Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 113
  • 596
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Според Гугъл последният влак от Неапол към Соренто е в 22:11 от Порта Нолана.
Директен автобус от летището излиза последен в 19.30 часа.

# 61
Благодаря, RebelHeart! Моите проучвания стигнаха до долу горе същата задънена улица. Остава варианта или да нощуваме в Неапол и да се преместим в Соренто на следващия ден или евентуално наем на кола.

Редактирам се с допълнителни въпроси. Ще имам 5 пълни дена там като за момента съм отбелязала Path of the Gods, Помпей и Везувий, Амалфи, Позитано, Равело и Капри и Анакапри с нощувки в Соренто. За момента се чудя дали програмата е много оптимистична и дали ще можем да вмъкнем всичко, също така дали за първите 2 трябва да заделим по цели дни?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 15:58 от busteeeed

# 62
  • Вестерос
Остров Капри е един ден, Амалфи и Равело втори ден,трети ден за Помпей и Везувий, Позитано може един ден, даже половин. И петия ден е пътя на Боговете

# 63
Благодаря, Тифани! Нещо такова си представях и аз. Hug

Не знам дали е обсъждано, но попаднах на официалния сайт на стачките за градския транспорт в Италия, като сега на 20ти септември има обявена национална стачка, ако някой е там в момента е хубаво да го предвиди. Има и датите за бъдещи планирани стачки.

https://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi

Italy: Nationwide public transport strike
Public transport passengers in Italy may face delays and cancellations on 20 September as a 24-hour strike takes place.
Staff at bus, tram and commuter train operators around the country plan to walk out over pay and working conditions.

# 64
Здравейте! След няколко дни заминаваме за Неапол. 7 нощувки. Въпросът ми е за Artecard Campania, включва ли Вила Руфоло? И означава ли че можем неограничено да ползваме метро и градски транспорт в Неапол както и влакове в този 7 дневен срок? И още едно питане Circumvesuviana линията, до кои градове от Неапол ползвате? Соренто, Салерно, Помпей, Амалфи, Позитано? Благодаря предварително:)

# 65
  • Вестерос
Влаковете са до Соренто и от там до Позитано и Амалфи с автобус. До Помпей също с влак се ходи. До Салерно също.Не знам обаче дали са този, който сочиш, тъй като не съм го ползвала.

# 66
А дали с Artecard важи директно влизане в Помпей, както с предплатените билети или си се чака на опашка?

# 67
  • Milano
Прочетете сайта и ще ви стане ясно.
Транспорт в 7 дневната карта не е включен, не всичко в Помпей е включено и т.н.

# 68
Не можах да се ориентирам кой е официалния сайт на Помпей за закупуване на билети онлайн. Трябват ли ми по принцип билети онлайн или бързо вървят опашките на входа. Ще ходя началото на октомври. Другият ми въпрос е мога ли да вляза с ръчен багаж раница 40х30х20 см.

# 69
  • Вестерос
Доколкото бях чела доста си купуват на място билети.

# 70
Ние си взехме билети на място в Помпей и то на касата на самия комплекс, а не на гарата, където всички се юрват като слязат от влака. С Аrtecard бяхме на отделна опашка, но и тя не беше малка и все пак минахме бързо, около 5-10 минути макс. Според мен извън сезона не са толкова проблем опашките. Входът с artecard за Помпей включва само базовия билет, другите вили се заплащат допълнително, като може и стигайки до определената част от комплекса, която не е включена, да го платите на място (има ограждения преди допълнителните вили и човек, който проверява билетите или пък ви таксува) и така пак можете да влезете ако сте си променили решението след закупуването на билета.
В Аrtecard Campania за 3 дни е включен транспорт в града и със Circumvesuviana, но в 7-дневната не. Вила Руфало е сред обектите, включени в картата, но има разни условия. Ето да видите:
https://www.campaniartecard.it/tour-item/circuito-ravello-comple … a-rufolo/?lang=en

# 71
За Помпей билет за града-музей взехме през юни направо при влизане. Бяхме на вратата и чакахме да отворят. Беше началото на юни и имаше големи опашки и хора с принтирани билети. Но минахме сраавнително бързо. Бях изненадана, че се плащаше само и единствено кеш.

# 72
Здравейте, предстои ни другата седмица пътуване до Неапол.Бях запазила нощувки в Соренто, но са ни анулирали резервацията и почти вече няма опции за настаняване там.Колебая се къде да запазя нощувки - Неапол или Салерно.Разбрах, че Неапол - Салерно се ходи с влак и от там също като от Соренто може да се купи one day ticket за Амалфи, Позитано, Равело... На коя жп гара спира влака от Неапол и дали е близо до мястото от където се купува този билет? От там може да се хване и фери до Капри, а дали може да се хване и от Неапол?Малко ми е каша в глвата, понеже преди няколко дена и беше сватбата и малко всичко в последния момент се случчва с организацията и ше съм благодарна, ако някой ми помогне с тези въпроси...Имаме 3 нощувки - 4 пълни дни.Искаме да видим Неапол, Амалфитана и Капри -  за друго едвали ще имаме време..
Благодаря!

# 73
  • Вестерос
Oт Неапол с ферибот може да стигнете до Капри, Позитано и Амалфи. До Равело се ходи от Амалфи с автобус. От Неапол то Позитано се ходи и с влак до Соренто и автобус до Позитано от Соренто. Може да си наемете и частен шофьор.

# 74
Бих ви препоръчала също да погледнете варианти за настаняване районите на Sant'Agnello и Piano di Sorento. Разстоянието до Соренто е пешеходно (20-30мин) или на 1 спирка до града с влак, според моето проучване.

Общи условия

Активация на акаунт