Преместване в нова специалност преди започване на първи курс в СУ

• 674
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля някой да ми отговори дали е възможно да се смени специалността в СУ преди да са започнали лекциите в първи курс? Синът ми се записа, но иска да смени специалността с друга от същия факултет. Дали ще е възможно?

# 1
Питайте в СУ, не тук.

# 2
Едва ли ще бъде възможно. Проверете дали факултетът и новата специалност имат обявени свободни места и участват в есенния прием, ако имат може и да ви позволят да се преместите. За юридическия със сигурност няма да ви позволят. Обадете се в отдел студенти във факултета, в който сте записани.

# 3
Питахме, няма възможност за преместване, а само за ново кандидатстване с ново плащане на таксата и т.н.

# 4
Питахме, няма възможност за преместване, а само за ново кандидатстване с ново плащане на таксата и т.н.
Въпреки, че сте приети и записани са Ви казали, че можете да кандидатствате в допълнителния прием, правилно ли разбирам?

# 5
Въпреки, че сте приети и записани са Ви казали, че можете да кандидатствате в допълнителния прием, правилно ли разбирам?

Да, така са казали на сина ми. 🤔

# 6

Да, така са казали на сина ми. 🤔
Да, интересно… съгласно условията, които са обявени за допълнителния прием не би трябвало да може.. Но всъщност и на нас, така ни отговориха, че ще може да кандидатства. Въпреки че казусът е по-различен. Не сме записвали специалност, само беше приет синът ми на първо класиране и спря дотам, но съгласно правилата не би трябвало да има право, обаче са казали, че ще може..
Та и аз го мисля и се притеснявам как точно ще се развият нещата… При нас обаче няма риск, докато при вас, ако трябва да се отпишете става по-сложно или може да кандидатства без отписване?

Общи условия

Активация на акаунт