Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 60

• 77 860
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Биляна, смокини не съм сушила, само кайсии, ябълки и сливи. Ти откъде взе този сушилник, искам и аз. Технологията - сушени на слънце в тава. Накрая ги пускам в тенджера с вряла вода с лъжица сол и лъжица захар за две-тро минути. Отцеждам хубаво и после отново в тава върху хартия на вентилатор във фурната на около 50 градуса да засъхнат.
Съхранявам в платнена торба

# 61
Великова, защо е технологията с водата, солта и захарта?

# 62
Веско си е у дома за няколко дни и по негово желание приготвих една от най-любимите гозби у дома, а именно пълнени чушки. Сега е сезонът на хубавите месести капии и с тях ястието се получава много вкусно.😋🌶🍲😍👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/08/31/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%b … 1%80%d0%b8%d0%b7/

# 63
Таратор и пилешка пържола

# 64
  • Once there was a Hushpuppy...
Единственото снимано на вилата този път е дежурният сладкиш. Този път с праскови, и свършва малко след като го разрежа, повечко хора сме.

И си набелязах няколко вкусотии от на Мики репертоара, но ще с за друг път.

# 65

Чийзкейк

Боб

Баница

# 66
  • Варна
Великова, защо е технологията с водата, солта и захарта?

За да падне прахоляка от сушенето на слънце и като консервация. Стават мекички и лъскави.

Ребра за вечеря

# 67
А по тази технология смокини ще станат ли?
Нашата технология е вън- вътре

Кефалът от Метро беше разкошен!

+1 за мрежата! Искам повече информация, че доматите ми рома изгниха от последното сушене!

# 68
  • под тепетата
Добро утро!
Напишете в Гугъл мрежа за сушене и излизат на много места в най- различни конфигурации. Овални, квадратни, правоъгълни с различен брой редове. Окачвам ги на високо, за да не ми пречат, много са ми удобни.
 Имам си другарче за закуска! Кус кус със сиренце в купата на батко му

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 19:41 от bilqna_69

# 69
  • София-Младост
Такива сушилни за плодове има в Тему за по 10 лв.
Орехов сладкиш

# 70

Картофени кюфтета

Леща

# 71
Баница

Картофена супа

# 72
Нашата скромна вечеря- шопска салата и гювече с печени зелени чушки, сирене, домати и яйце.

Лека и спорна нова седмица!

# 73
  • София

Печено обезкостено пилешко бутче с подправки готов микс за агнешко месо на основата на джоджен и допълнително кимион.
И към него печени самоковски бейби картофки с пресен копър и чесън. Чесънът слагам 6-7 минути преди са готови картофките за да се запече леко и да придаде аромат.

# 74
Палачинки за закуска

Общи условия

Активация на акаунт