Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 231
  • 559
  •   1
Отговори
# 225
При алайнерите се слагат ластици също, има бутони, кукички, има мини импланти. Разбира се, че се коригиха и захапка така. Можете да разгледате линка в подписа ми.

Да, така е, не знам защо твърдят обратното.
Детето е сложен случай (отворена и обратна захапка) и е с алайнери. Закача ластици на зъбите, също закача маска за горната челюст. Още на втора шина имаше видима промяна в лицето. В момента е на 7-ма шина и челюстите видимо се затварят, както и горните зъби минаха напред макар и с малко.

# 226
При алайнерите се слагат ластици също, има бутони, кукички, има мини импланти. Разбира се, че се коригиха и захапка така. Можете да разгледате линка в подписа ми.

Да, така е, не знам защо твърдят обратното.
Детето е сложен случай (отворена и обратна захапка) и е с алайнери. Закача ластици на зъбите, също закача маска за горната челюст. Още на втора шина имаше видима промяна в лицето. В момента е на 7-ма шина и челюстите видимо се затварят, както и горните зъби минаха напред макар и с малко.

Да с алайнери също се коригира обратна захапка. Самата “дефектна” захапка не е кой знае какъв проблем ако не е брутално изявена нали, бая народ си живее с подобни проблеми , то е като с алергиите - напоследък почти всяко дете е с алергия заради по добрата диагностика. Е и разбира се ако ще се развива детето в специалност с публична реч тогава трябва перфектна усмивка Simple Smile

# 227
По бг телевизиите, е пълно с хора с неоправени ченета, накои се набиват в очи, чак.

# 228
Звездица, не разбирам сарказма ти. Интересно ми е ти или детето ти бихте ли живяли с тази "дефектна" захапка или би избрала да я коригираш.

# 229
  • София
Да, но това хората да си оправят захапките, да си разширяват челюстите, е нещо ново сравнително. Преди 20 години като тръгнах по ортодонти за пръв път, никой не разширяваше челюсти с хирургия, алайнери изобщо нямаше, тепърва навлизаха, само брекети слагаха, и се вадеха зъби на поразия. Всички ортодонти кършеха ръце пред мен - челюстта е малка, трябва да се разшири. Но никой не ми каза как и къде, информация в Интернет нямаше достатъчно все още. Резултат, на 38 години тепърва се налага да правя всичко отначало. То е като някаква епидемия това, масово се диша през устата, масово хората са с дефектни, стеснени челюсти, високо небце, тесни усмивки.

# 230
  • SF
Оправи си захапката. Отиди при ортодонт и направи, каквото трябва, защото зъбите се трият и не  искаш да правиш циркониеви коронки на всички. Едното струва 5-6 хиляди, а другото 25-6 хиляди.

# 231
  • София
О, нямам и желание за корони, то като няма място в устата, и за корони няма да има, и няма да стои добре. Дишането се подобрява осезаемо също, когато се коригира небцето.

# 232
Здравейте, синът ми е на 13 год. и е с малка горна челюст и зъболекаря ни посъветва консултация с ортодонт. Бихте ли сподели ли мнение за ортодонти в Стара Загора?

# 233
Здравейте, ако може и аз да попитам за добър детски ортодонт в София.Детето ми е с "дълбока захапка". Преди 2 години я бях водила  при една жена-ортодонт в пряка на Витошка, която ме впечатли, но впоследствие сменях телефони и не пазя нито телефона, нито си спомням точно къде беше адресът и.Иначе наскоро я водих при един ортодонт в квартала като срещу сумата от 60лв. ни отдели точно 5 мин. и освен за "дълбоката захапка" нищо друго не разбрах.

# 234
  • София
Аз си живея 50 години с дълбока захапка, ама яко ми се изтъркват долните резци, а хем са дребни. Всички са ми с пломби не от кариеси, а от счупвания при натиск.
При сина ми казаха, че ако не се оправи това ще води до непрекъснато чупене на долните резци, отделно ще има болка в челюстта.
Поставиха брекети на 15.5г. сега е на 17 и вече е пред сваляне.
Уви ще се наложи да вадим 2 неизбили  мъдреца. Какво да очаквам? По-гадно ли е от вадене на избил мъдрец. На мен са ми вадили такъв и не беше кой знае какво. Дори не пих аналгин като ме пусна упойката. Но пък на детето като не са израсли, имали още едва заченали да се образуват корени. Та не знам по-леко или по-тежко от вадене на класически мъдрец.

# 235
Имам само един мъдрец в устата, другите три-с операции вадени, за около година, всичките бяха с форма на яйце, или топка. Цепи се венеца и се измъква, помня, че на последния вече бързахме, че беше посред лято, но друго нещо особено не помня, не е кой знае колко страшна процедура.

# 236
  • SF
Е, мъдрец, който се е показал, е по-лесен за вадене от мъдрец, който е под венеца.

# 237
На дъщеря ми трудно се извадиха два мъдреца. Стискам палци.

# 238
Е, мъдрец, който се е показал, е по-лесен за вадене от мъдрец, който е под венеца.
Не е винаги така😊

# 239
  • София
Уф, ми сигурно ще е трудно. Като ги гледам на снимката как са се "забили" в 7-мите.
Лошото е, че тийна смята, че аз съм го измислила това вадене, единствено от желание да го измъчвам.

Общи условия

Активация на акаунт