Книги, свързани с мюсюлманския свят - 3

• 7 982
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
Да, не е роман "Молитва към морето".
А Фабио Джеда има 19 романа, половината от които... детски
https://it.wikipedia.org/wiki/Fabio_Geda#Romanzi

И нова книга, издадена в края на януари 2025

Ибрахима Балде, младеж от Гвинея, тръгва по следите на малкия си брат, който е избягал от къщи и се намира в неизвестност. Това го принуждава да извърви пътя на бежанците от Западна Африка до бреговете на Средиземно море в едно пътешествие, по време на което действителността надминава въображението.

Поетът Амец Арсалюс, доброволец в организация за подкрепа на бежанци в Страната на баските, помага на Ибрахима да разкаже своята поразителна и същевременно толкова обикновена за един бежанец история.

# 76
Купих си продължението на “Има крокодили в морето”. Афганчето Енаятоллах, което е героят в първия роман вече е съавтор във втория и разказва за живота си след дългите перипетии по пътя от Афганистан до Италия. Тоест 10 години по-късно. У нас едва ли ще го издадат, като имам предвид колко са сериозни от издателството на първата част.

# 77
Най-накрая дойде поръчаната преди месец книга Wink

# 78
  • Варна
Много книги свързани с мюсюлманския свят и отнасящи се предимно до отоманска, европейска, средновековна и византийска история има във:

Фейсбук профила на Dr Ahmad Abd Elfattah Mohamed
https://www.facebook.com/Drahmadabdelfattah

а също и в телеграм канала му byz_st (Library of Byzantine studies)

За съжаление всички книги са на английски.

# 79
Здравейте, къде мога да намеря продължението на “Не без дъщеря ми”, навсякъде е изчерпана?

# 80
Доколкото знам, се две продължения. Едно, написано от майката и едно написано от дъщерята.  Аз съм чел само това на Махтоб Махмуди (дъщерята), когато тя е вече 37 годишна някъде. "Най-вече свободна" се казва и много ми хареса.

# 81
Точно нея имам предвид. Другото продължение го прочетох, но искам и това да си намеря. Макар и в електронен вариант…

# 82
  • Свети Влас
Тук я намерих, но май иска да се регистрираш, за да я свалиш.

# 83
30 долара ми иска😆

# 84
Е то в "Книжен пазар" ще я намерите за доста по-малко, предполага се.  Горе на корицата в тази тема нали съм снимал доста книги. На горния ред по средата някъде е тази книга. Но е купувана отдавна, явно е с изчерпан тираж.

# 85
И в книжен пазар е изчерпана. По групите също като я търсих последно.

# 86
  • Ст Загора
Във фейса има 2 групи за електронни книги . Може би там ще я откриете

# 87
  • Свети Влас
Намерих я, може ли имейл, за да ви я изпратя

# 88
  • София
Намерих я, може ли имейл, за да ви я изпратя

Здравейте, и аз бих помолила: kenga@gbg.bg. Благодаря!

# 89
  • Свети Влас
Изписва ми, че имейла ви е невалиден

Общи условия

Активация на акаунт