Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 079
  • 559
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Дъщеря ми си говори нормално.

# 271
  • Sofia
Ох, на 34г съм.
На 7и Април ще ми поставят брекетите на горната челюст. Едното предно зъбче е върху другото и кучешките леко остри.

С дълбока захапка съм, но най-големият ми проблем са зъбите на долната челюст. Не помня колко време ми казаха кога ще се стигне до слагането на брекети там, но нямам търпение, защото не мога да ги гледам, добре че не се виждат много заради захапката.

С метални брекети ще съм. Цялото лечение ще трае малко повече около 2 години и ще струва около 5 хил. лв.

Бърз въпрос - как е говорът след поставянето? Смисъл говори ли се като хората първите ден-два след това?

Аз съм на 33 и сложих моите горни в края на янауари, и преди 2 седмици - доните. Понеже захапката е много проблемна започнах да нося ластици веднага след поставянето на долните (като ортодонта обясни, че обикновено ги поставят когато зъбите се наместят, но при мен е много зле захапката и ще се наложи по-отрано). Когато бях само с горните ми се струваше, че има леко фъфлене когато говорех по-бързо, но хората около мен сякаш не го забелязваха и само аз си го усещах. Обаче с ластиците вече имам малко повече проблем и се опитвам да говоря по-бавно за да не фъфля Grinning. Като цяло ако говориш по-бавно няма да има проблем.

# 272
  • София
Брекетите сами по себе си не пречат на говора, защото са отпред. Лингвалните брекети пречат, защото са отвътре и имат контакт с езика, но колко хора носят такива?

# 273
Хах, ок, защото работя втора работа като продавач-консултант и леко се притесних Grinning Еми, като ги сложат ще видим Simple Smile

# 274
Бихте ли ми обяснили за интерденталните четки. Детето ми не го водя аз до ортодонта в друг град и до мен не достига много информация. Има ластик само между предните два зъба, другаде не. Сега с електрическа може ли или не?

# 275
  • Sofia
Бихте ли ми обяснили за интерденталните четки. Детето ми не го водя аз до ортодонта в друг град и до мен не достига много информация. Има ластик само между предните два зъба, другаде не. Сега с електрическа може ли или не?

Аз лично си мия зъбите с електрическа четка и не съм имала проблеми до сега, не виждам защо да не може.
Интерденталните четки ги използвам за почистване между брекетите след хранене. Винаги остава храна по зъбите. Първо минавам с интердентална и след това чакам към 15-30 минути и си мия зъбите качествено с електрическа четка след всяко хранене.

# 276
Благодаря Ви. Там, където има ластик може ли с четката? Притеснявам се да не се скъса

# 277
  • София
Аз фъфлех леко първите три седмици. Имах голям овърджет и напрежението на горните зъби в началото беше много силно. Всеки допир на езика до предните зъби ми създаваше дискомфорт и затова се появи и леко фъфлене, което само на мен ми правеше силно впечатление. Околните не са го забелязали кой знае колко.

# 278
  • Sofia
Благодаря Ви. Там, където има ластик може ли с четката? Притеснявам се да не се скъса
Не би трябвало какъв е този ластик? Не ги ли маха да ги сменя или е Пауър чейн? При всички случаи мисля че не е проблем.

# 279
Здравейте!
Ходих на ортодонт, за да се справим с моя проблем ми казаха ,че трябва да махнем 1или 2 зъба за да има място да се наредят правилнон останалите. Увериха ме,че няма да се вижда на края ,че липсват зъби,но за мен това е непознато и се притеснявам.
Някой минал ли е през нещо подобно

# 280
  • Mediterraneo
На дъщеря ми ще вадят два зъба, но тя няма зародиши на постоянни зъби и се съгласих. Иначе не бих.

# 281
На дъщеря ми ще вадят два зъба, но тя няма зародиши на постоянни зъби и се съгласих. Иначе не бих.
На кои зъби липсват зародиши?

# 282
  • Mediterraneo
Долни, следващите след кучешките. И от двете страни няма. Стоят си й млечните зъби там.

# 283
Долни, следващите след кучешките. И от двете страни няма. Стоят си й млечните зъби там.
4тите зъби? Ще ги извадите млечните, за да се съберат? А мъдреци има ли?

# 284
  • Mediterraneo
Ще извадят млечните, за да се съберат, да. Няма мъдреци и точно заради това се съгласявам с този план на лечение. Също и ако решат тези млечни да паднат сами, ще се наложи да слага импланти на празните места, ще се развали центърът и пр. Предложиха ни двата варианта с плюсове и минуси, решихме да ги вадим.

Общи условия

Активация на акаунт