Родих преди два месеца и половина, на 36 години съм. това ми е второ секцио и корема ми е доста голям. Вярно е че бебето ми този път беше по-големичко, 4.300кг, но сега като си гледам корема всъщност мисля, че няма да се прибере никога. Качих 17 кг, от които съм свалила само 8. Подозирам, че от останалите няма да сваля много още понеже не мога да стоя гладна, някак ми е невъзможно вече. Кърмих един месец, кърмата сама си спря постепенно. Та въпроса ми е, има ли мами, на които корема им се е поприбрал с времето въпреки, че не са пазили специално диета, а само с физическа активност и подходящите упражнения? Или си трябва гладуване и режим, за да се прибере и корема някога? Иначе се храня здравословно и разнообразно като много внимавам за боклуци и вредни храни, много рядко си позволявам по нещичко. Но да стоя гладна вече не мога( цял живот преди това съм пазила диети и така съм се задържала по-скоро слабичка), е сега какво ми стана, вече не мога..опитвам се по-скоро да приема, че това ще е новото ми тяло, но въпреки това корема все още леко ме плаши като го погледна, изглежда по-скоро неестествено подут на фона на останалото тяло. Провериха ме и за диастаза, нямам, както и матката се свива, както трябва според лекаря ми. Но на прегледа месец след раждането доктора каза, че по-голямата част от нея се е прибрала и каквото се прибира оттук насетне ще е съвсем минимално.
Благодаря на всички предварително.