Въпрос за ключар

• 513
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам въпрос/молба за насока към живущите в панелни Младостки блокове. Налага ми се да сменя бравата на стандартната за жилището врата, която не е сменяна, но се затруднявам да намеря майстор, на когото да му се занимава. Дали някой има подобен опит?

Благодаря предварително!

# 1
Смяната е елементарна. По-трудно е да намериш брава, която първо да има еднакви разстояния между ключалката и отвора за дръжката, после и да покрива дупките за винтовете (едва ли ще има съвсем същата) и накрая да ти харесва. Това ако само дръжката ще сменяш. Ако ще сменяш и механизма пак трябва да се гледат подобни неща. Най-лесно е да се демонтира и с нея по магазините.
Струва ми се, че ключар няма да се навие или ще вземе много пари. Нямаш ли роднина, познат или съсед да го направи за една ракия?  То и ти можеш вероятно.

# 2
Хаха, абе честно казано щеше ми се да го избегна и някой друг да го свърши, ако ще и да е по-скъпо. Но в крайна сметка май така ще стане. Някакви насоки за място? Рядко ми се налага да правя нещо подобно. Mr. Bricolage?

И мерси!

# 3
Aз последно съм ползвала един магазин на "Дондуков", някъде около пресечката с "Раковски".

# 4
Междуцентрието ( разстоянието от отвора за дръжката до патрона ( ключалката ) е 70мм или 90мм.  Дупките за винтовете са също важни. Вземи и винтове с теб, за да пробваш в магазина дали минават през дупките на новата брава. Правят дупките по тесни и болтовете ( винтовете ) не минават.

Бравите са БДС и DIN стандарт- вземи патрон със същия стандарт като на бравата ( ако ще сменяш патрона ). Ako трябва пробвай на място дали ключа мушнат в патрона вади и прибира езика на бравата, за да не се изненадаш неприятно във вас. На мен ми бяха дали БДС брава с DIN  патрон в М. Бриколаж  Smile В Практикер същата работа. Персонала не знае стандарти, взимай от стелажа и тръгвай. После ще се мислиш Smile как да го връщаш

Пиши какво направи Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 21:37 от dsfds

Общи условия

Активация на акаунт