Вяра в Бог и още нещо...

• 816
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Изчетох доста теми, но не можах да намеря отговор за мен. Затова пускам тази и се надявам да получа някакъв отговор, тъй като съм много объркана!
Или пък да ме насочите към коя тема точно да си задам въпросите.

На 27 години съм, израстнала в християнско семейство, като баща ми е свещеник. През годините в които бях по- малка, майка ми ме водеше всяка неделя на църква. Изповядвала съм се и съм се причестявала. Мога да кажа, че съм вярваща и имам страх от Бога, но с течение на годините спрях дя ходя всяка неделя на църква и понякога залитах по това да ми гледат на кафе, на карти Таро, да ходя на ясновидка и такива. Понякога да се интересувам от прераждане и т.н. Баща ми и майка ми са ми говорили, че тези неща църквата ги отрича, но пък аз където съм ходила за гледане все се споменава името на Господ и светци. Църквата отрича гледането и такива неща, но те пък НЕ отричат Господ и църквата. Преди години бях в един манастир и бях говорила с игуменката по този въпрос и тя ми каза, че вярата идвала с възрастта. Сега напоследък се интересувам има ли наистина прераждане. Чела съм за това, че душите се прераждат, за да научат някои уроци в живота. И се питам за мен, сега в момента защо го живея този живот, какво трябва дя науча и усъвършенствам. Питам се това, защото аз съм си мързелива, нямам никакви таланти, нямам нито хобита, нито интереси. По цял ден скролвам ФБ и Тик Ток, без цел една такава, живея от днес за утре. Доста съм объркана сама за себе си  и ме гризе съвестта от това, че съм попска щерка, пък понякога от чисто любопитство прибягвам до гледачки и да се интересувам от неща, които църквата ги отрича. Извинявам се за хаотично написания пост, както казах съм доста объркана! Ще бъда благодарна да получа някакви насоки!

# 1
Бъди си каквато си. Не е нужно непременно да имаш някакви възвишени цели в живота. Единствената ти цел е да си в своите си обувки, не да се напъхваш в чужди, заради изисквания на общество или роднини. И не взимай религията прекалено сериозно. Имам бивша приятелка, завърши навремето теология и се смахна. Преди няколко дни ми разправя, че живеем в последните 7 години и времето върви по-бързо, понеже Господ завъртал земята по-бързо, та да се не мъчим много. И даже ми показа с ръка как точно Господ  я завъртал... Жена на 52..... Та си гледай  живота и не го взимай прекалено сериозно, че иначе той ще те вземе сериозно, а това вече не е хич добре. Simple Smile)) Като ти се мързелува си мързелувай смело. Единственото ти задължение е да не вредиш.

# 2
Щом скролваш по цял ден в социалните мрежи кой те издържа?
Имаш ли някакво образование?
Някакви интереси? Каква е целта на темата?

# 3
До Авторката на темата :
Не ми се връзва разказа ти.
Вземала си причастие и си се изповядвала, което е характерно за римокатолическата църква. Но там духовните лица не се женят и нямат деца, а ти казваш, че баща ти е поп.
Ако пък баща ти е православен свещеник, как така?
И от там нататък целия ти разказ за мен е объркан.
27-годишна седи по цял ден в тик-ток...Май и в главата ти е каша от тези глупости!

# 4
До Авторката на темата :
Не ми се връзва разказа ти.
Вземала си причастие и си се изповядвала, което е характерно за римокатолическата църква. Но там духовните лица не се женят и нямат деца, а ти казваш, че баща ти е поп.
Ако пък баща ти е православен свещеник, как така?
И от там нататък целия ти разказ за мен е объркан.
27-годишна седи по цял ден в тик-ток...Май и в главата ти е каша от тези глупости!

И в православната църква се взема причастие и е много важна изповедта.
Не това е слабата част на разказа.

# 5
Щом скролваш по цял ден в социалните мрежи кой те издържа?
Имаш ли някакво образование?
Някакви интереси? Каква е целта на темата?

Както съм написала, нямам хобита и интереси. На периоди се запалвам по нещо, мисля, чета и след известно време затихва. Затова сега се питам, защо съм тук и какво има още да науча и усъвършенствам. Иначе имам висше образование, но в момента не работя и съм омъжена. Просто, като цяло малко съм объркана... Sad

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 22:06 от vaniila

# 6
Ами добре е, че имаш духовни търсения.

Ако имаш време, посвети се да намериш кое е твоето нещо.

Може пък православието да не ти пасва, пробвала ли си да идеш на католическа църква или на протестантска?
Щом имаш вяра в Бог, потърси правилното място.
Може да не си намерила подходяща общност. Имаш нужда от подкрепа и разбиране. Остани си християнка щом, имаш нужда от духовна храна. Но задълбочи вярата си. Пости, моли се.
Търси.
Не се отплесвай в секти и опасни окултни течения.

# 7
Виждам, че доста се коментира по темите за ясновидки, магии и карти...

Няма ли вярващи хора в Бог?

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:52 от vaniila

# 8
  • София
Е нормално е всеки вярващ да има колебания, съмнения, пикове и спадове. Нормално е в определени моменти да не ти се ходи на църква в неделя. Господ пак ще те обича. Но е хубаво да направиш усилие в посока, която би ти била интересна в момента: кратка молитва с твои собствени думи. Има интересни ютюб канали с румънски и гръцки монаси, които говорят увлекателно, разбираемо, съвременно. Някаква благотворителност и помощ към нуждаещите се, даже може да не са хора, а животинки. Дори благодарност за птичките, тревичките, слънцето и всичко хубаво, което Господ ни е дал.

Врчачки, баячки, карти таро и т.н., естествено, че ще споменават Господ (отделен е въпросът споменават ли Христос). Той дяволът няма да си сложи рога и копита спецално, за да се представи като зло. Той измисля разни глупости като "съзидателна визуализация", "пожелателно мислене" и т.н. Но какво ти носят в замяна? Истина или заблуда? И ти какво търсиш там? Какво ти трябва? Какво очакваш? Искаш да знаеш бъдещето си ли? Сигурна ли си, че можеш да го понесеш? Или искаш някой да те успокои и да ти каже, че всичко ще бъде наред? Ами само Господ може да ти го обещае, но не гарантира, че ще е на този свят и по начина, по който ти си представяш.

За прераждането - ясно е че християнството го отрича, а източните религии го приемат. Чела съм любопитни книги за свидетелства на малки деца, на хора под хипноза за спомени от предишен живот. Много интересно и увлекателно четиво и успокоително донякъде ако мислиш, че старата ти починала баба се е преродила в малката ти дъщеричка. За мен обаче това беше до  един момент. Колкото повече задълбавах в темата, толкова повече ме натоварваше и ми тежеше. Тия очаквания, че този живот ще уча едно на ниво А1, пък следващия друго на ниво Б2 са ми твърде академични. Господ е дошъл да спаси и грешните, и неуките, и смотаняците, и тези без таланти, и  тези без хобита и единственото на което трябва да се учим е любов. Това за мен се оказа много по-успокояващо. Не е нужно да имам учебна програма, която да следвам.

Като цяло имаш духовни търсения защото имаш духовни потребности, което е нещо чудесно. Капани в духовен план обаче дебнат отвсякъде. Нито имам компетентността, нито правото да те съветвам как да ги избегнеш. Всеки се бори за собственото си духовно спасение. Моли Господ да ти покаже пътя.

# 9
vaniila Няма човек без хобита,таланти и интереси! Ти все още не си си ги открила,това не значи,че нямаш.Може да е нещо,което не ти е минавало през ум,че го умееш примерно.За това може да пробваш различни дейности.Просто се иска малко действие.Никой няма да дойде и да ти каже какъв ти е таланта,интереса,ако просто скролваш по цял ден в соц.мрежи.Другото,което разбирам от написаното е по-важно.Все още не си открила пътя си,за това казваш,че нямаш интереси.Когато не ти харесва мястото на което си и имаш съмнения (вяра в Бог в случая) Просто смени мирогледа,вярванията намери си мястото,тръгни от там.
Може дълбоко в себе си да со будистка,но заради родителите и обкръжението ти да си мислиш,че вярата в Бог е ходене в църкви и т.н.Търси,учи,дерзай.Има много литература по темата.Да имаш различно вярване от родителите ти,не те прави грешна и лоша.Просто излез от рамката и виж какво ще стане и как ще ти подейства..Успех

Общи условия

Активация на акаунт