Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 22 910
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, доста четох в темата, но в зависимост от това къде сте отседнали има доста варианти за пътуване. 
В Неапол ще сме отседнали близо до спирка Университа и Гугъл ми дава вариант за пътуване до Помпей с автобус Сита номер 5000 от спирка до близкото пристанище. Някой ползвал ли е този вариант? Къде се купуват билети за тези автобуси?
Ще пътуваме края на май, ако има значение.

# 391
Свалете си приложението Unico, там има билети за градските и извънградските превози.
А иначе, ако имате вариант за автобус от Централната им гара ("Гарибалди"), бих препоръчала да отидете натам, за да имате избор между автобус и влак. Влакът е много удобен (но мръсен и стар), има на всеки час, около 40 мин. се пътува до Помпей. Но нека се включат и други.

Здравейте, доста четох в темата, но в зависимост от това къде сте отседнали има доста варианти за пътуване.  
В Неапол ще сме отседнали близо до спирка Университа и Гугъл ми дава вариант за пътуване до Помпей с автобус Сита номер 5000 от спирка до близкото пристанище. Някой ползвал ли е този вариант? Къде се купуват билети за тези автобуси?

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 09:35 от anmasu

# 392
  • София
Не мога да кажа, че влаковете, с които пътувахме ние са били мръсни, особено в сравнение с отвратителното БДЖ.

# 393
О, ние и на отиване, и на връщане от Соренто пътувахме с по-гадни и стари и от нашите влакове, не знам като как е възможно, но факт. Майтапехме се, че даже и за България не стават да ги наследим. Има различни компании/линии, към Салерно бяхме със страхотен влак, но към Соренто бяхме май с Vesuviana.
Не мога да кажа, че влаковете, с които пътувахме ние са били мръсни, особено в сравнение с отвратителното БДЖ.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 23:51 от anmasu

# 394
  • София
Така е, линията към Помпей / Соренто се оперира от локален оператор и нито се слави с чистота, нито с условия като цяло. Нивото си в буквално БДЖ, уви.

# 395
  • София
Значи сме имали късмет. 😂

# 396

Билети за тези автобуси се купуват или от бара, който е на самата спирка, или от  служител , който обикаля из паркинга с отразителна жилетка.
 Пътували сме с автобуси Sita ,не до Помпей, а до Амалфи, но спирката е същата. То е подобие на малка автогара, тъй като е начална спирка. Паркинг с няколко автобуса.

# 397
Въпреки че Circumvesuviana си е като БДЖ спрямо другите регионални влакове, които съм ползвала в Италия,  като че ли ги предпочитам пред автобусите в този район. А и просто влаковете са стари, тип мотриси за малки разстояния, не са нещо супер страшно. Но движението по пътищата там ужасно и аз лично там предпочитам влак. Като цяло обичам да обикалям с влак из Италия. 🚅

# 398
Здравейте, от Капри до Анакапри откъде се хващаше автобусчето?

# 399
Ние пътувахме с влак до Помпей и от прочетеното тук очаквах някаква гробница, но останах приятно изненадана, защото влака си беше съвсем приличен. Личеше си, че е стар, но беше чисто и удобно. Отвън мотрисите бяха изрисувани с графити, част от прозорците също и сядайки не виждах гледката навън, но си намерих прозорец, който не беше толкова изрисуван и се наслаждавах на гледката през целия път.

# 400
Здравейте, някой може ли да ми препоръча хотел или еърбнб в Неапол ? Ако си е запазил координатите на някой, бих искала да е в по-централната част, тъй като ще обикаляме много, а на следвашите дни ще се опитаме да отидем до Позитано, Соренто и тн с корабче или влак ?
Благодаря

# 401
Здравейте
Относно ARTECARD само дигитална ли е? Чета ,че приложението прави доста порблеми и сякаш ми се иска да е тип пластика или нещо подобно.Виждам че имат пунк за продажба в района на централната им жп гара и се чудя да си я купя 3 дневната онлайн или да търся на друг носител,ако въобще съществува такъв де.Моля някой запознат да ми даде насоки.Благодаря!

# 402
Здравейте, някой може ли да ми препоръча хотел или еърбнб в Неапол ? Ако си е запазил координатите на някой, бих искала да е в по-централната част, тъй като ще обикаляме много, а на следвашите дни ще се опитаме да отидем до Позитано, Соренто и тн с корабче или влак ?
Благодаря
Ние се върнахме в началото на април от Неапол и с мъжа ми мечтаем за следващото посещение. Бяхме 5 нощувки в Napoliamo guest house и сме изключително доволни. Рейтинга в букинг е 9.8 и тази висока оценка е напълно заслужена. Чисто е, артистично, модерно обзаведено, в центъра, до спирка на метрото и близо до пристанището.
Обикаляхме пеша привечер, а домакина ни даде карта на града с отбелязани места за хранене и други обекти. Цъкнете в гугъл и букинг и проверете отзивите.
Закуската е включена в цената и е в библиотеката.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 09:55 от Ekа

# 403
  • ВАРНА
Здравейте. Попитах в темата за Бари,но тъй като пътуването ни е съчетано с Неапол питам и тук. Какво бихте препоръчали да се пробва като храна и напитки. Благодаря предварително!

# 404

Иначе от летището до хотела в Неапол взимаме винаги такси, винаги сме поне  трима и придвижването с автобус не излиза кой знае колко по-евтино.

А колко горе долу излиза таксито от летището до исорическата част на Града , чета, че има фиксирани цени, а цвят на такситата, с които трябв ада се предвижваме има ли ?

Общи условия

Активация на акаунт