Кумуване

• 778
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! През пролетта на 2025г. с половинката ми ще кумуваме на близки за нас приятели. Интересуват ме идеи за подаръци от нас към младоженците. Ще поемем основните неща, които по традиция се поемат от кумовете- букета, булото, сватбените чаши, ще им организираме моминското и ергенското парти и тн, но искам да им подарим нещо хубаво и за спомен, и за изненада. Клоним към почивка и най-вероятно това ще е основният ни подарък, но по време на самата сватба искаме да ги изненадаме с нещо и имаме идея за заря, дрон шоу, фолклорен поздрав или нещо подобно, но все ми се иска да не е банално, но то няма много опции. Така, че се надявам да получа някакви готини идеи, които сте виждали по сватби и са ви останали в главата! Благодаря предварително за идеите!

# 1
  • Melmak
Здравейте! Подобен тип изненада като фолклорен танц, огнено шоу са доста банални вече. Има значение и къде е сватбата и какъв стил е. И дали младоженците обичат изненади.

Като булка, която се омъжва следващия месец мога да кажа, че съзнателно се отказахме от подобни програми на нашето тържество.

# 2
И аз смятам, че са банални, още повече, че според мен се губи изключително много време от това гостите да излязат и влязат отново в ресторанта за една заря или каквото и да е. Сватбата ще е типично традиционна българска сватба, младоженците са веселяци. Аз самата се занимавам с народни танци и затова го обмисляхме това нещо с такъв поздрав, но знам колко време изяжда от общите танци и забавление с гостите. Ще има и кумова реч, кумска ръченица, посрещане на гостите с питата и всички тези традиции, които също отнемат време. Главно имам нужда от помощ за това какво да им подарим. И също така се интересувам за моминското парти, кое е добре да бъде поето от кумата и да дадете идеи за място на провеждане без значение от местоположението.
Здравейте! Подобен тип изненада като фолклорен танц, огнено шоу са доста банални вече. Има значение и къде е сватбата и какъв стил е. И дали младоженците обичат изненади.

Като булка, която се омъжва следващия месец мога да кажа, че съзнателно се отказахме от подобни програми на нашето тържество.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 08:29 от iliana856

# 3
  • Melmak
Според мен почивка е мега як подарък. Взели сте достатъчно други неща - воал, букет, чаши, ергенско и моминско. Това са много неща, и разходи, и внимание, и организация.

Аз лично не исках да товаря моята кума и не съм очаквала да взима нито букет, нито воал, нито чаши. Като цяло аз съм си такава. Щв организира момиско, кумът - ергенско. И според мен това е напълно достатъчно. Вие много неща сте направили, почивката е мега як подарък. Не мисля, че има нужда от още.

Може да питаш булката ако иска нещо да помогнеш с организацията, подаръците за гости и тн.

А иначе всички тези игри, заря, фолклорни ансамбли, танци и гост-изпълнители наистина изяждат много време. Зависи си от младоженците и самата сватба, но стандартно една сватба е 5 ч от влизането на младоженците в ресторанта.

Ако приемем, че влизат в 19:00, сватбата ще е до към 00:00 ч. След това се начислява овъртайм на диджей, на ресторанта.

# 4
Според мен почивка е мега як подарък. Взели сте достатъчно други неща - воал, букет, чаши, ергенско и моминско. Това са много неща, и разходи, и внимание, и организация.

Аз лично не исках да товаря моята кума и не съм очаквала да взима нито букет, нито воал, нито чаши. Като цяло аз съм си такава. Щв организира момиско, кумът - ергенско. И според мен това е напълно достатъчно. Вие много неща сте направили, почивката е мега як подарък. Не мисля, че има нужда от още.

Може да питаш булката ако иска нещо да помогнеш с организацията, подаръците за гости и тн.

А иначе всички тези игри, заря, фолклорни ансамбли, танци и гост-изпълнители наистина изяждат много време. Зависи си от младоженците и самата сватба, но стандартно една сватба е 5 ч от влизането на младоженците в ресторанта.

Ако приемем, че влизат в 19:00, сватбата ще е до към 00:00 ч. След това се начислява овъртайм на диджей, на ресторанта.

По принцип и младоженците не искат да ни товарят нас, споделят ни всичко по сватбата чисто емоционално и за съвет, но са ни много близки и искаме да ги зарадваме, и се вълнуваме все едно сватбата е утре.😄  Така, че най-вероятно ще си остане почивката като подарък, хем да им е за спомен.

# 5
Фолклорният поздрав ми се вижда много удачно измислено, още повече, щом ти се занимаваш с народни танци.
Не съм била на сватба, на ноято хората да не са се радвали на фолклорните изпълнения. Няма как да е банално.

# 6
  • София
Поздравът с фолклорен танц ми звучи приятно на мен.
Достатъчно неща поемате и може и без голяма изненада, но кратка почивка някъде винаги е добра идея. Може да им подарите един съвместен уикенд на двете семейства на приятно място по вкуса на всички вас (дали басейн, дали спа, дали горска къща за гости - предполагам, че имате съвпадащи вкусове и ще измислите нещо).

# 7
  • София/Севлиево
И на мен ми харесва това с фолклорния поздрав(на брат ми на сватбата имаше цели 2 такива и не продължиха повече от 10-15 минути едното)...

# 8
  • SF
Поканете любимия им български изпълнител или група да изпее 5 песни.

За моминското парти: всички приятелки и кумата, която е основен организатор, поемат всички разходи на булката. На нея само й казвате кога ще бъде моминското й парти, за да си го освободи като време и я каните. Може и с картичка. Украса, подаръци, изненади, сметката, всичко си го делите помежду си.
От друга страна, тя сигурно пък тайно от вас ще ви направи подаръци за спомен. Възможно е и тя да пусне паралелна тема в бг мама с въпрос: едикога-си е моминското ми парти. Не знам къде е, но искам да изненадам момичетата с подаръци или с някакво изживяване.
Напоследък повечето момински партита се правят или в чужбина, или тук на морето. Колко да е разточително, зависи от бройката на момичетата и какви изненади могат да си позволят. 15 човека могат да си позволят да поемат по-голяма сума и има смисъл да се наеме парти бус или салона на някое заведение, но пък много трудно се организират за пътуване, защото трябва отпуски, семействата да са на разположение да гледат деца и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт