Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 60

• 78 368
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Привет, мили хора! Показвам си манджите от миналата неделя насам, когато правих и доматен сос https://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_5.html

Имаше набързо пържени пелмени,

салати

боб с ушЕта,

проба на новата реколта маринована бамя,

пържени чушки с яйца, суджук и сирене,

сьомгова пъстърва с печени картофи асорти,

печени батати с чери домати и крема сирене, https://pep-4o.blogspot.com/2024/10/blog-post.html  

крилца в пепси кола :v https://pep-4o.blogspot.com/2017/12/blog-post_12.html  

Хубава съботна вечер!

# 661
  • In transit
Пепи, идвам ти на гости, на маринована бамя...много обичам. Grinning

Някаква измишльотина от ИГ, тортила пълна с пиле, чушка и гъби, панирано и запечено с кашкавал. Интересно изглеждаше, изядохме го, но не се одобри.

Ориз с праз лук и маслини на фурна

Салата с резене, ябълки и горгонзола

Пилешка супа

Пица в тава с песто, моцарела и чери домати

Тирамису в чаши

Пухкави палачинки с котидж сирене

Хубава неделя на всички! Heart Eyes

# 662

Щрудел с ябълки и канела HeartAnimal Paw Prints

# 663
  • София
От десет дни поне ми се яде печен ориз на фурна. Купих си, разбира се, от RepEat, но не е точно това което искам.
Искам да е по-твърд, запечен отгоре, с коричка, че дори и препечен. Имам идея какво да му добавя, това е лесно.
Но ми е много трудно да преценя колко вода да сложа, че хем да се сготви, хем да изври и да остане сух / изсушен във фурната.
Чета 1 към 3, 1 към 4. А това съвсем не е малка разлика. По логика трябва да е с по-малко вода.
Ако някой разбира по това описание точно какво искам, ще съм много благодарен да ми помогне 🙂

# 664
Бърза, семпла и мързелива вечеря: яйчена салата (яйца, майонеза, кашкавал, черен пипер) върху препечени филийки.
Използвам момента и за да кажа, че ястията на всички вас над моя пост изглеждат повече от невероятно и само крада идеи, но се надявам да дойде и момент в който ще се похваля с осъществена идея от тук Relieved

# 665
  • София
=======...
Чета 1 към 3, 1 към 4. А това съвсем не е малка разлика. По логика трябва да е с по-малко вода.
Ако някой разбира по това описание точно какво искам, ще съм много благодарен да ми помогне 🙂
1 към 3 е най-добър вариант, или аз така действам, но винаги го поглеждам, да не изври съвсем водата и ако е така ще добавя още малко гореща. Гледам да не го разбърквам, сам да си се готви, на спокойствие и най -вече на ниска температура във  фурната на не повече от 140 -150 градуса,  на котлона не повече от 3-ка от 9 -та степен, бавно ,да къкри за около 15 минути. Сваляш ,нека да е с капак и го оставяш за 10 - 15  минути, да се отвърне ,както се казва  и това е. Ако е басмати ти давам рецепта КАК СЕ ПРИГОТВЯ ПЕРФЕКТЕН ОРИЗ БАСМАТИ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html
Скрит текст:

# 666
  • In transit
Ребел,
Скрит текст:
1:3 е най-разпространеното съотношение. Всъщност зависи и от вида ориз, който ще слагаш. Басмати е подходящ само за варене/задушаване и съотношението му е 1:2. За печене е подходящ по-едър ориз с повече нишесте и съответно най-вкусен става в съотношение 1:4, според мен. Най-често ползвам Арборио или био ориза от Лидл за целта. За да стане вкусен, обаче слагам повече мазнина, иначе ще стане сух и тричав.

# 667
  • София
Крем-карамел с тиква

Сарми с кисело зеле и сухи червени чушки

# 668
Мекици по рецептата на Марчева от предната страница( благодаря, Марчева):

Присетих се сноши в 12ч  да врътна за закуска  и за 5мин беше готово тестото.

# 669
  • София
Докато има, всеки ден крем морковена супа. Simple Smile

# 670
  • ВАРНА
Гофрети с Нутела

# 671

Картофени кюфтета

# 672
За следобедния чай-кафе,
Сладък венец

Запеканка с тиквички по Бени, за което й благодаря за споделената рецепта.

Приятен почивен ден!:maple_leaf:Flowers Maple Leaf

# 673
  • Варна
Привет!
Задушено прясно зеле и др.зарзават + яйце и сирене:

Пилешко с качамак и 🥗:

Желиран език ( готов, хареса ни ) с картофи и салата зеле с копър:

Спокоен неделен следобед!

# 674
Аз съм на един сладкиш и ми е много застъргал стомаха. Пеева, черпя се веднага от чинийките. Така да ми се прияде Smiley Я сподели за това задушено зеле със зарзават, какво слагаш и как го приготвяш.

От мен неделно - малко паста точих, един сладкиш с ябълки и бисквити, и сарми направих - зелеви и лозови. Закуската беше лаваши с луканка, моцарела и пушен кашкавал.
Хубава неделна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт