ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 426
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • UK
И аз днес сложих дълъг клин за небременни, някак се наместих в него и категорично няма да дам и една стотинка повече за дрехи за бременни. Имам дънки, които довечера се налага да обуя за среща с приятелка и ще го карам както дойде. Ясно е, че няма да съм модна икона и добре, че в гардероба ми още има някакви оувързайз връхни дрехи, не че с тях не съм като торта. Всъщност най-голямата ми драма е, че ще се наложи да си сложа и затворени обувки, а аз изкарах 3 месеца с Биркенсток и сега като знам, че чорапи ще трябват и ми става леко неприятно. Но пък функционирам много по-добре на хладно аз, едвам дишах вече от жегите.

# 346
Дана, спрях се на Manduca за слинг. Имат и ранички, но там се чудя между тях, Ergobaby и Baby Bjorn. За раничката ме посъветваха да изчакам да стане бебето достатъчно голямо и да пробвам различни варианти, за да е сигурно, че бебето ще се чувства добре преди да купя. Даже има организации, които дават да наемеш пробно, като тест драйв хахаха Между другото, тази услуга се предлага и в София, заедно с консултация - ако на някого му върши работа.

# 347
Мерси, Moonlit.

Да, аз ходих при Ани Събева от Слингомания и беше интересен разговор, не само за бебеносене. Тя ми каза тогава няколко марки и пробвахме различни варианти.

На мен също ми дадоха Мандука раничка, но за Ergobaby съм чувала само хвалебствия. За слинга мисля утре да отидем до точно такъв магазин за проба и наем тук на място. Аз съм си харесала две марки онлайн, но реших че може пък и ММ да иска да се омотава и да пробва. 😊

# 348
И аз имам Мандука слинга и Ergobaby Omni 360 ергономичната раница. Бебето ми не харесваше слинга, а и на мен не ми беше удобно. Докато го вържа и пристегна ми ставаше горещо и така и си остана в шкафа. Раницата я ползвах само за пътуване.

За вана, аз ползвах за облекчаване на контракциите преди да ме преместят в родилната зала. Бяха ми пуснали релаксираща музика и беше приятно в нея.

При първото ми раждане имах отложено клампиране и веднага ми дадоха бебето за кожа до кожа. Така, че са възможни и двете дори да не се ражда във вана, но може би в България не са практика все още.

# 349
Здравейте, дами,
Вече съм 29+1, Днес бях на последна фетална морфология и се оказа, че шийката ми е цели 5 см. Докторът ми каза да се готвя за мъки преди същинското раждане и преносване (може би и секцио). С нещо дали мога да си помогна да не е така?

# 350
Харесах си аз слинг на една мама в супермаркета, и тя, и бебето изглеждаха много комфортно, а то беше миниатюрно, сигурно новородено. Тя говореше по телефона и нямаше как да я попитам, тахукнах след нея 😂 докато прочетох марката на гърба.

И аз искам тест драйв, но не съм намерила къде още.

За предродилните контракции, тези още на първа фаза, прочетох тук, че спазмалгон може и помага, та поръчах на майка да ми донесе.

# 351
Здравейте, дами,
Вече съм 29+1, Днес бях на последна фетална морфология и се оказа, че шийката ми е цели 5 см. Докторът ми каза да се готвя за мъки преди същинското раждане и преносване (може би и секцио). С нещо дали мога да си помогна да не е така?

Повече движение, секс без предпазване Simple Smile

Maya, къде чете за спазмалгон?
Но шпа трябваше да поръчаш.

# 352
Здравейте, дами,

Повече движение, секс без предпазване Simple Smile

Maya, къде чете за спазмалгон?
Но шпа трябваше да поръчаш.

Накъде тук, може би в Септември групата, Sweety. Спазмалгон за контракциите, да не е парацетамол просто 😂че е панацеята тук.

# 353
Момичета, на някоя от Вас казвали ли са й, че бебето расте много бързо? Вчера бях на доплер в Надежда, при пренатален лекар, когото не познавам. В почти 35 гс съм и ме попита дали съм правила обременяването с глюкоза, пък следящата ме АГ преди време ми беше казала, че няма смисъл да го правя, защото глюкозата ми тогава беше 4 и нещо. В 34 + 5 дни го измери 3050 грама и според него това било много. Попита ни ние с ММ колко сме родени - и двамата по 4 кг., та изказа предположение, че един вид могло да е и чисто генетично. Чувствам се объркана и мисля просто да намаля въглехидратите, защото вече време не остана и да се тествам за ГД и да не се тествам няма какво да променя.

# 354
Моето също расте доста, при последното измерване доктора каза "Или няма да чака до термин или ще се роди 5 кг". Глюкозата ми е наред и каза, че няма от какво да се притеснявам. Имам блед спомен с баткото /от преди 13години/, че също го измерваха голям, а се роди малко под 3.5 кг, 5 дни преди термин.

