АС и други романтични К-драми - тема 11

• 17 986
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дани, тъкмо щях да обяснявам на Белл, кой е Димаш Кудайберген, ама ти ме изпревари.
Впечатляващ гласов диапазон и много кавъри на гласовити изпълнителки. Има и завидна фенбаза по света.

Белл, на първа страница съм посочила какво се превежда на български от актуално излизащите сериали. Бях проверила кое е заявено за превод преди да пусна поста.
Ако някой попадне на обявена заявка от някоя от преводаческите групи, да драсне тук един ред. Ще помоля модератор да ми актуализира поста.

Аз изгълтах много бързо излезлите 4 серии на Съседския и така ми се догледа още корейско, че нямаше как да не започна още нещо. Реших да е Изтривателят  bowuu . Признавам си, че Заличителят звучи по-добре, но понеже има и други такива заглавия, нека Bad Memory Eraser да Изтривателят, освен ако не предложите нещо по така.
Отметнах първи епизод. Все още не са ми харесали нито главната, нито главния кой знае колко. Но това все пак е първи епизод и има време да ми допаднат.

Оффф, само аз съм в състояние да пиша един пост половин час. Joy

# 61
О, има , има. Male Singers With the Best Vocal Range част от тях

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 19:34 от Danifin1

# 62
Не се бутай! Mr. Green
Аз говоря за нормален пост, твоите са цели забавни или концертни програми. Joy
Тях сигурно и по два часа ги пишеш, докато насъбереш всички линкове. Stuck Out Tongue

# 63
Не се бутай! Mr. Green
Тях сигурно и по два часа ги пишеш, докато насъбереш всички линкове. Stuck Out Tongue
Бях кратка този път Rolling EyesJoy Кралицата ме чака.....

# 64
Не се бутай! Mr. Green
Бях кратка този път Rolling EyesJoy Кралицата ме чака.....
Не я оставяй да те чака. Кралица е все пак. Joy

Сори, не бях разбрала какво имаш предвид.

Аз пък отивам да видя като какъв човек ще се събуди главния в Изтривателя след мозъчната операция.

# 65
Профи забавна си, вземам си поука. Но това моето е професионално изкривяване, трябва да се обоснова  подробно и най-добре със снимков или видео материал Joy. Представи си ,ако започна да обяснявам за изгледаните дорами .......  JoySatisfiedSweat Smile
А при кралицата  е интересно и доста пикантно...........Wink

# 66
  • пак на Рив Гош
Проф, дабре че разясни, че  на Уин нито загадката във  ФБ ми се отваря, нито по думите разбрах какво има в линка. Тъкмо ще мога да прецъкам първите серии на съседския, защото изгледах осемте налични при рускините на Изтрий лошите ми спомени,. Така или иначе, явно неразбрала ще си остана докато не пуснете нещо от ЮТ/Шортс - нито ФБ ми се отвори, само някаква страница без видео от ИГ.
Белл, линка за ФБ, който пусна Уин е от един травъл влог (риалити ли беше, вече не помня) преди няколко години (3-4 някъде), където Чонг Хе Ин (Главният от "Съседския") пътува из Щатите и в един ресторант си поръчва бира и сервитьорката го пита има ли навършени 21 години. Той се усмихна и й каза, че е на 32 и май даже си показа и паспорта за доказателство Joy. Ама и той е от младоликите, дето на над 30 изглеждат като гимназисти. Не знам какво пият, ама го искам и аз... че само с корейска козметика не става Joy
Много сладка двойка са в "Съседите" и много им се радвам.
Изобщо тази година имаме вече 3 двойки с хубава химия, а очакваме и още романтики Grinning.
Може да хвърлиш едно око на сериала, мисля, че би ти допаднал. Пък и имаме и добре изглеждащ плочник поне по веднъж на епизод (и Хе Ин има какво да покаже в това отношение... още откакто спечели сърцата като Трето Колело в While You Were Sleeping преди няколко години).

Не помня дали ви пусках бонус колажа, който пуснах и в другата тема.
Ако не съм, а и понеже в Корея вече е петък Joy, ето го:
Скрит текст:

# 67
  • Русе
Току-що изгледах 1 епизод на Кралицата, а в края съобщават, че Кралят е умрял (Чи го приключиха). Да, беше ранен, но беше на крака, присъства на банкета и говори с Кралицата. После...бил умрял.
Интересно в случая е изявлението от бразилските фенове "...И специално предупреждение към феновете на Джи  Чанг Ук, че никога досега не е виждала страна на Ууки в дорами ще бъде видяна сега, така че бъдете готови."
Ако това, което не сме виждали от него са бойните сцени с мечове и лък, то за нас са познати от "Пек Тонг Су". Дали сценария не е мнима смърт на Краля? ...Много ми полетя мисълта...Close

# 68
Светът "откри" Димаш покрай китайското предаване Singer. Той участва в него през 2017 и беше най-младият до тогава участник. Стигна финала като отстъпи първото място със съвсем малко, но пък беше любимец на публиката.
Иначе си е бил известен още от дете в Казахстан и Русия и е печелил разни конкурси там. Вокалният му диапазон е завидните 6 октави.
Две мои любими негови изпълнения от предаването.

