Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 163
  • 559
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Имах такъв горен, забит в корена на седмия, изцяло скрит във венеца и много коренист. Мислех, че трудно ще излезе. Нищо подобно, за секунди вече го нямаше. При долните обаче може да има трудно и бавно вадене.

# 241
Принципно, ако са с неправилно стоене, по- добре да се махнат, докато не е започнало лечението. После рискувате разместване.

# 242
  • София
Викаш да върна лечението обратно  Wink

Така се стекоха обстоятелствата. Те бяха на 90 градуса спрямо 7-те в началото на лечението. Сега са на 45 градуса. Аз се надявах, че лечението и подреждането на другите зъби, ще им отвори място, защото място реално има достатъчно назад. Той и ортодонта на това се надяваше. Но тия гадове като видяха място и се разбързаха да растат и се забиха в основата на 7мите зъби. Дори ортодонта помоли за консултация с хирург, за да прецени какви ретайнери да сложи, ако има надежда да не ги махаме. Хирурга обаче рече и отсече да се вадят, че имало опасност да увредят и кътниците.

# 243
Може ли мнение за Професионален орален иригатор ZENKABEAT
или препоръка за зъбен душ от които  сте доволни

# 244
  • София
Може ли мнение за Професионален орален иригатор ZENKABEAT
или препоръка за зъбен душ от които  сте доволни
Моят зъбен душ е Panasonic. Ползвам го 2ра година и нямам забележки.

# 245
#BGMлоялнапрограма Здравейте!На моята дъщеря й предстои слагане на брекети (живеем в Англия).Тук е безплатно,но отнема много време цялата процедура.Та основно бях в шок когато ортодонта ми каза,че трябва да се извадят 4-ри зъба,за да се наместят другите.При вас така ли е?

# 246
#BGMлоялнапрограма Здравейте!На моята дъщеря й предстои слагане на брекети (живеем в Англия).Тук е безплатно,но отнема много време цялата процедура.Та основно бях в шок когато ортодонта ми каза,че трябва да се извадят 4-ри зъба,за да се наместят другите.При вас така ли е?
Зависи от зъбно-челюстната деформация.На моя син не са му екстрахирали  зъби.Носи брекети година и малко и все още е с тях.Зъбите се подредиха прекрасно.Джобът ми отесня:(Но за децата  всичко!

# 247
  • Mediterraneo
Здравейте. Връщам се в темата с брекети номер 2. Преди известно време пишех тук, защото течеше ортодонтското лечение на голямата.
Снимки преди и след
Скрит текст:

Сега започваме с малката, проучването мина, имаме оферта, другия вторник вадене на два зъба и монтаж. При нея се налага вадене на зъби, защото отдолу няма зародиши на 2 постоянни зъба. В един и същи момент ще извадят наличните млечни и ще монтират брекетите.
Аз съм доволна от работата на ортодонтката на голямата и затова дори не съм търсила второ мнение. С голямата постигна чудесни резултати, свалиха ги 2-3 месеца по- рано от предвиденото. После я каниха за реклама на клиниката със снимки преди и след.

# 248
Тарталета, чудесно е!
А ползва ли ритейнъри?
Дано и малката да е с малки отклонения, и с бързи резултати!

# 249
  • SF
Задължително се ползват ритайнери и препоръката е "до живот" или дълги години.

# 250
Ние не сме стигнали до там, но по план- до 25 годишна възраст-постоянно монтирани, не съм сигурна защо е избрана тази възраст.
След това само нощни.

# 251
  • София
И при моят казаха, че ще са постоянно монтирани.
Това означава ли, че на определени периоди трябва да посещава ортодонт още дълги години?

Вчера извадиха единия мъдрец. Егати "чудовището". Имам чувството, че моите зъби са по-малки. А този уж с недоразвити корени.
Предлагат другия да го вадят началото на април. На мен ми се вижда твърде скоро. Хем искам да се свърши по-бързо тази сага, хем то е една седмица АБ, пък кортикостероид в ударни дози...
В крайна сметка ще зависи от потърпевшия.

# 252
  • София
Не ги вадете един по един, може два по два (горе и долу от едната страна, после другата - в случай, че имате всички 4 мъдреца, разбира се). Даже и 3 наведнъж би могло, защото горните излизат много лесно.

# 253
  • Mediterraneo
Ритейнъри има цементирани постоянни и горе, и долу. Доживот. Сега в плана на малката има постоянни, както и сваляем нощен, който изобщо няма да го купя, когато му дойде времето. 300 евро не смятам да хвърлям на вятъра. Няма нищо по- добро от постоянните ритейнъри. Не означава, че трябва да посещава ортодонт до живот, определено. Ако се отлепи, всеки зъболекар може да го залепи. На моята са се отлепяли 2-3 пъти, нейната ортодонтка ги лепи безплатно, но, понеже вече не живее тук детето, последно плати 40 кинта за удоволствието Simple Smile

# 254
Не винаги може да се сложи постоянен горе, аз примерно нямам място. Освен това ритейнърът държи само 6 зъба, другите отзад могат да се разместят. Оптимално е да се носят и двата вида, изобщо не са пари на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт