Забременяване месец след раждане?

• 2 638
  • 14
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте момичета! Преди малко направих тест и съм бременна. Това е нещото , което най-много искам на света, има обаче едно голямо НО.... Бях бременна , уж всичко беше наред, в седмия месец се оказа, че бебчето е мъничко на килограми и размери , ходих на пренатална диагностика 2 пъти , имах час и за трети път. До третият път не се стигна , терминът ми беше на 17.07 , но на 24.06 родих. Бебчето не дишаше, включиха я на апарати , уж имаше подобрение, но после последваха епилептични припадъци и на 26.06 си отиде.... Още ми е ужасно трудно, започнах да се съвземам лека-полека. Притеснява ме обаче , че е твърде рано, посъветваха ме в болницата да изчакам 6 месеца. Сега не знам да се радвам ли или не, просто съм ужасно притеснена. Най-вероятно почти няма други подобни случаи, но ще се радвам на някой преживял подобно нещо да сподели. Нямам против и да пишат жени забременели скоро след раждане или аборт. Просто моят случай не знам към къде спада, четох теми , но не мога да преценя коя е удачна. Разбира се ще отида на лекар, но много ме страх, ако ми кажат , че трябва да махна бебчето. Постоянно си мисля, Ами ако пак се случи най-лошото. Не знам какво точно очаквам да ми пишете, знам че много безотговорно да забременея толкова скоро, може би трябва някаква надежда и кураж.

# 1
Не искам да давам напразни надежди, но имам приятелка, която е забременяла по по подобен начин - правят и изкуствено раждане, заради лоши работи и после допълнително са и правили кюретажи. И на следващия месец е бременна. Лекарите са я съветвали да го махне, но тя отказала. И всичко било наред, детето е второ и желано .
Ако при вас нещо такова се е случило може би е чудесно и може би с тези диагностики трябва да се почне по-рано, щом сте имали веднъж проблем. Може би още до 3 месец трябва да се правят изследвания, не съм сигурна, какво точно, но има си лекари за тази цел. Успех ви пожелавам)

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 20:05 от Lanarte

# 2
  • София
Сигурно ли е, че си бременна,а тестът не показва остатъчно чхг?

# 3
  • Бургас
Сигурно ли е, че си бременна,а тестът не показва остатъчно чхг?
След лохиите ми дойде цикъла, като сега вторият месец след раждането закъснява с една седмица и направи тест, който е дигитален и положителен. Мисля, че ще е сигурно като отида на лекар, но смятам  че ЧХГ би трябвало да се е изчистил вече.

Lanarte много благодаря за куража, дано всичко е наред,  бебчето е много желано ☺️

# 4
Изчакай прегледа. До 8 седмици след раждане, теста може да бъде фалшиво положителен.
Ужасно е това което ти се е случило.Но за в бъдеще се пазете. А ако случайно е станало стискай палци всичко да е наред.

# 5
  • Бургас
Случайно е , обмислях поставяне на спирала, просто психически не бях още готова. Просто се надявам всичко да е наред , защото в момента съм ужасно уплашена.

# 6
Ако всичко е наред на този етап, запази го. После ще направиш пренатална диагностика (ако трябва и чрез амниоцентеза, която показва проблеми или липсата им с максимална точност). Не е задължително пак да се развият трагично нещата.
Успех!

# 7
  • София
След лохиите ми дойде цикъла, като сега вторият месец след раждането закъснява с една седмица и направи тест, който е дигитален и положителен.

Идването на цикъла не означава, че чхг е изчезнало напълно. Остатъчно чхг може да има при някои жени с месеци, че и до година след раждане/късен аборт (аз съм си правила умишлено тестове 3-4 месеца след това и съм имала +). Само кръвен тест дава пълна яснота дали има бременност.
Съжалявам за това, което си изживяла и дано следващия път всичко да е леко и успешно!
При бременност не се притеснявай. Първо провери дали всичко е наред и после я карай стъпка по стъпка.
Между първата и втората ми бременност има точно 3 месеца и не съм имала проблем от това.
Важно е да се следиш по-често.

# 8
Нека лекарят да ти обясни рисковете - ако наистина си бременна.
И тогава взимай решение. Няма смисъл на толкова малък интервал да преживяваш два пъти едно и също, това те изтощава ужасно.
Казаха ли ти защо се е получило така през юни? (Много съжалявам!) Защо се е получил този проблем с развитието на бебето, та ако има начин, да се направи нещо и да се намали рискът от такова развитие? Най-малкото, би могла да се засилиш, да се закрепиш, за да имаш сили за следващата бременност.

