Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 994
  • 559
  •   1
Отговори
# 300
Това е нормално. Ако зъбите са леко разперени, сега усещате освен тях, и още по-издадените с 3-4 мм брекети. Ще се коригира и ще спрете да ги усещате. Ще свикнете с корекцията и с новата ви позиция на зъбите. Устната ви съхне от въздуха, защото, както казвате, стои леко отворена и не се овлажнява от слюнката. Учете се да не дишате през устата, а си дишайте нормално, докато не се "свие" горна челюст.

Лошото е, че изобщо не са напред зъбите, и изобщо не ми е отворена устата Имах в предвид че отвътре може би не се докосват ли не знам и аз търся логика, но устата ми не стои отворена изобщо. Sad Усещам ги брекетите сигурно, защото за пръв път имам нещо върху зъбките все пак, но това изсъхване ме убива. Незнам.

Но ми беше интересно някой имал ли подобрен проблем? Нещо свързано с устните? Реакция/дразнене към метала/материала може би?

# 301
  • Sofia
Здравейте отново Simple Smile
Малко ъпдейт. Почти никакви болки нямах. Първите дни малко стягане, но си беше ок. Вече изобщо. Малко остри връхчета тук и там, но поставях восък. Още се ме е страх да въвча като хората, просто се храня бявно, защото ме е страх да не ги счупя брекетите:)

Но друго ми е питането. От както ги сложих, само на горната челюст са. Имам огромна сухота на долната устна Disappointed Relieved Напуква се даже в ъглите на устата. По принцип устните ми често са сухи, но никога толкова и постоянно.

Цял ден се мажа с вазелини. Устата ми не стои отворена, но усещам, че долната устна се докосва до брекетите.
Опитвам се да открия логика. Единственото което измислих вчера е, че просто защото долната устна вече не се докосва до горната и така не се увлажнава хубаво?? Незнам ...

Но постоянно мажа с вазелин. И доста ме е страх като дойде време за поставянето върху долната челюст само заради този проблем.

Някой има ли този проблем?

Имах същият проблем като теб само че и преди да сложа брекетите, откакто ги сложих се засили, обаче си взех вазелин от този в голямата кутийка: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/vaseline-vazelin-original-protec … ly-p42182627.html  и с пръст нанасям дебел слой и от както го ползвам нямам проблем. Това го правя всеки път когато усещам устните си сухи. Имам и от малките тубички: https://shop.lillydrogerie.bg/vaseline-balsam-za-ustni-s-aplikat … inal-10-gr-543969 но сякаш не вършат същата работа, а уж продукта е същия. Затова ако ползваш този от малките тубички препоръчвам да си вземеш големия и като си вкъщи от него да нанасяш. На мен преди това и ранички ми излизаха, но откакто го ползвам нямам проблеми.

# 302
  • SF
Лошото е, че изобщо не са напред зъбите, и изобщо не ми е отворена устата Имах в предвид че отвътре може би не се докосват ли не знам и аз търся логика, но устата ми не стои отворена изобщо. Sad Усещам ги брекетите сигурно, защото за пръв път имам нещо върху зъбките все пак, но това изсъхване ме убива. Незнам.

Но ми беше интересно някой имал ли подобрен проблем? Нещо свързано с устните? Реакция/дразнене към метала/материала може би?

Значи нещо не съм разбрала въпроса. Прочетох, че стои отворена устата и устната не се допира до горната. Ако не се допира, минава въздух и изсушава. В нормално състояние, когато не говорим, не се смеем и не се храним, горна и долна устна са затворени. Но не съм ви виждала и не мога да преценя, а от поста ви съм се объкрала.
Все пак, както и да са наредени в момента, имате едни 3 мм отгоре върху зъбите си, които може да пречат на плътното затваряне.
За алергии към никел са ви питали, преди да ви поставят брикетите, предполагам. Даже съм сигурна.

# 303
То и аз от търсене на логики съм се оплела доста.
*въпроса за алргиите беше отворен и писах само слънчева
Сигурно и за никел е имало, но не сещам?

Rouina91

Благодаря много! Вземам го, защото наистина се зарадвах, че толкова спокойно и безболезнено е в устата ми, докато не се появи това на устната ми още първия ден и не спря колкото и да мажа с други неща.

# 304
  • Sofia
То и аз от търсене на логики съм се оплела доста.
*въпроса за алргиите беше отворен и писах само слънчева
Сигурно и за никел е имало, но не сещам?

