Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 35 589
  • 615
  •   2
Отговори
# 600
Гусинка, аз мисля, че един ден на Иския без нощувка е страшно малко. Ние имахме 4 нощувки и не ни стигнаха. Островът е прекрасен!

Напълно съм съгласна с теб, Миленка. За съжаление, както си мислех, че имаме много време (цели 11 нощувки) толкова повече чета и се полакомявам да видим и още и още. И включвах и нови градчета, които за съжаление ни изядоха времето за Наполи, на който ми се искаше да обърнем повече внимание. За Иския съм планувала само спа ден, без разходки(грехота е, но ми се искаше да е този ден изцяло свободен). Прочида също много исках да видим. И Капри също. Сякаш трите острова ще останат за следващо ходене.

# 601
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Неапол за 4 нощувки. Идеята ни е да вземем коли под наем или бус, доста хора сме, и да наемем някъде извън Неапол къща, която ще ни бъде отправна точка. Планираме да видим Везувий, Помпей, Салерно, Соренто. Моля за мнения как да организираме маршрута. Неапол ще го оставим за разглеждаме последния ден, вечерта сме с късен полет.
Благодаря!

# 602
Здравейте,
Може ли да ме насочите къде е хубаво да търся място за настаняване в Неапол?

Колко дни са минимум необходими за града?

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:51 от Ranella

# 603
  • Вестерос
Два цели според мен са достатъчни. За настаняване да не е около гарата и около катедралата с кръвта на св. Януарий.

# 604
Благодаря!
Започвам да събирам информация.

# 605
Ranella, препоръчвам Ви да спите в някой от хубавите райони, защото ние спахме близо до Ботаническа-та градина, което не се водеше гадно място и пак си беше гадно, без да е опасно, просто мръсно и неугледно.  В темата се споменават квартал "Вомеро" (май така беше) и други хубави квартали и места, които не помня, но ги има в темата. Ние бяхме за 4 нощувки, ако не валеше толкова много, щяхме да обиколим значително повече. Но пак си е малко - може би и за Неапол са недостатъчни, но да речем - 1-2 дни Неапол, поне 2 дни за Амалфийско крайбрежие, поне ден за Капри (изобщо не успяхме да стигнем до него Sad ). Проучете си добре вариантите за транспорт, защото аз не съм била на място с по-зле организиран обществен транспорт - изгубихме повече от 8 часа сумарно (кажи-речи, един цял ден) в чакане на някакъв автобус (градски и междуградкси), влаковете са си супер.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 21:37 от anmasu

# 606
Ще пиша моя опит. Втория път спахме в този хотел https://www.grandhoteleuropa.com/en/where-to-sleep-in-naples/room-with-loft?_gl=1*msn1t4*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIpuKcma3KkQMV0J9aBR36FBKuEAAYASAAEgJ3-_D_BwE&gbraid=0AAAAAow7Rm3VNi6U077YioPLHDDBO4Om1
Интересни асансьори. Мозайки, коридори. Вътре се чувствахме абсолютно сигурни. Синът забрави чантичка в ресторанта, след 20 минути беше дадена на рецепцията.
Баш на гарата  си е. Бяхме група, имахме солидно мъжко присъствие. През деня по никакъв начин не сме се чувствали заплашени, много удобно за Помпей итн. В лофта беше много интересно. От хотела купихме и пакет фери от/до Капри, ваучер за ресторант по избор на  острова и някакви билети за транспорта на острова и нещо други включено беше. Всичко с едни квитанции, само кеш плащане, но беше без грешка. Сметнах, че имаше около 20% намаление тотално. Включително и обядът в ресторанта на Капри.
То и като отидохме в Помпей без предварително купени билети, касите приемаха само кеш за античния град. Странно ми беше.

# 607
Здравейте! Импулсивно запазихме билети за Неапол през февруари, но ми е малко трудно да се ориентирам от цялата информация в интернет и предпочитам тук ако някой има поглед от първа ръка - кои добри квартали са по-близо до Viale Kennedy (мъжът ми ще бяга маратон и затова търсим нещо по-близо за нощувки)? И как е градският им транспорт/метро - надеждни ли са? Метрото толкова претъпкано и пълно с крадци ли е, колкото в Рим?

# 608
Писах преди няколко поста - автобусният градски и междуградски транспорт е ужас. С метро не можахме да се придвижваме, защото стачкуваха. Влаковете са надеждни. В автобус на градския транспорт ми откраднаха телефона. Купувахме си билети от приложението Unico Campania - много удобно.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 23:11 от anmasu

# 609
На 1 януари кацаме в Неапол и се чудим къде да мръднем в дните до 5 януари когато се връщаме.
Иския заслужава ли си за ден?
То не се знае и дали ще има фери, че ако се клати морето са офлайн.
Един от дните ще сме в Салерно за да видим пропуснатата много хубава църква

# 610
  • София
Здравейте, можете ли да препоръчате сайтове за билети за футболни мачове в Неапол?
Излизат ми различни, но не знам кои са читави.

# 611
  • Milano
Минавате през официалният им сайт и виждате, че продават през Тикетуан:

https://sscnapoli.ticketone.it/catalog

Или отваряте директно Тикетуан:

https://www.ticketone.it/eventseries/1492532

# 612
saviour,Ако сте в централната част не ви е нужен градски транспорт.Имам наблюдения за метрото- сравнително нови са метростанциите,много по-спокойно е от Милано/по мое мнение не е кримално,имайте предвид,че Неапол е голям студентски град с университети поради,което пътуват доста млади хора/.И все пак пазете се от крадци.
Има 2 метростанции ,които са си направо произведения на изкуството-Chiaia и Toledo.

# 613
  • София
Минавате през официалният им сайт и виждате, че продават през Тикетуан:
https://sscnapoli.ticketone.it/catalog
Или отваряте директно Тикетуан:
https://www.ticketone.it/eventseries/1492532
Трябва ми мач на 01.02., но не го виждам нито в официалния сайт, нито в ticketone. Видях го в други сайтове - Неапол-Фиорентина.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 00:25 от петъчно

# 614
  • Milano
Наполи - Фиорентина е на 31/01/26 от 18ч.
Сайтовете за secondary ticketing не са си осъвременили информацията.

Щом не продава официалният сайт значи още не са пуснати билетите.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 08:49 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт