала.
https://www.benjaminmoore.com/en-us

# 151
  • Пловдив
Съгласна съм за Бенджамин Мур ,в Англия бях фен и на  Farrow & Ball  .Обаче ,са от друг ценови клас .

# 152
Съгласна съм за Бенджамин Мур ,в Англия бях фен и на  Farrow & Ball  .Обаче ,са от друг ценови клас .
не знам какъв е ценовия клас, но с английските бои няма грешки
мисля, че съм срещала мнения във форума, че има в Бг и Crown Paints- аз съм много доволна от тях

# 153
  • София
Виж какъв е кода на този прасковен мъх, вероятно и на другите бои може да се забърка... Аз пък бих ти препоръчала да погледнеш и на тикурила боите.

# 154
Изобщо оргахим са си съвсем в ниската част на стълбичката…

# 155
И аз забелязах ,че е изборът на Pantone и , да си призная , вече е септември ,а никъде не го срещнах този "нашумял" цвят .Прелистих доста интериори тази година и най-много  в някоя наметка за диван да съм го срещнала .Обаче ,като знам философията на Pantone ,поне тази която описват , как избират даден цвят ,не се учудвам ,че не го мяркам интериорно .
Защото е абсурден за интериор.

# 156
  • София
Е чак пък абсурден, цвят като цвят, щом някой го радва - чудесно. Но за мен е повече за акценти и аксесоари.

# 157
  • София
Новия ми вход е в този цвят. 🤣
Едно време беше модерен. Детската ми стая /като дете/ беше нещо подобно в някакъв период.
Сега бих го сложила като акцент.

# 158
О, да, много добре помня модата на прасковено или бананово розово, за интериор страшно натоварващ цвят, правещ тъмни ъгли и светлосенки, крадящ светлината.За мен си е абсурден.

# 159
На мен ми беше и продължава да е отвратителен цвета "слонова кост". Yum

# 160
То тва са трите - праскова/банан, слоновата кост и едно гадно жълто…
Изприщвам се от тях, правят ми соц връзка

# 161
Като стана дума за бои ние намазахме с Витекс. И сме много, много доволни. Майсторът ни посъветва така и каза, че само с тази боя работи и я препоръчва.
Много хубаво стана. Много съм доволна и много им се радвам.
Имам снимки, но и да ги покажа няма да разберете нищо от цветовете. Изглеждат съвсем различно на живо.
Важното е, че станаха както са по каталог и както си ги представях.
И се радвам, че първо ми намаза майстора по една стена за да видя дали ми харесва и после докупих останалото количество боя.
Това е на детето за стаята, цвят morning blush. Сама си го избра. Най-светлото, много приятен цвят с лек розов оттенък, много нежен.

А пък този цвят бежово-сивия 0181 стана толкова хубав,че не ми се вярва.
Обаче в различна стая, на различна светлина от деня всичките цветове изглеждат различно.
Но много хубаво се допълват.
Защото цветът на детската почти се слива с другия цвят и стои много нежно. Нарочно така ги избрахме. Хем да е леко розово, хем да не е силен и натрапчив цвят. И цветовете се оказаха много удачен избор, защото изложението е север.

# 162
То тва са трите - праскова/банан, слоновата кост и едно гадно жълто…
Изприщвам се от тях, правят ми соц връзка
Е, слоновата кост е направо класика и е подходяща там, където не е за снежно бяло, пък теракотено-оранжевите цветове и сега са си на почит в Тоскана и се ползват от време оно в интериори, просто психологически на някой му действат и ги свързва с конкретен период, но като се абстрахираме от субективната връзка, никой от цветовете не е присъщ, нито се е ползвал само в соц. страни, та връзката е малко изкуствена. 60-те и 70-те години бяха години на ярките чисти цветове в интериора и на запад, включително оранжевото в разни тонове и нюанси.
Аз също не харесвам прасковено за интериор, но не във връзка с някакъв период, просто не е моето. Ама на който е, нищо не пречи да си го сложи и да му се радва, стига помещението да е подходящо за него.

# 163
Съмнявам се в периода за който говоря, да е имало особен избор така или иначе. 2-3 цвята и айде, да са доволни там паплачта.. един вид кухненско, 2-3 вида секции с орнаментчета, еднакви плочки в няколко нюанса с връзки..
У нас беше същото, разбира се.

# 164
  • Варна
На мен много ми харесват теракотените цветове. Обмислям за североизточната ми спалня.

Прасковата и на мен ми навява кофти спомени от панелките. Но тук ми харесва. Домът на Хилари Дъф.

Общи условия

Активация на акаунт