Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 408
  • 559
  •   1
Отговори
# 210
Не знам защо тогава и трите стоматолога, при които ходихме - и трите препоръчани от тук - казаха, че и с алайнери може да се коригира и захапката и разлика в резултата нямало да има.

# 211
Дъщеря ми е с дълбока захапка клас 2, в момента освен брекетите е с шина и ластици, за коригиране на захапката. При алайнерите не виждам как ще се осъществи тази корекция, кое ще дърпа челюстта в дадената посока.

# 212
При алайнерите се слагат ластици също, има бутони, кукички, има мини импланти. Разбира се, че се коригиха и захапка така. Можете да разгледате линка в подписа ми.

# 213
  • SF
Жули09, мога да ви препоръчам ортодонт в София.

# 214
Момичета, детето ми е с апарат за разширяване на челюстта. Зная, че се отварят предните зъби. Колко продължава този процес, то стана да вкарам вертикално монета...

# 215
  • София
Това е добър знак, значи работи апаратът. При някои съм виждала отпред дупка се отваря колкото един зъб. Но доколкото съм чувала от други, това разстояние с времето се затваря от само себе си.

# 216
Много интензивен е плана за затягане. За вече пет дни по 4 пъти на денонощие, сега продължаваме по два. Направо се плаша от това разстояние...

# 217
  • София
Е, прекалено е. Повече от 1-2 пъти на денонощие е доста, дори и за дете.

# 218
И аз мисля,. че е прекалено бързо.
Една от темите, които обсъждах , с всички ортодонти, преди да изберем - последствията в дългосрочен план, и интензитет на манипулациите.

# 219
Не съм ортодонт. Изпълнявам казаното. Преди десет години голямото ми дете беше про същия специалист. Зъбите са и съвършено подредени до ден днешен, но не е носила апаратче.
 Не се е оплакало детето ми че го боли. Идея нямам, защо схемата е такава. След 9 дни разбрах, че ще фиксира апарата и повече няма да се затяга.

# 220
Аз не разбрах, тогава, от какво се оплаквате?
Щом му вярвате на схемата, дали една или две стотинки разстояние..все тая!

# 221
  • София
Важно е и колко дълго ще остане апаратът в устата след това, за да се запази постигнатото.

# 222
Не се оплаквам. Питам докога се раздалечават зъбите. Докато се затяга или по принцип докато се носи апарата.

# 223
Не се оплаквам. Питам докога се раздалечават зъбите. Докато се затяга или по принцип докато се носи апарата.
Докато е необходимо- за всеки случай, различно.
Раздалечават се, за да се наместят правилно после.

# 224
  • София
Докато се разтяга. Вие с всяко завъртане теглите двете половини на челюстта и ги раздалечавате.

Общи условия

Активация на акаунт