Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 387
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Ооо, много е готино с текстила да добавяш цвят. Аз донякъде затова кандисах на тъпото сиво на мъжа ми. Уж да е нещо непомпозно, цветовете да си ги връткам после точно с текстила на кърпите примерно. Ама така ми се ще сега да взема четка и боя и да мажа, да боЙдисвам.

Red Soul, мен ли питаш за тия растояния? И за кои разстояния? В тоалетната или в банята с тоалетната? И двете са супер малки помещения. Не знам какви са разстоянията и не мога да измеря, защото не живеем там постоянно та в момента не съм на място. Ама то като си е тясно все си е тясно. Но шкафа с мивката до моноблока ми е съвсем съвсем спокойно. Даже май трябваше да мина на 65 ширина на мивка и шкаф вместо на 60. Само от структура се отказахме там. Не заради дълбочина (тя е еднаква с тази на моноблоковете), а заради това, че на правата стена щеше да ми се появи една чупка, която в и без това малка баня с тоалетна и с много чупки щеше да ми дойде хептен много чупки.

# 571
Mamagemelar, вижте микроцимент- може да се полага навсякъде, вкл. върху плочки.Лесен и чист начин за префасониране на баня, стига да ви хареса.Може частично да се положи.Има цветове:
https://brezzadicolori.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5 … 0%BC%D0%B8%D0%BA/

Мисля го за едно наше жилище, не ми се кърти.

# 572
Моята свекърва на всеки шест месеца сменя текстил, даже и стени.
Прави всичко неутрално, само добавя цвят. Мина през бордо, после имаше един момент с тюркоазено, сега маслинено зелено, после пък бохо стил.
Казва, че й омръзва и така разнообразява интериора, само с декорации и цветове.
Ама тя е жена с много усет и се занимава с хенд мейд и твоери някакви красоти,които малко хора умеят. Маси си прави, дивани си прави, претапицира, огледала в бохо стил ме научи да правя,декорациите са й сила.
Нашата нова баня е точно по масовката-сиви плочки, (с малко кафява нишка), дървесен гранитогрес на зоната за душа, черни смесители и аксесоари, бяла мивка и бяла тоалетна чиния.
Ама аз така си я исках.
И толкова много си я харесвам,направо съм влюбена в тая баня.
Всички, които я видят много я харесват.
Сами си избирахме плочките и цялата визия си е наше дело. Не са типичните мрамори и шарении, но си е в тренда.
Даже сложих лед огледало с дървесна рамка, защото не намерих черно и ми падна идеално на цялата визия.
И стана чудесно. Всичко се връзва и съчетава идеално.
Чак си ходя ей така да си я гледам отвреме -навреме, понеже нали нищо друго напълно готово нямаме освен баня.
Каквото ни харесва, това ще си правим.
Аз много оцених викторианската следа в показания проект по-назад.
И най-вече това,че дъщерята знае какво иска и има собствена идея. Това е много важно. Аз не знам и нямам и това много ме дразни и ми пречи да реша какво искам.
Та се възхищавам на такива хора.
Хем не ми допада особено, хем ме впечатли.
Това е защото има характер. И разказва история. Показва предпочитанията на човека.
Загубихме се малко в тоя скандинавски минимализъм и еднаквости.

# 573
Снимайте и ни покажете. На мен ще ме е много интересно.

# 574
Снимайте и ни покажете. На мен ще ме е много интересно.
Тя си има страница, но рядко качва там. В момента прави активно най-вече цветя от плат за декорация.
Има много поръчки, не смогва с скапва всичко. Колкото до жилището, в момента е Бохо стил. За да снимам трябва да съм там.
А те живеят на 400 км от нас. Трябва да я попитам да ми изпрати някои снимки.

# 575
  • София
А, Caroline_Bingley за твоята баня снимки може ли?

# 576
MayBach, много нестандартен интериор, браво, чудесно се е получило! Много е хубаво, че се появяват от време на време реализирани проекти, благодаря, че го сподели Simple Smile .

Чак ми е странен изборът на плочки в банята обаче. Като гледам интериорът и както описваш спалнята тя много ми "бледнее". Не знам защо, ама някакви птици или растителност ми изникват първосигнално.

Спалнята, която споменаваш в синьо изпуснах ли я?

# 577
  • Street of Dreams
Темата е живнала покрай появяването на Май - леко й за видях за радините вълнения, които е изпитала в процеса и удоволствието от резултата. Наистина впечатляващ, поздравления за смелостта да създадеш дом с характер и да материализираш бурно въображение.
Аз лично дори бих заложилa на тъмни стени, защото със светли се получава контраст и зеленото изглежда още по-ярко. Завесите ще омекотят и обединят интериора още
Любимата ми част е композицията в хола - диван и фотьойли върху прекрасен обединяващ килим, заобиколени от библиотека - всичко в класически стил.

Имаме съвпадение с дивана на Калацерка, макар моят да е в различна композиция и единственият цвят в иначе светъл и неутрален апартамент. Но определено му трябва тъмен фон, за да изглежда добре. Облегалката действително е малко твърда, но при мен тази стая не се използва и съм сядала общо към 5 пъти за няколко години, така че не мога да кажа дали ще омекне.

PS Тъмно синьо-зелен е, реално цветът му е като в най-тъмния ъгъл, от светлината на снимката изглежда направо сребърен.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 17:53 от OnDiNe_

# 578
Имала съм кожен такъв- не омекна 😀 и си беше доста неудобен.Също в едно емпоре стоеше, но е красота, няма спор.

# 579
  • София
Работен вариант на хола. Не мога да се преборя сама даже с разопаковането, дивана е без крака в момента.

Тийн "стаята". Това на леглото е завесата. Може би трябваше да са зелени...

И спалнята. Няма място за разместване.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 14:28 от Rockstar

# 580
Добре ти се получава, но помисли за разделяне на стаята в бъдеще, може и само със завеси. Тийнът ще расте и ще му трябва негово си място.

# 581
Бих сложила библиотека/секция до тавана и една стъклена врата, за да идва светлина от прозореца ако няма , с възможност да се отваря.Вратата плъзгаща се.И аз мисля, че трябва да се отдели.

# 582
Тя ако искаше да е отделЕн тийнейджъра, щеше да го сложи в другата стая.
В тази каквото и да прави, няма да е отделен.

# 583
  • София
Така сме преценили двамата с него, спрямо нашата ситуация, динамика на смените ни, кой какво прави ежедневно. Не мисля да коментирам повече по този въпрос.
В момента се гъчкаме в една стая, така че две отделни стаи с врати с ключ са си прогрес.
Ще взема някакъв разделител, имам го планиран.

# 584
Писала съм и преди тук за съвет за къщата , която строим:) Сега сме до изолация и боя на фасадата и имаме големи колебания.
Скрит текст:
Това са двата цвята , които избрахме. Понеже обаче къщата е доста голяма и несиметрична не знам как ще е добре да ги комбинираме. Изпъкналите части тъмни , а вдлъбнатите светли тук не може да се приложи... По принцип ще има и каменен цокъл 45 см около цялата къща , като обмислям и дали да не е като рамка и около входната врата. Ще съм много благодарна за всякакви съвети и насоки:).
Ето я и нея:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:31 от ketta123

Общи условия

Активация на акаунт