Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 922
  • 559
  •   1
Отговори
# 315
  • при моите любими
Моята дъщеря беше със същия проблем. Никакво място за кучешките, които бяха на втори ред отгоре, с много големи предни зъби. Към момента 1 година след започване на коригирането, всичко си е на мястото. Този месец ще и махат долната, а след още два и горната. Не са и вадили зъби, леко са изпилени големите и всичко е наред към момента. Ще следим мъдреците. Ходи при д-р Темелков в ЕО Дент. Цената не знам каква е сега. Преди година беше 5000.

# 316
Не съм от София, но за Вехова съм чувала добри отзиви също, въпреки че цената надали е все още 4000 лв- всички ортодонти много си вдигнаха цените последните 1-2 години. Относно проблема, моят съвет е да не избирате непременно варианта, който звучи по-добре. Имам приятелка, която избра да се лекува при ортодонт във Варна, защото от всички само там й казаха, че ще стане без вадене на зъби. Година и половина след това изведнъж й казват, че без вадене няма да стане. Не казвам, че случаят е подобен, пък и никой не иска да си вади здрави зъби, но някой път това е единственото добро решение. Успех!

# 317
  • София
В повечето случаи за да не се вадят зъби, и при завършен скелетен растеж, не виждам откъде ще дойде това място без хирургия за разширяване на челюстта. И мен навремето подведоха, че нямало нужда от вадене, с брекети деймън всичко щяло да стане. Да, ама не е така, липсваше място за цял един зъб в горната челюст и небцето ми си остана високо, тясно, защото брекетите не могат да коригират такъв дефект. Ваденето също не може, това е камуфлажна ортодонтия.

# 318
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате на кого да се доверя за поставяне на брекети. Като цяло най-проблемни са ми кучешките зъби които доста зле и вече много години ми създават дискомфорт и дори не се усмихвам заради тях. За сега мисля да посетя д-р Хунджев в Пловдив.

Там сложих моите преди месец Simple Smile При Д-р Хунджев Simple Smile
Много мил, учтив. Много добри отзиви и добри постижения чух и видях за работата му и екипът му, затова се насочих към него.
Случаят ми е сложен, ще продължи малко повече от 2 годинки.
Почти никакви болки нямах първата седмица. На 6и Юни отивам на първи преглед след поставянето, за да види как върви процесът Simple Smile Нямам търпение, честно казано.
Още след първата седмица кривото зъбче отпред ми се намести, но както казах в началото проблемът ми е доста по-сериозен от криво зъбче - дълбока захапка и някое друго по-криво зъбче (долни брекети каза най-рано сигурно чак след 4 месеца).
Моите също ще са сложни и за това се притеснявам и наистина незнам на кого да се доверя. Каква сума ще ви излезнат и възможно ли е на вноски?

# 319
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате на кого да се доверя за поставяне на брекети. Като цяло най-проблемни са ми кучешките зъби които доста зле и вече много години ми създават дискомфорт и дори не се усмихвам заради тях. За сега мисля да посетя д-р Хунджев в Пловдив.

Там сложих моите преди месец Simple Smile При Д-р Хунджев Simple Smile
Много мил, учтив. Много добри отзиви и добри постижения чух и видях за работата му и екипът му, затова се насочих към него.
Случаят ми е сложен, ще продължи малко повече от 2 годинки.
Почти никакви болки нямах първата седмица. На 6и Юни отивам на първи преглед след поставянето, за да види как върви процесът Simple Smile Нямам търпение, честно казано.
Още след първата седмица кривото зъбче отпред ми се намести, но както казах в началото проблемът ми е доста по-сериозен от криво зъбче - дълбока захапка и някое друго по-криво зъбче (долни брекети каза най-рано сигурно чак след 4 месеца).
Моите също ще са сложни и за това се притеснявам и наистина незнам на кого да се доверя. Каква сума ще ви излезнат и възможно ли е на вноски?

Моите излизат 5 000лв, затова първата сума е 2 500лв наведнъж (предварително, за да са сигурни, че наистина си избрал/а него и ще отидеш) и после при мен в договорът е по десет вноски , по 250лв ( при всяко посещение) И после след 2-те години лечение още около 1 000лв за изработване на (забравих думата, това с което се спи вечерта, след като се махнат брекетите).

# 320
Момичета, просто за информация. Получих периорален дерматит около устните. Sad
По-точно в двата края на устните и леко около тях.
Причината е вазелина за устни. Този медицинският.

Не го ползвах често, от време на време, просто защото по-наблизо, в чантата ми беше другият балсам, (докато съм на работа) а в къщи мажех, не само по устните но и около тях. Мажех заради сухота по устните ми след поставянето на брекетите. Мина ми след първата седмица, но продължих с вазелинчето.
Получи се зачерваване и парене около устните.

Проучих и се попаднах на това.
Много малко хора го получават но... кожата ми по принцип е от доста чуствителните, други фактори същовлият и още ... но просто го имайте в предвид.

