Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 34 077
  • 689
  •   2
Отговори
# 675
Ортодонтът е Дарина Салкина. Работи основно във Велинград; за Пловдив не съм сигурна. Препоръча ми я зъболекарката ни. Очевидно работи по системата Алекзандър.

# 676
Здравейте! Обмислям слагане на брекети (на 32 години съм, ако има значение 😁), обаче съм от малък град и най-близко ми е Плевен. Моля някой, който е слагал там да сподели , къде и колко му е струвало…Благодаря!

# 677
Знам, че някои лекари имат клиника и в Плевен, и в София.

# 678
Здравейте! Може ли мнение за доктор Айше Вехова?
Благодаря предварително!

# 679
  • София
Благодаря предварително!
Аз съм при нея и съм доволна.

# 680
Благодаря предварително!
Аз съм при нея и съм доволна.

Благодаря, смятам да започна лечение при нея и затова питам.

# 681
  • София
Аз не съм при нея, но от почти тригодишния ми опит с брекети и следене на групи и мнения, съм чела само хубави отзиви за нея.

# 682
  • Варна
Изчаквах да започне лечението и да добия впечатления, за да споделя.
Минахме през 3 консултации с подбрани къде от мен, къде от сина ми най-добри ортодонти във Варна.
Косултациите бяха 90 - 100 лв всяка.
Аз имах мнение, но синът ми си избра д-р Стефанова. Това беше най-скъпия вариант (на пръв поглед), но тя някак си го спечели, според него с професионализъм.
Накратко брекетите струват 4500 евро, консултация 50 евро, снимки и отливки 250 евро, има и допълнителен апарат за разширяване на челюстта за 700 евро.
С разходите по вадене на зъби 2 долни и 2 горни (тук уточнявам, че и 3те специалиста го казаха като необходимо) всичко ще стане около или малко над 6000 евро. Синът ми е на 20, малко късно реши, но е важно да е осъзнато и желано. Предвид болки, неудобства, хигиена.
Едва ли мога да съм полезна с медицински съвети или подробности, тъй като след уточняване на проблема и стъпките на лечението, синът ми ходи сам.
Скъпо ни е, но след 3 месеца работа с екипа на д-р Стефанова, мога да кажа само добри думи и не съжаляваме, че я избрахме.

# 683
Бихте ли споделили кои са другите ортодонти и впечатления от тях?
Като цена разликата значителна ли е?

# 684
  • Варна
Бихте ли споделили кои са другите ортодонти и впечатления от тях?
Като цена разликата значителна ли е?
Д-р Парушева, моите впечатления бяха отлични. При Стефанова влизат и алайнери или това, което се поставя след брекетите, при Парушева не. Но мисля, че щеше да бъде около 1000 евро по-евтино.
Синът ми ходи сам при Христова.  Всичко подобно на Парушева. От всички като отношение сме доволни.
Но за крайната цена - определя се след отливки и фотосесии, всичко останало е предположения.

# 685
  • Mostly in my mind
Когато сте сложили брекетите, с каква честота ви  викат в кабинета? Всеки месец ли?

# 686
  • София
Да, 1 път месечно.

# 687
За моят случай - (дълбока захапка и няколко криви зъбки, имам брекет и на долната челюст, не съм сигурна дали го сложиха само заради няколкото криви зъбки там - сложиха го по-късно.)
- ме викат на 2 месеца.

# 688
  • Mostly in my mind
Днес дъщерята беше на преглед и са й дали следващ час на 19 март. И аз мислех,че се ходи веднъж месечно. Явно си зависи от случая.

# 689
Нашите излизат отпуска веднъж годишно, тогава има пропуск.

Общи условия

Активация на акаунт