Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 645
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Ноеми, наборът не е ли с втори език руски?
Русалче, нямам опит какво е било преди нито като родител, нито като учител, но ми се струва, че нямаха толкова много часове по втория чужд език в гимназиален етап. Възможно е да бъркам Relaxed

След малко и аз отивам на РС Grin

# 661
  • София
Нямаха толкова много часове по втория език по старата програма. Сега са 7 - два ООП и 5 ПП.

# 662
  • София
Абе, те първият си език да научат на прилично ниво, пак ще е голям успех.  Grinning Втория, хайде, не е болка. Като се има предвид, че за някои деца това се явява 3ти чужд език, ми да не е лесно?

# 663
  • София
Нямаха толкова много часове по втория език по старата програма. Сега са 7 - два ООП и 5 ПП.
Да, по-малко бяха часовете, факт. Но езикът, вторият, пак си беше профил.  Аз затова попитах Ани какво има предвид с  "а сега",  никъде не съм оборвала  броя часове. За сметка на  по-малкото часове обаче на немалко места почваха от друго ниво (специално  за английския говорим) и накрая сякаш по-далеч стигаха. Тъкмо щях да кажа, че ти  конкретно имаш опит с 2 деца по двете системи и можеш да сравниш, ама  де факто за  едното  английският не е бил втори, а първи  език,  та не е показателно докъде са го докарали със съответния втори, бил той испански, френски, немски или друг, които  си започваха от АВ гарантирано.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 17:02 от Просто русалка

# 664
Дами, някой видя ли място в НЕГ? Чисто любопитство.
Аз съм с младеж който не е учил английски до момента, по мое настояване. За мое съжаление и с немски не пожела да продължи. Реакцията на класната по темата не ми хареса и не  останах с впечатление , че смята да започне от нулата. Разбира се неговото ниво съвсем не е нулево, въпреки че учебни часове не е имал по езика.

# 665
По въпроса защо не правят входни тестове по език, за да определят нивото и така да разпределят децата (от всички паралелки правят сборни групи само по езика и за съответното ниво), в 51-во ни казаха, че са го правили така и е било много успешно (според тях), обаче получавали много оплаквания от родители... От типа на: "Ама как така синът/дъщеря ми е разпределен/а в ниво А1, след като три години ходи на уроци?" + коментари (естествено) за лично отношение. И спрели. Не знам и в разпоредбите на МОН дали има такова допускане, но щом никъде не го практикуват...

# 666
Ей на това му се вика луд късмет - Първа английска

# 667
Ahoney, имам съседче - момиче, което ще е във вашия клас - с корейски. Освен ако ти самата не си съседката ми Blush

В Иван Апостолов имат интересна система в 8 клас. В началото на годината всички правят тест по английски и оформят класовете според нивото, за да учи всеки според нивото си горе-долу. Но всеки петък имат тест върху материала от седмицата и спрямо него децата имат възможност да се преместят в по-напреднал клас, ако са наваксали. Така имат мотивация да дърпат напред, за да попаднат в по-добрия клас.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:16 от Lena ^-^

# 668
  • София
Аз на това в Пръва АЕГ му викам и големи т…ки. Sunglasses
В Апостолов групите са по 15-16 деца и, както можеш да преминеш в по-горна група, така можеш и да изпаднеш от нея. Според бившата учителка на щерката по АЕ, която в момента е зам.дир. там, системата е много успешна. Изобщо Апистолов ми е много на сърце, но не можах да убедя моето диване поне на изпит да се яви.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 20:19 от bibi

# 669
Аз на това в Пръва АЕГ му викам и големи т…ки. Sunglasses
В Апостолов групите са по 15-16 деца и както можеш да преминеш в по-горна група, така можеш и да изпаднеш от нея. Според бившата учителка на щерката по АЕ, която в момента е зам.дир. там, системата е много успешна. Изобщо Апистолов ми е много на сърце, но не можах да убедя моето диване поне на изпит да се яви.
Моето го приеха, но той настояваше да е в държавно от тук нататък, а и сега като му тествахме нивото на АЕ, излезе че е за  С1. Иначе чудничко ми се стори това училище като го проучвах, и ни е близо.

# 670
Моят син започват всички с английски първи срок и втория ще ги разделят според нивото.Вече имат програма в Школо,  харесва ми и програмата три четири предмета на ден.

# 671
Обявено е мястото в НЕГ, с копие от дипломата

# 672
Къде?? Може ли линк

# 673
  • София
Къде?? Може ли линк

https://91neg.bg/%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b … 1%81%d1%82%d0%b0/

# 674
  • София, Лагера
Ноеми, наборът не е ли с втори език руски?
Да, извинете за недоразумението! Имах предвид, че наборът учи досега АЕ като втори език в школи, но втория му език в гимназията е РЕ!

Скрит текст:
Малко встрани, големия като беше 8 кл в 1НЕГ и се целеше в Лайстунга знаеше, че там се очаква да влезе в 9 клас на скорост, с добро ниво на АЕ (там по немската ситема е такова изискването). И тъй като не беше учил АЕ серизано,  доучва АЕ в 8 клас на школа. Не се е презорил. То днешните деца научават АЕ от въздуха.

Аз да споделя, много приятно съм впечатлена от класната ни в новото училище!
Здрава дисциплина, няма хън-мън, униформи няма, но се очаква децата да са в приличен вид:
- Момичетата без блузки над пъпа
- Момичетата без дълги нокти
- Момичетата без тежък грим
- Момичетата - без поли над коляното (същото се отнася и за клинчетата)
- Момчетата и момичетата - без къси гащи над коляното
- Без съдрани дънки, независимо от модата
- Анцузите са само за часовете по физическо, не се приемат като облекло

Аз съм много доволна от тези правила!
Има и други правила, но не знам дали са само за този клас, затова пиша само тези, които са релевантни за всички класове.

Общи условия

Активация на акаунт