Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 372
  • 588
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Отивам за трети път до Неапол. Да ми препоръчате как да отида до Везувий или да ползвам фирма, без да се ходи до Помпей (вече 2 пъти ходя)

# 571
Не съм ходила на Piazza Dante, нито пък метро Данте.
 Попитах къде са точно боклуците   и бездомниците, които са напрегнали съфорумката до такава степен,че не препоръчва да се спи в Неапол.
 Не съм съгласна да се дават съвети на хора, които не са посещавали града,  да го използват само за транзитно преминаване.
 Има зони,в които не бива да се ходи и зони , които не са по-мръсни, още по-малко пък опасни от всеки друг европейски град.
 Показвам снимки от  тази събота.

Скрит текст:
i]

И пак повтарям- сравнявам със София. На Витошка кошовете са по-препълнени и има повече боклуци по земята.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 20:07 от Mirella27

# 572
Е, как да няма? Виж улицата колко е осеяна от боклуци.

# 573
Може би избирателно обръщате внимание на написаното от мен.
 Отказвам се да продължавам тази  дискусия, и  без това достатъчно разводних темата.
 Оставям тук снимките - всеки да си прецени според собствените   разбирания, сравнения с други градове и т.н.. Simple Smile
 Конкретното изречение , което ме подтикна да повдигна отново въпроса беше, че заради мръсотията, миризмата и бездомниците не се препоръчва  нощувка в Наполи.  Това е.

# 574
Имам питане за Капри - дали да купя билетите за ферито на място сутринта в Соренто и за връщането също на място следобеда от Капри, тъй като не мога да преценя колко време ще ми отнемат обиколките? Пътуваме следващата седмица на 1 октомври.

# 575
Феритата бяха пълни през лятото, сега може би няма да е същото. Аз взех билетите онлайн предния ден, но само в едната посока. Относно връщане държа на някаква гъвкавост. В Позитано стояхме по-малко от час и хванахме ферито обратно. Ако имах билети, трябваше да се съобразя с тях или да търся подмяна на часа.

# 576
Имам питане за Капри - дали да купя билетите за ферито на място сутринта в Соренто и за връщането също на място следобеда от Капри, тъй като не мога да преценя колко време ще ми отнемат обиколките? Пътуваме следващата седмица на 1 октомври.

Това лято като бяхме на крайбрежието, в продължение на 3 дни нямаше ферита от Амалфи до Капри, заради лошото време и вълнение. При феритата, които тръгват от Соренто времето може и да няма значение, но е хубаво да се поинтересуваш. Иначе - купи двупосочни билети сутринта преди заминаване, сега няма такава талпа като през лятото. За 1 ден в Капри може да видиш градината на Август и да се качиш на лифта, евентуално шопинг, за друго едва ли ще имаш време. Имай предвид, че часовете за връщане не се спазват, на бутката ще ти кажат, че щом си купил билет за 18:00 часа, трябва да вземеш това фери, но всъщност това масово не се спазва и хора с билети за по ранни часове ще се качват. Казвам ти го в случай, че има повече народ в Капри.

# 577
Миналия уикенд имаше страшно много хора по линията Амалфи- Позитано- Неапол.
 Въпреки всичко ,аз никога не купувам билети  предварително .
 От Капри специално проверявам в колко е последния ферибот и не оставаме за него, отиваме за предпоследния, да имаме вариант все пак, ако нещо се обърка. Но до сега не сме имали критични ситуации.

# 578

Ние отидохме на пристанището предишния ден, преди да ходим на Капри, за да питаме и видим от къде отплават корабите и дали може да се купува на самия ден билет и тн.
Поне, през лятото можеше. Има поне 3-4 различни компании кораби и в различни часове. Ние хванахме един в 10ч, за да можем да се насладим целия ден на Капри.
За октомври не знам как стоят нещата, но внимавайте и с вълнението и бурите, тъй като при вълнение мисля, че анулират пътуването.

# 579
Ако се клати морето спират лодките.
Анакапри също си заслужава.

# 580
Може би избирателно обръщате внимание на написаното от мен.
 Отказвам се да продължавам тази  дискусия, и  без това достатъчно разводних темата.
 Оставям тук снимките - всеки да си прецени според собствените   разбирания, сравнения с други градове и т.н.. Simple Smile
 Конкретното изречение , което ме подтикна да повдигна отново въпроса беше, че заради мръсотията, миризмата и бездомниците не се препоръчва  нощувка в Наполи.  Това е.

Въпрос на вкус...Аз изказах моето мнение. Мръсотията ми дойде в повече. На мене ми беше неприятно. Направила съм две снимки и това не беше изключение, а беше почти навсякъде.

Градът е наистина красив и има атмосфера, но аз лично не бих се върнала, освен транзитно Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 12:07 от Gerit0

# 581

Въпрос на вкус...Аз изказах моето мнение. Мръсотията ми дойде в повече. На мене ми беше неприятно. Направила съм две снимки и това не беше изключение, а беше почти навсякъде.

Градът е наистина красив и има атмосфера, но аз лично не бих се върнала, освен транзитно Simple Smile
[/quote]

Аз съм на абсолютно същото мнение като вашето. И аз съм направила снимки, мърсотията е покъртителна. Но, има едно НО, ако човек се абстрахира е ок. Бих се върнала в Неапол, само, че този път ще съм потготвена за мизерията и бих изкарала малко повечко по Амалфийското крайбрежие. Никога няма да забравя Лимонените градини в тази област и съм силно впечатлена от тях.

# 582
Хайде стига вече с тази мръсотия, не разбрахте ли, че доста хора харесват Неапол ВЪПРЕКИ нея.

# 583
Утре искате ли да ви пусна снимки от 2 улици на 'престижен' столичен квартал с цени на имотите между 3 500 и 4 000 евро? По едната дори вървят тролеи...
А като се прибирам от работа, мога да пусна и от Красна поляна.
Неапол ще ви се стори раят на чистотата!

# 584
Ако темата е 'Софийски етюди', пусни 😅 ама никой не сравнява София или кой да е български град с Наполи. И не се дразнете,  повечето хора (включително аз) твърдим, че въпреки мръсотията, Наполи си заслужава посещението/та
Аз бих се върнала отново там 🫶

Общи условия

Активация на акаунт