Сега го мажа с крем здраве. Някъде из форума бях попаднала на малка тема за този проблем и някой мажеше с това, защото дори ми пари от някои хиадратиращи кремове.

*чудих се от 3 дни каква е тази сухота и люспи около устата и снощи като ме запари здраво от пастата ми за зъби, после от хидратиращият крем, се зарових из интернет със симптомите и открих това.

# 321
Предстои ми поставяне на брекети. Обаче проблема при мен е главно заради крастосана захапка,която води и до разместване на челюстната става. Някой минал ли е през нещо подобно и как се развиха нещата при вас .
Също разкажете как протичат нещата след постаеянето на брекетите. Болка има ли ,ходи ли се на поддръжка . Разбира се следващият месец ще разпитам ортодонтката,мо до тогава споделете вашият опит.
Благодаря

# 322
  • Mediterraneo
Ходи се на "поддръжка", да. Не е да ти ги сложат и вече направо на махането да отидеш. Всеки месец се натягат, преглеждат, опъват ластици, там каквото трябва се прави. Болката е индивидуална, зависи от това какво точно ти правят, какво са ти монтирали, как работи, праг на болка и пр.

# 323
.. някой път се случи да не можеш да идеш на предварително уречения ден и час, сменя се час- все ангажимент си е, постоянен...
...после каръщини има много- едната ми дъщеря не е и разбрала, че е сложила брекети- ходи, връща се, малко болки имаше при третата дъга, но п осле никакви...
Другатааа!- другата си виси почти постоянно в кабинета- все някой брекет й е паднал, все й се завъртяла дъгата/ докато беше със саморегулиращите/ , все й се скъсал ластик/ сега с обикновените/, а за всичките болки, дето твърди че ги има- няма да отварям дума!....
Та, и до късмет си е!

# 324
Radii❤️

Всичко си е индивидуално. На 7и Април ги поставих.
*моят проблем е дълбока захапка (Цялата ми горна челюст прикрива долните зъби. Нищо не се вижда от тях. Имам и няколко съвсем леко криви кучешки и един много крив баш отпред...) Междудругото всичките тези криви зъбчета ми се наместиха вече, след 3 седмици носене почти на 100%.

Бях се наплашила за първата седмица, че ще има много болка (аз съм от тези, които ги боли и са чувстителни) и, че ще го карам само смутита и супи. Почи не ме болеше. Два дена ядох/пих няколко смутита, чупих си хляба на залчета (все още така го приемам с по-твърдите хлябове) и хапвах, но не дъвчех а гълтах директно , което е лошо. Но си казах защо? Започнах да си дъвча храната и просто внимавам да не приемам чак толкова твърди храни, не го карам на супи. Режа си всичко и си дъвча без проблеми.

От време на време някое друго зъбче понаболява но много леко и само при натискане, сигурно защото все пак се наместват. И след всяко ядене се измиват стабилно с четка, интердентална четка и е препоръчително зъбен душ. (имам си и сет на работа да ми стои като се храня там, без душът)
Но при мен почти никакви болки не усещам. Хапвам си почти всичко, като повечето храни си нарязвам на залчета, дъвча си ги спокойно и мия стабилно после Simple Smile
Успех и при теб! Simple Smile

При мен първият преглед след поставянето на брекетите ми го предписаха чак след около два месеца - на 11и Юни.

# 325
Дъщеря ми е от година и половина с брекети. Последните два-три пъти след посещението при ортодонтката страшно много ѝ се подува долната устна, направо все едно си е инжектирала хиалурон. Отминава от само себе си за няколко дни. Тя предполага, че е заради разширителя, последния път е стояла час и нещо с него. Някой има ли такъв проблем?

# 326
Дъщеря ми е от година и половина с брекети. Последните два-три пъти след посещението при ортодонтката страшно много ѝ се подува долната устна, направо все едно си е инжектирала хиалурон. Отминава от само себе си за няколко дни. Тя предполага, че е заради разширителя, последния път е стояла час и нещо с него. Някой има ли такъв проблем?

Като се опитах да "поровя" из гугъл по симптоми не открих нищо освен тази тема в бг мама от 2016, но за съжеление няма други отговори:

Има ли други симптоми и дали се получава след нещо конкректно?

# 327
  • Sofia
Разширителя си е неприятен. Аз имам малка челюст и дори детския размер влиза с мъка. Винаги след това устата ми е разранена за ден - два. Възможно е и от него да е. Толкова късно в лечението на дали е алергична реакция. Вероятно си е от него или пък ако й сменят дъгите нещо някакъв временен дискомфорт/свикване с тях.

# 328
Нашият зъболекар ползва някакъв нов вид( за нас нов), последните пъти-  практически се усещала само гумичката по края

# 329
  • София
Това ми прилича на кофердам. Аз лично не мога да го търпя, слагаха ми го за лечение на кариес наскоро.

Общи условия

Активация на акаунт