YT kids (само за родители, позволяващи екранно време)

• 938
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!
Майка съм на почти 3 годишно момиче и наскоро изтеглих "Ютуб кидс", понеже ми омръзна малката да гледа рийловете (shorts) на обикновения Ютуб, които няма как да се забранят/махнат, а има откровени тъпотии!
Та въпросът ми е: За какви канали сте се абонирали и какво гледат вашите момичета? Какви са ви настройките? Ползвате ли таймера? За сега съм я абонирала за "Маргаритка", "Маша и мечокът", "Блуи", "Пес патрул", "Пепа" (въпреки че не я харесвам хич), "Диана и братята ѝ Grinning" Освен това, когато се абонирам да речем за "Маша и мечокът", защо не ми се появяват клипчета от него канал, (заедно с тези от другите абонаменти) а пак някакви случайни?

Моля, нека в темата пишат хора, които позволяват на децата си да гледат YT kids! Знам за вредата от екранното време!

# 1
Ще спомена само, че от всички съвременни детски епизоди - всъщност само тези, които съм гледала, а те са много малко - единствено одобрявам Франклин.
Аз позволявам много рядко екрани, но ако се случи гледам да пускам от неговите епизоди. За канали и други предавания не съм компетентна, но това поне има някакви поуки.
P. S.: "Знам за вредата, но..." е израз, отразяващ едновременно лекомислие и арогантност.

# 2
  • Пловдив
Оставила съм го да си гледа каквото реши в рамките на възрастовото ограничение и се надявам на филтъра на канала. 6-годишен. Много лоша майка съм, ужас. Wink
Кака му е на почти 10, за нея същото, но на телефон, докато малкият има таблет.

# 3
  • София/Севлиево
Моят не гледа почти никакви филмчета (не е забранено, просто той няма интерес).Предпочита кратки клипчета на водни пързалки,метални колички, топчета, които се пускат по писта, хамстери,обикалящи в лабиринт.
Харесва дълги анимации(засега е гледал Ледена епоха 1 и Кунг фу панда 1),също един сериал с т.нар.Шантави рисунки и приказки, които гледат с баща му понякога вечер преди лягане.

# 4
  • Пловдив
Моят по едно време гледаше клипове как някакви играят игри от сорта на Майнкрафт.
Животинки гледа, ако аз му пусна.

# 5
Моето е изгледало почти всичко образователно и развлекателно (топчета, бои, хамстери в лабиринт, детски приказки, коли, от серийните:
Sunny Bunnies, Greezy & the Lemmings, Sergeant Cooper the Police car (каналът е Coilbook TM), Маша и мечока, Tayo the little bus, Peppa Pig, Titipo Titipo the little train, и като стигнахме до Minecraft и разните му подобни с черти като човечета и Among us, започнах да наблюдавам едно голямо затъпяване на детето ми.
От тогава насам, не му давам телефона и екранно време. От както не му давам екранно време, по цял ден е навън с приятелите и научава простотии от тях.
Така че няма угодия. Simple Smile

Заради тия клипчета на как играят Майнкрафт и пр. детето ми стана хиперактивно. Такива не давайте на децата да гледат. За сметка на това благодарение на серийните и образователните детски знае да говори на английски перфектно.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 19:33 от amy_nka

# 6
Моя след 4 дни става на 2 г.
Гледа предимно маша и светкавицата мъкуйн и всякакви други превозни средства .
Не сме абониратни за ютуб кидс ,защото предпочитам да гледа на телевизора за да не гледа толкова от близо на телефона . На телефона пускам обикновенния ютуб, когато се храним . Иначе пробвайте да пускате филмчетата на маша и тогава мисля,че ще започнат да ви излизат повече за друго не се сещам
П.п
Гледаме също много разноцветни детски ,в които учат цветовете или да броят. За сега сме на ,,ено,сес" 😂 ,,зиино,синно"
Всичко е позволено в рамките на нормалното!
Вече казваме и ,,бай-бай" 😅

# 7
Cry babies е любимо. Тя е вече на 7 и гледа много други, но на тази възраст това беше любимо.
Вредата е, ако не се занимава човек с детето - не чете книжки, не играе, не общува. Иначе да се лъжем, че може да променим времето, в което живеем, е лицемерно. Всеки си преценява какви битки ще води, за мен има вреди и училището в днешно време, но такъв е животът.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 10:42 от amonqk

# 8
Голяма битка съм решила да водя аз. Без телефон, таблети, телевизори, екранно време. Радвах се, че детето научава английски с телефона. Научи го. Дотам. В посока игри съм категорично НЕ, мерси. Учителка съм. В шести клас виждам какво става с децата, същото го виждам и в десети... Плачевно е и няма как да им се помогне, особено момчетата... Родителите си нямат представа каква агресия подхранват игрите на телефона. Забравят за реалния свят.
Оцеляли сме и без телефони и сме били по-щастливи, умни, ученолюбиви... Помислете. Първата крачка към по-спокоен и здравословен живот е да нямаш екрани вкъщи.

# 9
Дамата изрично писа ,че търси съвети и инф. от хора позволяващи екраните ,всички ние знам каква е вредата и съм сигурна,че не само аз а и всички други държим нещата под контрол. Това ,че детето ще погледа 30 минути детски не мисля ,че е нещо лошо ,всичко е ок в нормални количества
Голяма битка съм решила да водя аз. Без телефон, таблети, телевизори, екранно време. Радвах се, че детето научава английски с телефона. Научи го. Дотам. В посока игри съм категорично НЕ, мерси. Учителка съм. В шести клас виждам какво става с децата, същото го виждам и в десети... Плачевно е и няма как да им се помогне, особено момчетата... Родителите си нямат представа каква агресия подхранват игрите на телефона. Забравят за реалния свят.
Оцеляли сме и без телефони и сме били по-щастливи, умни, ученолюбиви... Помислете. Първата крачка към по-спокоен и здравословен живот е да нямаш екрани вкъщи.

# 10
И аз ѝ отговорих, че позволявах, както и какво позволявах, и че след всичко това вече не позволявам нищо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11
Аз позволявам екранно време. Синът ми гледа класически приказки на български език от рода на "Красавицата и звяра", "Грозното патенце", "Вълкът и седемте козлета".

# 12
Моето момче гледа доста често Пес Патрол, и от време на време и Пепа. Момичетата от градината много харесват Пепа. Говорят си за филмчетата и си разиграват сценки от сериалите. Без някой да ги подтиква, сами си измислят ролеви игри по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт