Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 839
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Ако сте намерили подходящи первази да си отиват с ламината значи всичко ще е наред и ще ви хареса.

# 376
А защо не отиваха белите? Мислех си, че са много универсални.

# 377
Аз затова не полагам и даже не купувам нищо, докато не видя цялата картина в главата си  и мостри от всичко едно до друго (дори в равнината, в която ще са разположени елементите) - може на някой да му се струва по-бавно така (в действителност не е, въпрос на организация), но крайният резултат абсолютно съответства на замисъла ми и нито едно нещо не ме изненада, с изключение на шивачките на завесите, които се наложи да преправят 2 пъти и въпреки това в момента две от тънките пердета не са с еднаква дължина Simple Smile Поне не личи, коригирахме с окачването, писна ми да ги разнасям.
А, и една холна маса ми дойде по-широка, отколкото мястото позволяваше (наложи се изправяне на стени, изолация и оттам - стесняване на пространството), та отиде в селската къща и взех друга, но пак в същия стил, така че не съжалявам. 
Мис Бингли, рано е да имаш притеснения, ще видиш, че когато стане всичко готово, когато наредиш вазите и декорациите, когато го обживеете, ще бъде точно вашето жилище, сега още е строителна площадка.

Реа, и аз бих попитала защо не са отивали бели, на стила ли?
Не се кахъри, на следващата къща ще са бели, от тях ще тръгнеш.
Ако държа много на един детайл, колкото и дребен да изглежда на фона на останалото, съобразявам всичко с него и така няма опасност крайният резултат да не е "моят", освен ако технически нещо не позволява да се направи както искам.

# 378
Кубратова добре го е казала, мен ме напъваше само да кажа, пак и отново- цялостната визия - материали, мостри, идеи, рисунки, стил, цветове, настилки и стени, уреди  ... трябва да е мислена в самото начало!
като знам какво следвам- по-лесно избирам  между 2 и дори повече неща, които  са ми се  харесали в магазина

# 379
Ако сте намерили подходящи первази да си отиват с ламината значи всичко ще е наред и ще ви хареса.
Да, то изглежда много добре, но в главата ми си представях друго.
Чудим се сега дали да не ги връщаме. Но ако и с бели не ми хареса, много сложно ще стане.
Днес започват да редят ламината и ще се нареди за ден, макс два.
Не знам просто се притеснявах,че ще стои грозно с бели. Като сложих другите всичко си дойде на мястото, защото се слага с ламината.
И сега съм в много голяма дилема, защото вратите също са бели. Бях гледала само такива снимки и си го представях така.
А да ги сложа сега и после да ги махаме след време хич не ми се иска.
Обаче за визията, която си представях за всички стаи фигурираха сами бели первази, на този цвят стени.
И сега не знам, май ще ги връщаме, а после ако не ми хареса ще си посипя главата с пепел.
Днес ще го мисля.

# 380
Ами върнете ги. Вземете мостра по един перваз и наложете СЛЕД монтажа на ламината. Белите первази ние ги боядисахме в цвета на стената.

# 381
  • София
взимаш парче бял перваз и като сложат ред два ламинат налагаш на сухо двата и решаваш кое повече ти харесва. Чак грозно никое няма да е.

# 382
Е какво като са с цвета на ламината, и моите са такива. След 2 седмици изобщо не ги забелязваш.

Ако стените ти са с мазилки, които не са в бяло, аз не виждам никаква драма, спомням си че изобщо всичко ти е в някакви цветове, вкл кухнята, в този смисъл бялото изобщо не би било на място. А вратите са си врати, няма да е ок до всичките мазилки, ламинати, бежовини и гранитогреси да са и те в цвят.

# 383
  • София
То белите са най-хубави точно на цветни стени. Драмата явно е неосъществено виждане и желание.

# 384
Белите первази ние ги боядисахме в цвета на стената.
Скрит текст:
Супер. Аз нали съм си фен на това колкото се може по-малко да се реже визуално от стените... Може би защото нашите не са особено високи - 2,57. Някъде бях гледала как особено при по-ниски жилища този метод им дава лека височина.

