Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 120
  • 559
  •   1
Отговори
# 255
Зависи си от специфичните проблеми- едната щерка е с бруксизъм, та трябва нощен.

# 256
  • София
Не ги вадете един по един, може два по два (горе и долу от едната страна, после другата - в случай, че имате всички 4 мъдреца, разбира се). Даже и 3 наведнъж би могло, защото горните излизат много лесно.
Нито един не е избил още, но на снимката горните са си в съвсем правилна позиция. Долните са проблемните, които вървят накриво. Ортодонта спомена, че щом ще извадим долните, ще трябва в бъдеще да се извадят и горните. Но се надявам наистина да е в бъдеще. Не са ми обяснявали защо, но единствената причина поради която се сещам да се махат горните е т.к. вероятно ще провиснат след като няма долни. Но това би се случило чак след като израснат нали? Просто потърпевшият е в толкова трудна възраст, (а си има и допълнителни поведенчески особености), че искам да смекча максимално преживяването, преди да ме е убил в съня ми Rolling Eyes

# 257
... вероятно ще провиснат след като няма долни. Но това би се случило чак след като израснат нали?
Доооста години трябват , за да провиснат- имам един такъв. Операциите са ми правени преди 26години, но едва наскоро го видях провиснал, при снимка по друг повод. Но зъб като зъб- здрав си е, няма да го вадя сега.

# 258
  • Mediterraneo
За бруксизъм трябват специални шини, или не?
Разбира се, че зависи от специфичното състояние на зъбите, които са лекувани. В плана на голямата също имаше заложен сваляем ритейнър, говорихме, обсъдихме нещата, отказахме се от него. Племенникът ми има само такъв, почти не го слага... При него лечението беше леко и съвсем на козметично ниво, хич не го взе насериозно и продължава да не го взема...

# 259
Аз ползвам , не ползвам...пак ползвам, и...умиране има- спасение няма!
Специални, колко да са специални- отливка ти правят, и си ги ползваш.

# 260
  • Mediterraneo
да, де, отливка ти правят, това имах предвид специални, не да си ги купиш на общо основание.

# 261
Е те всички снемаеми се правят с отливка или сканиране.

# 262
  • Mediterraneo
В случая с mamagemelar говорим за шини против бруксизъм. Разбира се, че всички ритейнъри се правят по отливка, както казах, минала съм вече по този път, поназнайвам някои неща по темата.

# 263
  • Sofia
Здравейте. Моля да ми препоръчате конец за зъби, който да е подходящ при много нагъсто сбити зъби и брекети. Повечето, които съм пробвала не мога да ги вкарам в пространството между зъбите. Благодаря предварително.
ПС: на тоя етап ползвам само waterflosser, но ми се иска да започна и употребата на конец, ако има подходящ. Зъбите ми на места се застъпват и не може да мине нищо между тях.

# 264
Здравейте. Моля да ми препоръчате конец за зъби, който да е подходящ при много нагъсто сбити зъби и брекети. Повечето, които съм пробвала не мога да ги вкарам в пространството между зъбите. Благодаря предварително.
ПС: на тоя етап ползвам само waterflosser, но ми се иска да започна и употребата на конец, ако има подходящ. Зъбите ми на места се застъпват и не може да мине нищо между тях.
На OralB Superfloss конеца е специално за брекети. Нишките са по-различни, двата края са твърди и се пъхат лесно между зъбите, по-дълги са и самата им почистващи част е по-различна.
Със сигурност е много подходящ за брекети. За сбити зъби трябва да опиташ.

# 265
Здравейте, някой може ли да ми даде ориентировачна цена за брекети при д-р. Рами Фармауи? Благодаря

# 266
Здравейте,
Поради независещи от мен, неприятни причини, се налага да си намеря нов ортодонт. Тъй като лечението ми вече е стигнало до някакво ниво, се оказва мисия невъзможна. Всеки, с който до момента съм се свързвала или ходила на преглед, иска едва ли не да започва лечението отначало, което е свързано с много големи суми. Аз веднъж съм платила лечението си, за връщане на пари не може да става дума. Търся ортодонт, който наистина да довърши започнатото, като съм наясно, че ще трябва все пак да платя някаква сума, но поне да не е още едно лечение. Моля за препоръки. Важно е да отбележа, че става дума за метални брекети с ластици.

# 267
Здравейте,
Поради независещи от мен, неприятни причини, се налага да си намеря нов ортодонт. Тъй като лечението ми вече е стигнало до някакво ниво, се оказва мисия невъзможна. Всеки, с който до момента съм се свързвала или ходила на преглед, иска едва ли не да започва лечението отначало, което е свързано с много големи суми. Аз веднъж съм платила лечението си, за връщане на пари не може да става дума. Търся ортодонт, който наистина да довърши започнатото, като съм наясно, че ще трябва все пак да платя някаква сума, но поне да не е още едно лечение. Моля за препоръки. Важно е да отбележа, че става дума за метални брекети с ластици.
За кой град питате?

# 268
Здравейте,
За кой град питате?
За София, извинявам се за пропуска.

# 269
Ох, на 34г съм.
На 7и Април ще ми поставят брекетите на горната челюст. Едното предно зъбче е върху другото и кучешките леко остри.

С дълбока захапка съм, но най-големият ми проблем са зъбите на долната челюст. Не помня колко време ми казаха кога ще се стигне до слагането на брекети там, но нямам търпение, защото не мога да ги гледам, добре че не се виждат много заради захапката.

С метални брекети ще съм. Цялото лечение ще трае малко повече около 2 години и ще струва около 5 хил. лв.

Бърз въпрос - как е говорът след поставянето? Смисъл говори ли се като хората първите ден-два след това?

Общи условия

Активация на акаунт