Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 250
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
  • European Union
В Школо информацията няма да се промени автоматично. Трябва да се подаде заявка към новото училище.
Щрака се на името на родителя (в горния десен ъгъл) и после има бутон Подай заявка. Пиша по спомен, може да има разминаване в имената на бутоните. После се намира новото училище, трябва да знаете и буквата на паралелката обаче и чакате администратор или класен ръководител да ви одобрят.

Засега няма нужда от това упражнение, защото много малко училища са минали в новата учебна година. Все пак краят на старата е утре Simple Smile

# 631
  • Пловдив
В Школо информацията няма да се промени автоматично. Трябва да се подаде заявка към новото училище.
Щрака се на името на родителя (в горния десен ъгъл) и после има бутон Подай заявка. Пиша по спомен, може да има разминаване в имената на бутоните. После се намира новото училище, трябва да знаете и буквата на паралелката обаче и чакате администратор или класен ръководител да ви одобрят.

Засега няма нужда от това упражнение, защото много малко училища са минали в новата учебна година. Все пак краят на старата е утре Simple Smile
Не е вярно това! Нищо не съм правила, а информацията ми се обнови вчера успешно, с новото училище, паралелка и класен ръководител на дъщеря ми. Синът ми няма да са с школо и "изчезна" също автоматично Simple Smile

# 632
Да, и при мен Школо се обнови автоматично, но това е защото всеки път ме пита дали да използва имейлa и паролата ми за влизане. Иначе просто трябва да излезете и влезете отново в профила си.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 13:19 от Lolinata

# 633
При мен първо се появи осмокласника в новото училище, което автоматично премахна другото дете и всичката минала информация. Има го от поне 20 дни.
Едва вчера се появи и всичко за другото дете, независимо че то не е сменяло училище. Показа се и старата информация за минали години. Според мен е твърде рано да се ползва опцията за добавяне на заявка.

# 634
  • София
При мен в Школо нищо не се е появило автоматично. И на р.с. казаха да си добавим у-щето ние, но още не е качена информацията за 2024/2025.
Чувствам се обнадеждена след р.с. , на която явно отидох с малка кошничка с очаквания.
Доживях учител да каже: Слушайте ги ! Те сега споделят много и после спират. Просто ги изслушвайте, те имат какво да ви кажат!
Направо ми поникнаха крила и литнах 30 см над земята. (за малко да наруша конструктивната цялост на сградата Smiley). Направи ми добро впечатление, че учителите осъзнават, че ще работят с гимназисти, а не с бебета, че още ми държи влага от една селска пръчка в СМГ и добре, че я въдвориха овреме.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 10:40 от bibi

# 635
Момичета, далече ни е още, но все пак да задам един въпрос. Чета , че на последните класирания може да се кандидатсва с копие от дипломата за 7 клас. Та, това копие е ксерокопие или заверено копие?
То май това с копието е в зависимост от училището. В протокола на ФЕГ са изброени деца, за които не е представен оригинал и не са участвали в класирането реално. Чудя се при започване на учебната година как се процедира в случай на обявени места - изтеглят ли се пак документи? Thinking

П.п. Нашето училище е с НЕИСПУО и вчера се обнови информацията с учителите и програмата.

# 636
Вчера беше РС на НПМГ 8клас. Казаха, че 2028 би трябвало новата сграда да е готова.
Днес ще им раздават учебниците. Поръчахме и учебни тетрадки и помагала освен по чужд език.
Набора нещо се оплаква от болка в коляното взех направление, но не мога да намеря лекар.
Ако може някой на лично да ми препоръча ортопед за колена, който пеглежда и деца и приема по каса за София.

# 637
След започване на учебната година, ако се отворят свободни места, повечето училища искат копие от диплом за основно образование.