Кубратова, много си права, че прекаленото гледане те прави максималист в среда, която може и да не го предполага (сиреч нямаш толкова пари). Аз от прекалено гледане през годините на разни тежки артилерии като Minotti и онези хубавци Poliform дето не познават числата, стана така, че никога нищо не ми харесва у нас. От друга страна обаче когато прaвихме баните не бях гледала достатъчно за практичност ори избора на мивка и купихме от един модел дето е направо ужасен - почти без никакъв наклон, а е бяла. нали се сещаш как мивката винаги изглежда мръсна. Та има си и друга страна. Някой път е полезно.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 10:40 от Защо ме търсиш?

# 385
Ами върнете ги. Вземете мостра по един перваз и наложете СЛЕД монтажа на ламината. Белите первази ние ги боядисахме в цвета на стената.

И ние ги боядисахме по същия начин. Бели изобщо не ми се връзваха.

# 386
Белите первази ние ги боядисахме в цвета на стената.
Скрит текст:
Супер. Аз нали съм си фен на това колкото се може по-малко да се реже визуално от стените... Може би защото нашите не са особено високи - 2,57. Някъде бях гледала как особено при по-ниски жилища този метод им дава лека височина.

Кубратова, много си права, че прекаленото гледане те прави максималист в среда, която може и да не го предполага (сиреч нямаш толкова пари). Аз от прекалено гледане през годините на разни тежки артилерии като Minotti и онези хубавци Poliform дето не познават числата, стана така, че никога нищо не ми харесва у нас. От друга страна обаче когато прaвихме баните не бях гледала достатъчно за практичност ори избора на мивка и купихме от един модел дето е направо ужасен - почти без никакъв наклон, а е бяла. нали се сещаш как мивката винаги изглежда мръсна. Та има си и друга страна. Някой път е полезно.
Полезно е гледането, разбира се. Просто акцентирах в предишния си пост на една друга негова страна Simple Smile
И не е само до парите - уж разнообразие има, за всеки джоб и вкус, а в действителност е илюзорно, качеството - също. Като пресееш долнокачественото, остава много малко, от което да избираш, освен ако не правиш лукс къща и бутиково обзавеждане, за което дори и не пазаруваш в България и повечето неща се правят по поръчка от скъпо дърво. Но тук не си говорим точно за това.
Аз много се затрудних например със завесите, въобще с текстила - магазини бол, а истински хубави и качествени неща - малко, особено за някои стилове, включително съвременна класика. За мебели в този стил въобще не отварям дума - просто няма, а ако има, са само поръчкови или вносни, на които дори не можеш да видиш цената.
Като я видиш пък, решаваш, че по-добре да купиш още една къща Grinning  
Виж, кичозни и претрупани в псевдонеокласически стил или по-скоро в псевдорококо/псевдобарок, се предлагат.
Нашите первази също са боядисани, но в цвета на вратите, не са точно бели - цвят по RAL 9001. В една от стаите той съвпада и с цвета на стените.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 11:48 от Кубратова

# 387
  • София
Аз това щях да кажа - като решиш да са бели впоследствие винаги можеш да хванеш една четчица и да ги боядисаш бели или като стените. Но така пък ще се сливат с пода и няма да се забелязват.

# 388
Аз това щях да кажа - като решиш да са бели впоследствие винаги можеш да хванеш една четчица и да ги боядисаш бели или като стените. Но така пък ще се сливат с пода и няма да се забелязват.
Да. И това го има. Това пък е хубавата страна на нещата.
С какво ги боядисвате?
Драго, този декоративен панел откъде е?

# 389
Да. И това го има. Това пък е хубавата страна на нещата.
С какво ги боядисвате?
Драго, този декоративен панел откъде е?
Первази от полиуретан на пода и профили от полиуретан, или корнизи ги пишат някъде, на стените. Боядисани са предварително с две ръце латекс от мен и после лепене и силикониране на снадките.

Общи условия

Активация на акаунт