Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 074
  • 559
  •   1
Отговори
# 285
Ще извадят млечните, за да се съберат, да. Няма мъдреци и точно заради това се съгласявам с този план на лечение.
Тарти, какво общо имат мъдреците? Може ли да обясниш?

# 286
Вероятно ако има зародиши и мъдреците излязат, ще са сами на края и ще има разстояние до последните кътници.

# 287
Права си. Моята логика тръгна в друга посока.

# 288
Здравейте,
Вчера ми сложиха брекетите. Първо на горна челюст. Без изкарване на зъби. За момента съм ок, леко стягане но не ми прави проблеми. *34г
След 2 месеца на преглед. Питах го кога да очаквам слагане на долната челюст. отговорът беше - "Минимум 4м, защото имаме доста работа горе. "
*Общо лечение около 2г и малко. Цена около 5хил лв

Горе аз лично виждам предни два доста видими, един върху друг зъба и два леко изпъкнали кучешки.
Долната челюст я мразя, не мога да я гледам, защото предните са нагоре, единият е клатещ, ще го изкарва. Добре, че челюста не се вижда много, защото е надолу, надълбоко.
Основен проблем за поправяне - дълбока захапка.

Но идвам с интересно запитване, не открих отговор в гугъл Simple Smile - Каква е разликата между ортодонтска паста за зъби и стандартна?
Получих подарък пакетче със всичко необходимо за първата седмица-две и това ми направи впечетление.

# 289
  • SF
Мий си зъбите с паста, която харесваш. Ортодонтската уж мие и брикетите, и зъбите и микро частици влизат на трудно достъпни места. Но истината е в четката. Въртиш по брекетите и повърхността на зъба. Да, подарили са ти рекламен комплект. Ако ти допадне, купи си същата паста, но ти казвам, че не е задължително. Мека ръчна четка и с нея четкаш здраво.

# 290
  • София
Esmee, това и задължително от тези малките четчици, които минават между зъбите. На мен даже ми бяха казали какъв размер да си взема.

# 291
Здравейте,
Имам въпрос за алайнерите- От вашия опит знаете ли евентуално колко време отнема разработването на плана за лечение, имам предвид колко време след самото сканиране на челюста е нормално да очакваме клипчето от производителя?

# 292
При нас отне повече от месец, около 40 дни, а бяха казали 2-3 седмици.

# 293
Ох, на 34г съм.
На 7и Април ще ми поставят брекетите на горната челюст. Едното предно зъбче е върху другото и кучешките леко остри.

С дълбока захапка съм, но най-големият ми проблем са зъбите на долната челюст. Не помня колко време ми казаха кога ще се стигне до слагането на брекети там, но нямам търпение, защото не мога да ги гледам, добре че не се виждат много заради захапката.

С метални брекети ще съм. Цялото лечение ще трае малко повече около 2 години и ще струва около 5 хил. лв.

Бърз въпрос - как е говорът след поставянето? Смисъл говори ли се като хората първите ден-два след това?

С говорът никакви грижи.Бързо става поставянето. Успех!

# 294
  • SF
До десетина дни може да отнеме.

# 295
С каква цел се прави повдигане на захапката? Ортодонтката е поставила нещо като по- дебели пломби на два горни задни зъба на сина. Дъщеря ми смътно си спомня, че май и при нея се е наложило, но е забравила каква е причината това да се прави.

# 296
  • Sofia
С каква цел се прави повдигане на захапката? Ортодонтката е поставила нещо като по- дебели пломби на два горни задни зъба на сина. Дъщеря ми смътно си спомня, че май и при нея се е наложило, но е забравила каква е причината това да се прави.
Слагат се стопърите, когато горните и долните зъби се застъпват и има опасност да си счупи брекета на долни зъбни с горен. Реално повдигат захапката за да не се случи това нещо.

# 297
Благодаря! Има логика. Wink

# 298
Здравейте отново Simple Smile
Малко ъпдейт. Почти никакви болки нямах. Първите дни малко стягане, но си беше ок. Вече изобщо. Малко остри връхчета тук и там, но поставях восък. Още се ме е страх да въвча като хората, просто се храня бявно, защото ме е страх да не ги счупя брекетите:)

Но друго ми е питането. От както ги сложих, само на горната челюст са. Имам огромна сухота на долната устна Disappointed Relieved Напуква се даже в ъглите на устата. По принцип устните ми често са сухи, но никога толкова и постоянно.

Цял ден се мажа с вазелини. Устата ми не стои отворена, но усещам, че долната устна се докосва до брекетите.
Опитвам се да открия логика. Единственото което измислих вчера е, че просто защото долната устна вече не се докосва до горната и така не се увлажнава хубаво?? Незнам ...

Но постоянно мажа с вазелин. И доста ме е страх като дойде време за поставянето върху долната челюст само заради този проблем.

Някой има ли този проблем?

# 299
  • SF
Това е нормално. Ако зъбите са леко разперени, сега усещате освен тях, и още по-издадените с 3-4 мм брекети. Ще се коригира и ще спрете да ги усещате. Ще свикнете с корекцията и с новата ви позиция на зъбите. Устната ви съхне от въздуха, защото, както казвате, стои леко отворена и не се овлажнява от слюнката. Учете се да не дишате през устата, а си дишайте нормално, докато не се "свие" горна челюст.

Общи условия

Активация на акаунт