# 355
  • UK
Моето бебе също върви голямо, в 36 седмица го измериха над 3кг, но никой не е изказвал предположения за това кога ще се роди, и наистина няма как да се знае.

# 356
С уговорката, че не знам точно колко е бебето ми в момента, при мен по продължителна тенденция за по-голямо тегло предположиха (правилно), че имам ГД. На гладно глюкозата ми също е супер, но не и на 60 и 120 минути. Според мен, ако по принцип следващият те лекар не е забелязал такава тенденция и има генетична предразположеност да е по-голямо бебето, може и всичко да е нормално, но едно нисковъглехидратно хранене няма да навреди нито на теб, нито на бебето. Относно времето - имаш си време да реагираш, няколко седмици могат да имат голямо отражение.

Дана, много интересно е това, което казваш. В София така и не стигнах до този център, може би и недостатъчно мотивирана от факта, че бебето още не е с мен да тестваме ранички. Как мина вашият тест драйв за слинг вчера?

Дрийм, това е моделът на Ergobaby, който най-сериозно заглеждам за раничка. Как беше на бебчето ти това, че няма подпора за крачката? Вече бебетата на 2 познати семейства не се разбират с ранички без да им придържат крачетата, в единия случай и с на Ergobaby раниците, та се чудя.

# 357
Здравейте, сладкишони, включвам се и аз. Много се радвам за всички ви. Опитайте се да бъдете максимално спокойни и всичко си се нарежда. 🙏🩵
От днес официално съм в 36та, което ако не се лъжа вече се води 9ти месец 🫣🤗
Вчера си бях на тонове и ехограф, както всяка сряда. Бебчо е супер добре разположен, около 2700 и всичко е наред засега. Контракции няма, но АГ каза да пия магнерота само вечер. Кафета си пия, ям си каквото ми е на душа, но напоследък доста по-малко като количество. Поувеличих разходките, въпреки че ми е много трудно. АГ ме пита за оплаквания - казах му освен киселините и болките в кокалите друго няма. Каза си ами ще те болят още около месец 😂 кръвните са ми перфектни, другата седмица пак ще пускаме. Все още не мога да реша дали ще раждам нормално или секцио, осланям се на неговата преценка. Сега сигурно повечето от вас ще ме линчуват, но ще си споделя...До сега бях качила само 5 кг. Вчера и днес с голямо учудване установих, че съм свалила 2кг. По принцип съм си с наднормено тегло, бебчо си наддава правилно и постепенно, но аз съм свалила ... Не знам дали е нормално 😁😁 и на гладно и на наядено и напито - толкова - минус 2кг... Иначе шийка не са ми мерили, вагинален не съм имала досега, освен първия, при който се установи бременност. Ще се радвам да ми споделите мнение 🩵❤️ Благодаря ❤️

# 358
  • Sofia
Днес бебо при мен не спира да се движи цял ден и се свива в различни посоки. Сутринта ходих да правя изследвания и съответно не бях пила нищо от хапчетата  и започнаха едни леки болки и се стреснах. След като се прибрах си пих всички, но цял ден седя/лежа и се притеснявам. Рано е още - 33 седмица. Аз ваксина за коклюш няма да слагам. Дано се кротне малко това бебе, понеже се притеснчвам. По принцип си е разположен предимно в ляво и вечер вече не ми позволява да спя на лявата страна - ако се обърна в ляво чвно не му достига мястото и започва да ме рита докато не се обърна.

# 359
35+1 е започната 36та седмица = влизане в 9 месец, да.

Водно раждане има в Свети Лазар в София, около 3000лв беше. Моя приятелка трябваше да роди така естествено след секцио, но не стигна родилното и роди я асансьора Хаха.

Контакт кожа до кожа правят почти навсякъде, включително Майчин дом и Надежда. Отложено клампиране също - бях на отворените врати в МД и се повдигна темата. Акушерката обясни, че навсякъде така се процедира с оптимално отлагане, просто не се минава границата в която вече започва да вреди на бебето. Каза, че от скоро частни клиники започнали да се промотират, че го предлагат и го правят да звучи като нещо, което другаде не е така, но почти навсякъде е точно така (каза тя, по официални протоколи на СЗО/ Световна здравна организация).

При мен имаше май временно скъсяване на шийката след една дълга разходка до Боянското езеро, може би действително малко зор имаше, ама не съм сигурна дали наистина от там дойде. Гледам разни клипчета за жени дето се опитват да предизвикат раждане като ходят по бордюр с единия крак а по улицата с другия крак за стъпаловиден ефект. 

Аз вече смятам да си подготвя багажа за родилното, купих всичко по списъка и трябва само да го събера с домашните потреби като хавлия, чехли и тн. Които изискват.

Общи условия

Активация на акаунт