Rouina91

Благодаря много! Вземам го, защото наистина се зарадвах, че толкова спокойно и безболезнено е в устата ми, докато не се появи това на устната ми още първия ден и не спря колкото и да мажа с други неща.
На мен докато ми слагаха брекетите ме намазаха с този вазелин и като усетих как добре ми се чувстваха устните веднага го взех. Но наистина се мажи по-често и би трябвало да нямаш проблем. На мен много ми харесва този продукт и ме спаси от постоянно люпене на устните и ранички (които имах още преди брекетите) . Лошото е че с пръст или с нещо друго трябва да бръкнеш да извадиш от продукта и не е много хигиенично, но само това помогна при мен.

# 305
  • Mediterraneo
С каква цел се прави повдигане на захапката? Ортодонтката е поставила нещо като по- дебели пломби на два горни задни зъба на сина. Дъщеря ми смътно си спомня, че май и при нея се е наложило, но е забравила каква е причината това да се прави.

И моята е със стопери в момента. При голямата не са слагали, индивидуално е, тя пък имаше гадна машинка за разширяване на челюстта. При моята се застъпват по определен начин захапките, затова били стоперите. Аз избягвам много да се меся в работата на ортодонтката, наложило се, сложила каквото трябва, хич и не питам какво- що.

# 306
  • Варна
При моята дъщеря бутоните на задните зъби бяха с цел да се оправи захапката. Тя нямаше контакт отпред на доста зъби, имаше овържет и отделно и треми с диастема. От ноември е с брекети и вече си има контакт на зъбите. Бутоните много я дразнеха в началото, но после свикна.

# 307
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате на кого да се доверя за поставяне на брекети. Като цяло най-проблемни са ми кучешките зъби които доста зле и вече много години ми създават дискомфорт и дори не се усмихвам заради тях. За сега мисля да посетя д-р Хунджев в Пловдив.

# 308
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате на кого да се доверя за поставяне на брекети. Като цяло най-проблемни са ми кучешките зъби които доста зле и вече много години ми създават дискомфорт и дори не се усмихвам заради тях. За сега мисля да посетя д-р Хунджев в Пловдив.
Ако държите да е в Пловдив, препоръчвам д-р Анна Джуркова.

# 309

Там сложих моите преди месец Simple Smile При Д-р Хунджев Simple Smile
Много мил, учтив. Много добри отзиви и добри постижения чух и видях за работата му и екипът му, затова се насочих към него.
Случаят ми е сложен, ще продължи малко повече от 2 годинки.
Почти никакви болки нямах първата седмица. На 6и Юни отивам на първи преглед след поставянето, за да види как върви процесът Simple Smile Нямам търпение, честно казано.
Още след първата седмица кривото зъбче отпред ми се намести, но както казах в началото проблемът ми е доста по-сериозен от криво зъбче - дълбока захапка и някое друго по-криво зъбче (долни брекети каза най-рано сигурно чак след 4 месеца).

# 310
  • Mediterraneo
Т.е. не ходиш всеки месец?

# 311
Т.е. не ходиш всеки месец?

Мислех си, че първия преглед след поставянето ще ме викне след месец, но ме викна след два. Ще ходя юни.

Но вярвам всичко е индивидуално и според зависи случаят, пациентът Simple Smile

# 312
  • Пазарджик
Проучете и д-р Сехер Йозгьор.

# 313
  • София
Здравейте! Търся ортодонт за сина ми за гр. София. Проблемът е малка челюст с едри зъби. Почти на 15 години е. Имаме две различни мнения от водеща клиника и доказано добър ортодонт за вадене на 4 зъба, брекети и проследяване на мъдреци и вариант две за изпиляване на междузъбни пространства и брекети, съответно пак със следене на мъдреци. Цените също варират и са плашещи, за болката и стеса от ваденето не коментирам. Днес бяхме на преглед в трета клиника , където също предлагат пилене и брекети на прилична цена от около 5000 лв., но пък тази оферта ми изглежда съмнителна. Моля за съвети!

# 314
  • София
Аз съм при доктор Вехова и съм доволна. Цената миналата година беше 4000 за обикновени брекети. За други видове не съм се интересувала. Докторката е много мила, внимателна и всичко обяснява.

Общи условия

Активация на акаунт