Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 398
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Колко сме различни хората. Аз пък откакто съвсем недовиждам (още след 35) и на практика ми е много трудно да чета даже и с очила (май ще си купя челник) започнах да купувам книги на хартия. Даже и такива, които съм чела. Дигитални джаджи-улеснители на ежедневието гледам в минимума. Искам да си събера колекция от книжки.

Ами не знам, Rockstar, казвам какво съм установила, че работи с годините. На дълго и коридоресто помещение разполагаш на късата страна. Ако кухнята ти е вече поръчана ще го мислиш с други методи - например кръгла маса за хранене, която да смегчи и заобли малко нещата.

# 556
  • София
😂 Щом недовиждаш киндъла би ти бил голям бонус, не товари очите и можеш да управляваш големината на шрифта, както ти е удобно, мен ми писна от книги на прозирна весникарска хартия с шрифт, който трябва да чета с лупа. +не събира прах като хартията и не запълва място в дома.

Rockstar изчакай да видиш наистина нужно ли ти е, искаш ли, с какви размери... Това, че някъде може да се побере мебел, не значи, че трябва да се сложи, аз лично не съм фен на излишното претрупване с мебели, ей така, за да има...

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 11:30 от Angel_Dust

# 557
  • София
Кухнята е на дългата, защото там е изведен ВиК. И аз не го харесвам, ама това е.
Масата е закръглена.
Всъщност хола ще е на две зони - стаята на тийнейджъра и зоната за сядане, така че ще се "смали".

# 558
  • SF
Визуално как си го преградила? С какво?

# 559
  • София
Още няма преграда, но мисля да сложа нещо.

# 560
  • SF
Ми точно то може да играе роля на библиотека. За сега изчакай.
В пинтерест интериорите са едни. Като направиш едни спагети с гевгир, лъжици, подправки и т.н. и картинката придобива друг вид.

# 561
  • София
Знам аз. Не ми е първият хол с кухня, който обзавеждам. Хубавото тук е, че имам доста повече свобода от преди. Но е и минус.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 09:06 от Rockstar

# 562
  • SF
Значи ще помагаш и с моя. Simple Smile

# 563
Сега ме надъхахте да си сложа секция на късата стена в хола.
Много се чудя, тъй като кухнята ще е на дългата стена и се чудя как ще изглежда помещението след монтажа. Още по-правоъгълно и коридоресто...

Да не затрупаш и захлупиш пространството и да няма въздух....

# 564
Rockstar, безсмислено ми се е виждало винаги визуалното формално разделяне на зони посредством разни преградки, библиотечки и пр. когато пространството е малко. Както и да го разделяш то по-голямо няма да стане и гледащия телевизия все ще се чува и от спящия наблизо. Така че... Само се запушва мястото.

Самият тип мебели са достатъчно зониране. А ако разните зони се почертаят и с някакво осветление ми се струва още по-удачно. Примерно масата за хранене да е с по-насочено осветление към плота ѝ. А спалнята в другия край да е с пуснато зонално осветление откъм нощните щкафчета примерно. Или ако е диван - лампион до него. Светлината много хубаво зонира според мен. По-хубаво влиза в тази роля вместо преградки и библиотечки, а отгоре лепнато едно общо осветително тяло за цялото помещение.

Кубратова, и ние си сложихме преди 2 години в баните сиви плочки и черни смесители на душове/мивки. Досадна масовка, но то пък на сивото така добре ми се струваше, че подчерта тогава. Бяло или никел на обикновения ни светло сивкав гранитогрес определено биха се изгубили. Сега като гледам ми идва да боядисам плочките и да сменя смесителите.
Скрит текст:
Но едно че излишни пари, второ ще ми се смеят всички познати. Simple Smile Наскоро даже се загледах, че дори на малкото шкафче под мивката в тоалетната сме били поръчали да е с черна блендичка в средата (имаше избор на цветове тогава, ама нА - акъл море, главата обаче - шамандура). Изобщо където се сетиш сме набучили черни аксесоари, мани, мани. Разни аксесоари за баня имам дето ги има и в бяло същите. Но вече не ми се връща назад към темата бани и не ща да даваме пари.
Скрит текст:

Angeldust, ами може би трябва да помисля за киндъл. Щом всички казват, че не товари очите. Но книжки на хартия пак ще си купувам. Най-малкото щото насам и натам изших разни библиотечки, които много си обичам.

# 565
Кажи ми какво е разтоянието около тоалетната чиния и дали ти е удобна или е компромисна.При мен ще се получи нещо такова,май.
На киндел съм и аз С увеличен шрифт.

# 566
  • София
Аз съм по-спящата и повече гледаща тв, та затова ще се отделя в спалнята, вероятно с телевизора.
Ще сложа лампа при дивана и на бюрото на младежа.
Зоната на дивана и масата вероятно ще я ползваме само като се храним заедно.

# 567
Аз затова много много не заглеждам трендове
Скрит текст:
Стигат ми тези с облекло и обувки, бях една кипра доскоро...  Simple Smile
, правих всичко по вътрешно усещане и сега след 4 години не ми се иска нищо да сменя, ама наистина нищо. Само текстил позавъртам различен сезонно или просто като преценя, че ми трябва някакъв конкретен цвят или друго, включително в банята. Сега съм сложила едни горчични есенни кърпи, после ще сложа зелени, после бели и т.н., сменям цветя в малка ваза, свещник или някоя дребна кутийка и така  обновлението ми идва достатъчно, за да не ми става досадно и да не се налагат радикални действия. Банята е много уморително начинание, особено когато е малка (на мен ми е малка) и така или иначе си правил някакви компромиси, включително с визия.
Впрочем иска ми се да сменя едно техническо нещо в банята - оказа се, че едва стигам контакта, който сме разположили на стената странично от мивката, но пък и много не го ползвам (всъщност затова и не го ползвам много, когато съм сама). На по-ниско пък имахме опасения, че може да се мокри от вода...няма угодия.

# 568
на мен ми предстои преправяне на двете тийн бани- от сега съм в ужас, и  го протакам
тъкмо преди дни , рекох на ММ, че ако се помотаме още малко- ще идат в университета, и тогава ще ги мислим на спокойствие
или пък , няма да ги мислим Laughing
преди 7 години са правени, с душ кабини с разните пръскалки, музики, пара ,  и т.н. +  дърво /бамбук - ама толкова ми е бил акълът тогава
сега ги заискаха съвсем класически - италиански душ, санитария и „проста мивка“ Sweat Smile

# 569
Общо взето придържането към класически решения и стил винаги е печелившо във времето - не омръзва, декорации и цветове могат да променят обстановката към някой тренд или просто мимолетно желание според актуалното светоусещане на човек, а основата може да си стои и да пасва към почти всичко.

Общи условия

Активация на акаунт