От друга страна, след започване на учебната година, няма причина оригиналът да се съхранява в училището, в което е записано детето. Би трябвало да си е във вас.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:47 от Koriandar25

# 638
  • София
Вчера беше РС на НПМГ 8клас. Казаха, че 2028 би трябвало новата сграда да е готова.
Днес ще им раздават учебниците. Поръчахме и учебни тетрадки и помагала освен по чужд език.
Набора нещо се оплаква от болка в коляното взех направление, но не мога да намеря лекар.
Ако може някой на лично да ми препоръча ортопед за колена, който пеглежда и деца и приема по каса за София.

абсолютно винаги при проблеми за ортопед или травматолог ходим тук
https://mbalserdika.com/orthopedic-department/
до министерство на земеделието се намират.
единият от докторите ми е близък, но не само заради него ходим, добри са
по спомен Пешев работи с деца, дано не бъркам, но попитайте

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:33 от Cabo San Lucas 40

# 639
Отчетохме се и ние с родителска среща. Раздадоха им и учебниците. Учебните тетрадки по езика ще се попълват и няма да се връщат.
Аз отново се потиснах - почват от нула и ще завършат 8 клас с ниво B 1.1 на английски. Поне класната им каза, че ще им дава възможност да си четат допълнителни материали или книги на английски в час. Мисля да я пращам с учебника, по който е на уроците и да си работи самостоятелно.
Курс по немски не успях да намеря за начинаещи, а цените на индивидуалните уроци са уау. Ще го мислим.
Иначе ще са на едносменен режим от 8:00 ч., но пък часовете им са по 45 мин.

# 640
  • София

Точно получих имейл от Школо с профила на детето. Всичко е точно

# 641
  • София
Вчера видях програмата и както бях супер ентусиазирана от тази година, в която ще учи почти само език, сега малко се поуплаших. Имат 3 учителки по корейски, но има ден с 4 последователни часа с едната (класната им), а във вторник има 2 часа корейски с нея, час на класа и пак 2 часа с нея. Това са 5 поредни часа с един учител. Изглежда ми изтощително. Готиното е, че първият им учебен час въобще в новото училище ще бъде с корейката. Вълнуващо.
П.С. както знаете все си търся за какво да се притеснявам. Иначе ще трябва да се притесня за политическата обстановка в България или някой друг сериозен проблем.

# 642
Хващам се за поста на Luthien, за В1.1 ниво на английския в гимназията. Според новата класна, те дори като учители нямат право да ги учат на повече дори да могат да надграждат над това. Това било според последния закон. Не знам подобна глупост откъде им е дошла на МОН, дори класът да е силен и да може децата да получат по-добри знания - не може Confused.
И още нещо да добавя за 2АЕГ- носете към 75 лв. за граматика и май учебни тетрадки на родителската днес, че най-вероятно ще се събират. Освен ако някоя добра душа от родителите не се навие да го прави по банков път.
Тийна още е 7. клас, според Школо, той изобщо не се вълнува, а аз вече си гриза ноктите, но все пак има още цял 1 ден..

# 643
  • European Union
Извинявам се, ако съм подвела някой с Школото. Преди 2 години със сигурност се сменяше, сега може и да е автоматично. При мен са си старите училища и на двете деца и затова реших, че няма промяна.

Аз си спомням времето, когато в гимназията езикът не се започваше от нулата. Бях много изненадана, когато започнаха дебатите по новия закон. Тогава дори си позволих да напиша тук във форума, в някаква дискусионна тема, че това е ненужно. Децата започват на ново  във втори, в пети и в осми/девети клас. Групово ме порицаха.

# 644
Ahoney програмата е съобразена с възможностите а децата, не го мисли. На мен ми изглежда вълнуващо, аз самата много се кефя на културата им и езика им, може ли да ме поканите на ден на отворените врати Satisfied. Това ще ми е следващата екзотична дестинация и ще съм много щастлива като стигна там.

Lúthien според мен ако класа напредва добре добрият учител ги извежда на ниво B2, а като имаш предвид, че децата са почти на "ти" с нивата А, няма да ги оставят да се подмотават напразно.

Кети, така се сменя наистина, но нашето училище още не са го ъпдейтнали за 2024/2025.

Общи условия

Активация на акаунт