Какво ще купя отново - 9

• 81 723
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Сърбиянка са много хубави, имат и пълозърнести, но за съжаление ни вдигат адски киселини и спрях да ги купувам.

# 661
Фрау, аз взех същите кори от Метро за Н.Г. и не ми харесаха.  Имаше много нишесте по тях и не бяха много фини. На София мел бях взела от Билла за Коледа, разкошна баклава се получи. Много тънки, ефирни и без нишесте по тях.
По темата за лютеницата според нашия вкус Филикон е за другата тема. Велика и айвара на родна стряха ни харесват.

# 662
По препоръка от темата за новогодишната баница взех корите на София мел. Прекрасни бяха, меки, фини, еластични и се получи разкошна баница.
Досега купувах предимно на Родна стряха, но определено София мел си заслужават парите.
Масово корите са с царевично нишесте, може и то да дразни.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:56 от Дидичка

# 663
  • София
Аз никъде не съм виждала корите на София мел. Нито в Била, Кауфланд, Фантастико.

# 664
  • Пеликания
В Кауфланд ги има. И аз взех по препоръка. Наистина са хубави, тънки и фини.

# 665
  • Свети Влас
И на мен ми харесаха корите за баница на София Мел. Стана чудна баницата на мама с тях.

# 666
shtipalkata, не съм гледала съставките. Гледам да ми е вкусна лютеницата. Ако търсим  под воля теле, то не трябва нищо да ядем Simple Smile
Върл фен на Олинеза едросмляна бях. Върл фен да не давам пари за лютеница бях. Най-евтината и толкова. След Олинеза опитах двете едросмлени на Траки, след тях и Лидълските. Никога не съм харесвала Дерони. Обаче един ден Великата беше намалена в Била и си казах, я чакай да видя какво толкова я хвалят и защо толкова скъпа. Еми на консистенция и вкус ми беше странна в началото - по-гъста, няма сос, усещат се чушките. Обаче, това е единствената лютеница, която не прави киселини. Мога да ям колкото си искам от нея и нямам проблем със стомаха после. Така че въобще не мога да я сравня с останалите, защото и на вкус е добра, като истинска домашна едросмляна. А останалите са "киселяци".

# 667
  • Свети Влас
Всеки организъм е различен, на един не му понася, на друг му понася. Така че нека всеки прецени сам за себе си, какво да яде без да мисли. Все пак "един живот живеем, днес сме тук, утре няма да ни има".
Например на мен ми харесва тази лютеница:

А на тази фирма този буркан е много вкусен. Казват, че и лютеницата им е хубава, аз съм пробвала боба много е вкусен. Доста са скъпи обаче.

Ето и състава на бобената салата- https://bulgarianfood.co.uk/index.php/product/271045/%D1%85%D0%B … y-560-%D0%B3.html

# 668
Нищо не казвате за насипните лютеници? Те би трябвало поне да са естествени... Струва ми се,че слагат с една идея повече захар в тях... Имам предвид Билла...

# 669
Не купувам нещо подобно, след като не мога да му видя годността + не ми се плаща кутийка. Simple Smile

# 670
Корите на София мел са разкошни, но  явно ги популяризирахме много и затова понякога бързо се изчерпват. В Бургас ги купувам от Била и Кауфланд

# 671
Преди доста години купувахме насипна на Олинеза от кварталния супермаркет. Докато един ден майка ми получи адски киселини. По-късно четох етикета, имаше царевично нишесте. Вероятно са променили рецептата. Сега масово се влага, особено в по-евтините лютеници.

Аз обаче продължих да упорствам с Олинеза, докато не сдъвках един камък, който не знам как не ми счупи някой зъб и от няколко години тази марка ми е в другата тема.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:19 от Дидичка

# 672
Ама в оригиналната рецепта на лютеницата от соца (онази с хорото) се слага нишесте. Царевично или картофено беше... Без нишесте няма да се получи точно лютеница,а нещо като салца...

# 673
Вече няма сила, която да ме накара да купя насипна лютеница. Дори бях споделила преди време из темите. За обяд в офиса си бях взела малка кутийка насипна лютеница от щанд и о, Боже, такива киселини получих, че имах чувството, че ще умра, а дори не доядох малкото количество, което бях купила. От две-три хапки ме накъса стомаха, не искам да си представям, ако бях изяла цялото количество, което беше около 100гр., какво щеше да е. Странно ми се стори, защото от буркан не съм имала такива стомашни дискомфорти.

Deaf, то тези стандарти са за масовото производство, по бързо сгъстяване, минимум занимавка. Чудесна лютеница става и без нишесте, и без доматено пюре, което също е бъкано с нишесте,
но си иска хамалогия, варене и т.н.

# 674
Получава се прекрасна лютеница без нишесте. Печеш, белиш, мелиш и изваряваш докато течността се изпари и остане на мазнина. Изпробвано лично, в годините на соца.
Само че нишестето е къде-къде по-евтино от чушки, домати и патладжани, затова го влагат за добър ден.
В Родна стряха, например, няма нишесте и не е салца.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:57 от Дидичка

Общи условия

Активация на акаунт