# 9
Съжалявам за тежката загуба. Съветвам Ви да посетите лекар, защото във Вашата ситуация няма как един домашен тест да се вземе като надежден. Ако няма бременност, дайте си време физически и психически да се възстановите, това е много важно. Не се хвърляйте така в следваща бременност.
В случай, че има бременност, вземете поне 2 отделни мнения на специалисти не само за безопасността на бебето, а и за Вашата. Успех

# 10
Здравейте! Ако сте бременна, значи организмът го може, може да създаде едно нормално, хубаво и здраво бебче, така че се радвайте. След аборт, специалистите препоръчват да се забременява веднага. Приемете, че е заради предишната загуба и се радвайте, не се тревожете. Всичко, при всяка жена, може да се обърка по пътя, няма нищо гарантирано, каквато и да е ситуацията. Не се настройвате, че рискът при вас е огромен, а при другите не, при всички има риск, това е естеството на бременността и раждането. Не си мислете, че е невъзможно да родите здраво дете, защото е възможно и има много такива случаи. Успех ви желая.

# 11
  • Бургас
Много благодаря на всички за отговорите. В Германия съм и в момента моят гинеколог е в отпуска , но тъй като се връща след седмица , а на други места за час , ще отнеме повече реших да изчакам, но естествено до тогава ще се побъркам.
Ако трябва да съм честна се зарадвах , че съм бременна , страх ме е , ако ми кажат че е по-добре да махнем бебето, защото ще се чувствам все едно съм си убила детенцето , по-скоро бих го оставила , а ако нещо се случи ще знам , че така е писано. Помислих и аз , че може теста да не е съвсем сигурен, но го направих ,защото тези дни забелязвам неща , които ми се случваха и при предната бременност . Примерно постоянно ходене до тоалетна, прилошаване докато се возя в автобуса - това най-вече ме наведе на мисълта , понеже всеки ден съм по автобусите по няколко пъти на ден, пътувала съм и няколко пъти с автобус от България до Германия и единствено по време на бременност ми ставаше лошо и то от кратки пътувания. А с бебчето , което почина, така и не разбрах със сигурност причината , до колкото разбрах може би плацентата не е успявала да си върши работата съвсем добре и до бебчето е достигал по-малко кислород и хранителни вещества. Страх ме е обаче , понеже тук прегледите са веднъж в месеца , видеозон се прави 3 пъти за цялата бременност, а фетална морфология и други подобни само ако има усложнения. След 5 тия месец дори не ми мериха кръвното, нито ми вземаха кръв. Не говоря чак толкова добре езика и медицинските термини не са ми много ясни, но прибиране в България за мен не е опция , защото ще се чувствам ужасно , а и мъжът ми не е българин. Много познати и роднини ми обясняваха , че ако съм била в България щяло е по-добре и други подобни, но аз не мисля така, там всякаш всичко е за пари , а отношението по болниците е ужасно. Само се надявам всичко да е наред и някой ден да си имаме здраво бебче , което да гушкаме.

# 12
Първо се успокой, второ: бъди оптимист! Никой няма да ти маха бебето, ако всичко му е наред. И имай по- голямо доверие на немското здравеопазване! Не е идеално, особено в последните години, но е много по- добро от българското, където си само един банкомат.

# 13
Ако си имала действително проблеми с плацентата, това е индикатор за допълнителни изследвания и по-сериозно следене на бременността от описаното от теб. Аз на твое място, ако съм бременна отново, директно се прибирам за всички нужни изследвания и назначаване на терапия, след като там са невъзможни. Нищо няма да му стане на мъжа ти ако си 2 седмици в България. В крайна сметка живота на бебето е на първо място. Обикновено при проблеми с кръвотока, то се репликира и в следваща бременност. За това си има причина и ако наистина не се назначат изследвания си е безхаберие. Аз без да съм имала подобен проблем с бременност едно, минах такъв скрининг и оценка и си е в реда на нещата. Направо е престъпно да разберат отпосле, че бебето не е получавало достатъчно хран. вещества.

# 14
Здравейте като човек преживял подобно на вашата история с първото бебче ви съветвам да се приберете и да пуснете едни генетични изследвания. При мен излязоха мутаций и при втората ми бременност бях на нмх и аспирин. И въпреки всичко пак родих в 36 седмица но този път детето беше добре и сега е почти 4 годишен младеж. Прегледите ми през втората бременност бяха всяка втора седмица и постоянно пускане на всякакви изследвания. Незнам защо сте настроени така за българското здравеопазване при положение че тук ще ви следят адекватно. Това само 3 ехографа на мен като човек с проблемни бременности ама изобщо не ми звучи добре най малкото всеки месец ще ви мерят и кръвно и вас ще знаете и бебето как се развива. Фетални те морфология също. Помислете си ако се окаже че сте бременна а и да не сте си направете задължително генетичните.

Общи условия

Активация на акаунт