Няколко години след това в същото предаване участва и Кристиян Костов.

# 69
  • Варненска клюкарка
Уин, Джи върти меч и лък и в Империатрица Ки.

Роце, благодаря за плочниците, разпознах някои, благодаря и за информацията какво има в линка.
И аз искам от това което пият тези момци Joy  Помня че когато поехме към Азия гледахме едно изказване на Мила Йовович гостуваща в някакво руско предаване, там на приличен руски език говореше колко изумена била от кожата на ДжГ, изглеждала нежна и гладка като кожата на 18 годишна девойка, а той по онова време на 36...

Скрит текст:
Племенницата ми, която също учи медицина но е с 2 години по-напред с материала от сина ми, нищо че са набори, за специализация по дерматология се интересува от Сингапур. Казва че най-добрите практики и технологии за грижа за кожата идват от Азия, а и тук е невъэзможно да се вреди, в момента Дерматология е една от най-търсените специалности в по-добрата част от света.

Изгледах първа серия на Съседския, но още няма да коментирам за главните, нямаше нещо което да ме впечатли, като за първа серия имаха твърде дълги диалози. Всъщност 2-те майки  на разходката ми се видяха по интересни от децата, също и едно момче ми хареса, но още не съм разбрала какво е, главната има ли брат? Говоря за нова, което си купи храна в закусвалнята, а двете с приятелката и като го видяха залегнаха да се крият от него. Горкото, треньорът му взе токбоките и го прати да тренира до премаляване Joy Но аз почти винаги от първите серии не си формирам някакво категорично мнение, изчаквам поне още една и даже повече...

2в1 много благосдаря за информацията и музиката, много съм впечатлена от гласа му!

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 23:21 от Беллора

# 70
Да, това е братът на главната.
На мен ми е любопитно какви точно, и защо са такива, взаимоотношенията между родителите на главния. Надявам се да ни разкрият това.

# 71
  • Русе
Избързах малко с предположенията си относно Чи (Краля) и развитието на образа му. Така е, с мисъл стигам и до Южния полюс и в епохата на Чосон...Joy Червейчето на кукичката, която ме улови беше, че ще видим нещо неочаквано, което не сме виждали с Уки. Хм, имаше еротични сцени с него, но ние, европейците, сме свикнали с подобни гледки...Затова , сбърках. Сериалът май се очертава да е и кървав - имаше бруталност в 3 епизод, които май ще продължат и в 4-ти. Аз затова не гледах "Корео-Китайска война"...дали да не й дам шанс ?!
Относно "Съседския" - имам въпрос: някой разбра ли защо майката на Главния ( Хе Ин) го смята за тъмна и срамна част от своя живот? Това беше мнение от друга група. Аз поне, гледайки как се състезаваха майките в хвалбите, не съм разбрала за подобно нещо. Само не мога да я разбера защо постоянно бяга от Корея, но това ще се разбере по-нататък, мисля.
За първи път чух Димаш със СОС на някакъв вътрешен конкурс в Русия и все едно бях ударена от мълния! Страхотен диапазон, а на фалцета му могат да му завидят от рок певците до колоратурните сопрани. Уникален е!

# 72
Така, след изгледаните първи четири серии на Кралица У, съм ...Хм за пръв път ще кажа, че  историческа дорама не ми допадна. Изключително разпокъсан сценарии и са прекалили с холивудския интимен пълнеж. Ако и за напред така продължи ще съм тотално разочарована, не от играта на актьорите, а от нескопосано написания сценарий. А толкова го чаках............Sad

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 09:19 от Danifin1

# 73
  • Русе
Така, след изгледаните първи четири серии на Кралица У, съм ...Хм за пръв път ще кажа, че  историческа дорама не ми допадна. Изключително разпокъсан сценарии и са прекалили с холивудския интимен пълнеж. Ако и за напред така продължи ще съм тотално разочарована, не от играта на актьорите, а от нескопосано написания сценарий. А толкова го чаках............Sad
Дани, аз сега започвам 4 епизод. И аз нямам установено мнение, освен това, че гледам Кралицата ( нещо не я понасям тази артистка).За разкъсания сценарий - ами то почти всеки сериал е такъв и май свикнах. А дали лежи на историческа действителност?

# 74
Цитат
Веднага след като се съобщава за смъртта на крал Гогукчеон от Гогурьо, започва ожесточена битка между племената. Кралица У, която се превръща в мишена на пет племена, стремящи се към власт, се бори да установи нов крал в рамките на 24 часа. Така започва житейското пътешествие на „У“, която става първата жена в историята, станала два пъти кралица
само до толкова, останалото е художествена измислица.
Хвърлих един поглед и на различни коментари и доста хора /  и корейци в т.ч./ са недоволни  и разочаровани като мен. Разбирам, че няма как да се доближат до историческата достоверност, но можеха да го направят по-смислено.

Общи условия

Активация на акаунт